Weekmenu: wat eten we vandaag?

Afgelopen week was het een beetje rommelig qua eten, dus het is weer tijd voor een weekmenu. Komende week heb ik namelijk ook behoorlijk wat dingen in de agenda staan, waardoor de kans groot is dat het anders qua eten ook niet helemaal fantastisch gaat. Ik ga in de eerste instantie even uit van wat er nog is, dan maak ik ook vast een beginnetje met de koelkast leeg eten voor als ik straks ook een paar dagen weg ben.

Zondag: burrito’s uit de koelkast
Maandag: broccoli uit de koelkast, zilvervliesrijst uit de voorraad en een sausje zelf maken, evt. met het restje crème fraîche uit de koelkast – extra rijst maken voor vriezer/later
Dinsdag: volkorenpasta met zelfgemaakte saus – extra maken voor vriezer/later
Woensdag: nasi met ei, champignons, restjes groente en zelfgemaakte satésaus
Donderdag: lasagne met de zelfgemaakte saus uit de voorraad
Vrijdag: boerenkoolstamppot met gehaktbal

Boodschappen
Met dit lijstje maak ik het mezelf behoorlijk gemakkelijk en voordelig, want het enige dat ik hiervoor écht aan zou moeten schaffen, is waarschijnlijk nog een bakje champignons. Ik heb nog een behoorlijke voorraad, maar champignons gooi ik graag overal doorheen, dus de kans is groot dat ik niet voldoende heb. Ik gebruik ze ook vaak ter vervanging van vlees, de combinatie van minder vlees (gezonder en voordeliger) en meer groenten spreekt me namelijk wel aan. De rest komt allemaal uit de voorraad, vriezer of koelkast. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik een aantal behoorlijk drukke dagen heb, dus dat het niet alleen een weekmenu is waarmee ik toch min of meer onder de wekelijkse boodschappen uit kom, maar ook eentje waarmee ik gezond en lekker kan eten, zonder al te veel moeite. En als ik toch nog een avond elders eet, dan heb ik daarvoor in ieder geval geen dingen in huis gehaald die ik niet op een later tijdstip nog kan gebruiken.

Nadeel hiervan is wel dat ik nog niet echt bezig ben geweest met vriezerkoken en dat m’n voorraad qua maaltijden na deze week wel weer uitgeput is. Maar goed, het kan ook zomaar zijn dat ik komende week nog een eetafspraak ergens heb en ik dus wél aan het einde van de week een maaltijd overhoud. Er moeten namelijk nog wat verjaardagen gevierd worden 😉

Boodschappenbudget
Dit alles zorgt er natuurlijk ook voor dat ik deze maand heel erg prima uitkom met het boodschappenbudget. Als ik tot nu toe voor 20 euro boodschappen heb gedaan, dan is het veel. En daar zaten dan vooral ook wat lekkere dingen bij, b.v. voor onverwachts bezoek. Ik moet m’n kasboek nog even goed weer bijwerken, dat is er wat bij ingeschoten, maar ik merk wel dat ik alleen toch écht veel voordeliger uit ben, simpelweg omdat ik veel flexibeler ben in maaltijden, restjes opmaken, enzovoorts. Best wel grappig, want dat dacht ik altijd wel, maar je leest vaak genoeg dat het juist duurder is om alleen (of met z’n tweetjes) te zijn, omdat je dan minder bulkvoordeel hebt ofzo. Maar goed, als je je koelkast en vriezer slim gebruikt, dan hoeft dat dus helemaal niet waar te zijn.

Tot zover in ieder geval de plannen voor komende week, misschien ga ik vandaag zelfs vast wat voorbereiden. Ik sta met deze temperaturen liever overdag met het zonnetje door de ramen in de keuken, dan ‘s avonds… 😉

Hoe ziet jullie weekmenu er voor komende week uit? En heb je ook wel van die weken dat je eigenlijk alleen uit de voorraad, vriezer of van restjes eet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Sparen voor een grotere hypotheekaflossing
Dikke doei met de spaarhypotheek


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. hoi, vandaag eten we zelfgemaakte pizza: pizzamix 84 ct, 3 blikjes tom puree 8ct x3, knoflook 35ct, 2 uien 15ct, 1 paprika 49ct, plakken kaas 70ct, salami 80 ct

  morgen eten we aardappelen en groenten van Bonduelle die laatst 2 halen 1 betalen waren bij de ah. met slavinken.

 2. Ten eerste als je iets kan betalen, moet je ervan genieten,
  Als je zuinig wilt doen, kan je folders bekijken van een supermarkt en de aanbiedingen groot in gaan kopen, kijken naar houdbaarheid en kijken hoe vaak je het in die periode gaat gebruiken. Dingen die altijd wel ergens in de aanbieding te vinden zijn: A-Merk Bier, Wasmiddel (kruitvat vaak grote fles voor 7 euro) en de 1 + 1 gratis aanbiedingen, Of kijkje hier nemen: http://www.supermarktaanbiedingen.com/

 3. Het valt mij vaak op dat aanbiedingen veelal kortingen zijn op A-merken, en dat de prijs dan nauwelijks scheelt met eigen merk produkten. Sinds ik dat weet let ik extra op. Deze aanbiedingen zijn natuurlijk wel handig als je bepaalde produkten altijd van een A-merk koopt (ik bijv. pindakaas Calve, en ook fritessaus en knoflooksaus). Ik tuin ook vaak (helemaal of bijna) in zo'n aanbieding op zich van een A-merk, zonder te vergelijken met een eigen merk.

 4. Wij hebben dit als weekmenu (2 volwassenen)

  Ma:Mexicaans
  Di: Aardappelschijfjes met cordonbleu en dopperwtjes
  Wo: hutspot en manlief pizza
  Do: Pastaschotel met mozzarella ( van vorige week)
  Vr: Boerenomelet met soep
  Za: Nasi

  Koop voor 35 Euro (7 dagen x 5 Euro) per week boodschappen. Hebben ook nog 2 cavia;s en een papegaai die ook mee eet.
  Eten standaard elke week Mexicaans (paprika,ui,mais,peper,kidneybonen) en Nasi (omdat we dat lekker vinden).
  Wasmiddel maak ik straks zelf als de voorraad op is en persoonlijke verzorging neemt een vriendin mee uit Dld.

 5. Hoi,
  Vandaag heb ik een beetje uitgebreid. Heb zelf verse rundvleessoep met groente gemaakt. Daarbij een ham in de oven met gele boontjes en aardappelbolletjes.
  Deze week nog een keer wortelenstamppot, witlof, zuurkool, nasi en spaghetti. Vlees om te combineren heb ik voldoende in de diepvries. Hoe en wanneer dat weet ik nog niet. Dat bekijk ik per dag en eerlijk gezegd ook hoe mijn zin in koken is.

 6. Mijn weekmenu? Gisteren aardappelen, spruitjes, uitgebakken bio spekjes en zelfgemaakte mosterdsaus.
  Vandaag tomaat/prei schotel met zilvervliesrijst en gebakken kabeljauwfilet. Morgen pasta (spirelli) met zelfgemaakte champignon (heel bakje) kruidenkaassaus, salade. Donderdag capucijners met ui/paprika/tomatenpuree en bio spekjes, salade. Vrijdag nassi met gekookte eieren in zelfgemaakte pindasaus. Zaterdag zuurkool, tomaat, paprika schotel met aardappelen, Zondag, boerenkoolstamppot met biologische rookworst en zelfgemaakte uien jus. We eten weinig vlees, maar wel altijd biologisch. We eten niet supergoedkoop, maar wel erg lekker en gezond denk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback