Zelluf doen: gereedschap

Zelluf doen is leuk als je goed gereedschap hebt. Nu hadden we in de afgelopen jaren een behoorlijke collectie opgebouwd, maar van het meeste daarvan moest ik afscheid nemen. Behoorlijk onhandig als je in een huis woont waar altijd wel wat te doen is én je het ook leuk vindt om jezelf op dat gebied een beetje te kunnen redden. Dus één van de eerste tripjes die ik maakte was eentje naar de Action, voor wat basisgereedschap als schroevendraaiers, wat tangetjes, enzovoorts. Dat was voor niet teveel geld geregeld.

Elektrisch gereedschap is echter een stuk duurder. Voor dingen die ik veel gebruik, heb ik het liefst Bosch; de prijs is netjes en het werkt altijd. Bovendien is het met aanbiedingen niet eens duurder dan een winkelmerk. Maar goed, je vervangt niet alles zomaar in één keer. Ik heb al wat rondgekeken op Marktplaats en in kringloopwinkels, maar tot nu toe zonder veel succes. Een accuboormachine kreeg ik cadeau. Met kapotte accu, maar daar bleek voor een fractie van de prijs van een nieuwe een vervangend exemplaar voor besteld te kunnen worden. Super, want zonder accuboormachine kun je echt helemaal niets, tenminste, ik niet.

Het volgende op mijn lijstje was een klopboormachine. Zo’n ding is ontzettend handig, om dingen op te hangen, maar ook om gaten te boren. Dat gaat gewoon beter met de stevige power van stroom, dan met een accu. Maar wat zijn die krengen duur! Gelukkig kwam ik een mooie aanbieding tegen van mijn favoriete groene merk: €48,95 voor een nieuwe versie van het exemplaar dat ik had. De verzendkosten kwamen er nog bij, waardoor het geheel op €54,90 uit kwam. Maar: ik had bij mijn (gekregen) nieuwe wasmachine een waardebon van €50 gehad. Door de bestelling via Euroclix te plaatsen, hoop ik ook nog een klein beetje van de resterende €4,90 terug te krijgen. En lukt dat niet (ik kon niet goed zijn of deze categorie ook geldig was), dan is €4,90 voor zo’n mooi stukje gereedschap ook niet gek.

Het volgende op het lijstje is een decoupeerzaag, maar die heeft nog geen haast. Hoewel ik die in gedachten al een paar keer gemist heb, is er nog geen concrete klus waarvoor ik geen alternatief heb, dus dat wordt gewoon weer lekker wachten op een mooie aanbieding/met enquêtes verdiende bonnen, etc. Het doel: weer gratis of voor maximaal €5-10 een mooi apparaat scoren. Volgens mij gaat dat helemaal goed komen 🙂

Wat zijn jouw favoriete gereedschappen? En heb je ook een voorkeur voor een bepaald merk, of maakt het je niet zoveel uit?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Het is weer bijna zo ver: Valentijnsdag!
Wintersport


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Ik vind het zo jammer dat er geen gezamenlijk gebruik gemaakt wordt van gereedschappen. Samen met twee buren of familieleden elk wat gereedschap inslaan en bij elkaar lenen als het nodig is zou al heel wat schelen. Zelfde geldt voor grasmaaiers en tuingereedschap, en zelfs wasmachines. In Zweden en Amerika is gezamenlijk wasmachinegebruik veel gewoner dan hier.

  1. Bij ons in de buurt, kun je in het wijk gebouw, dit soort gereedschappen lenen, ook tuin gereedschap, ladders, en noem maar op. Ideaal! Ookal hebben wij er nog nooi gebruik van gemaakt, kan ik me voorstellen dat er mensen erg mee gered zijn,

  2. Ik leen idd ook regelmatig van familie, maar voor zoiets basis als een boormachine is dat gewoon niet praktisch en volgens mij ook niet erg goed voor het milieu, als je daar eerst een half uur voor moet rijden met de auto. Verder moet ik eerlijk zeggen dat ik er niet zo'n fan van ben. Niet iedereen gaat op dezelfde manier met spullen om en ik zou daar geen ergernis van willen krijgen. Voor iets groots misschien een optie, maar voor kleinere dingen; liever niet.

  3. Er zijn enkele websites waar je je kan inschrijven en dan kun je jouw gereedschap aanbieden en dat van anderen lenen (of huren). Altijd de moeite waard om te checken of te proberen, zeker als je nog niet zo'n grote voorraad gereedschap hebt.

 2. al die prachtige 'klus apparaten' heeft mijn man en ook nog een koffer vol met handige hand gereedschappen.
  Ik heb dus nog nooit zonder een gereedschap gezeten. Overigens klus ik niet, niet dat ik niet handig ben maar manlief doet dit allemaal zelf. Ik mag me met vrouwenklussen bezighouden, gordijnen naaien, behang afstomen, opruimen, schoonmaken etc.

 3. 'Dat groene merk van jouw is bij mij ook favoriet. Ik heb zelf eens een poging gedaan om iets op te zetten in de buurt zodat we gereedschap van elkaar konden lenen maar het is niet gelukt. Zelf zijn we niet moeilijk met uitlenen want ik vind het van de zotte dat iedereen al die gereedschappen aanschaft om hooguit een paar keer per jaar te gebruiken! Heb me trouwens aangesloten bij peerby, mensen kunnen daarop een oproep doen voor een specifiek gereedschap waarna mensen uit de buurt kunnen aanbieden om het te lenen. Mooi initiatief!

  1. Wel leuk dat je dat geprobeerd hebt! Ik vind uitlenen geen probleem, maar ben wel wat selectief in aan wie ik uitleen. Niets persoonlijks, maar van de één weet ik dat alles waar hij alleen al naar kijkt stuk gaat, terwijl de ander er gewoon goed mee omgaat. Dan leen ik het dus liever aan 'de ander' uit…

 4. Dat groene merk is goed voor huis en tuin gebruik, maar als wel eens met De Walt of Festool hebt gewerkt weet je gelijk wat beter is 🙂

 5. Hier gaan we deze week electrische apparaten aanschaffen. We mogen uiteraard spullen van mijn vader lenen. Zoals een klopboor, die we waarschijnlijk niet vaak zullen gebruiken. Mijn vader's advies is Makita of Metabo. Dus daar gaan we naar op zoek.

 6. Ik kan echt alles lenen wat ik maar nodig zou kunnen hebben. Maar inderdaad, zonder een eigen boormachine is het echt lastig. Even die kastjes op hangen als ik ineens de geest krijg, gaat dus niet (met als gevolg dat ze er al 3 weken liggen) Verder zou ik werkelijk niet kunnen zonder mijn lijmpistool en nietpistool. Maar dat is vooral omdat ik enorm knutselig ben….

 7. Kun je apparaten die je niet zo vaak gebruikt dan niet beter huren bij een doe het zelf zaak. Zeker dingen die je in de toekomst misschien nog maar zelden nodig hebt.

 8. Mijn man heeft in de bouw gezeten(is nu met pensioen).Dus ik ben van alle markten thuis.Wel zo makkelijk.Nee we lenen niets uit,omdat we het dan meestal kapot terug kregen.Of we kregen het helemaal niet terug.

 9. Goed gereedschap is inderdaad belangrijk om de klus, gemakkelijker en vaak mooier af te kunnen werken. Het rustig opbouwen van een goede en betrouwbare gereedschapscollectie is vaak de beste keus. Het komt alleen vaak voor dat je tegelijkertijd veel verschillende gereedschappen nodig hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.