Kat doet verstoppertje :(

Mijn katten komen eigenlijk nooit buiten. Sinds mijn poes vorig jaar werd doodgereden, durf ik het gewoon nog niet zo goed aan. Daar komt bij dat ze hier nog niet echt gewend zijn, wel in huis, maar niet buiten, omdat ze in die roerige periode bij mij waren en dus niet hier in huis. Dat, plus de winter erbij, leeftijd, geen wintervacht, enzovoorts, was voor mij voldoende reden om ze maar gewoon binnen te houden. Lijken ze ook heerlijk te vinden, ze doen niets anders dan slapen, eten, slapen, poepen, slapen en nog meer slapen.

Maar nu: één van de katten is sinds gisterenmiddag verstoppertje aan het spelen. Ik kan hem nergens vinden, hoor niets, hij lijkt gewoon verdwenen. De enige plek die ik me nog kan bedenken is er eentje waar ik niet kan komen; achter het knieschot (van zo’n 30 meter lang, met twee bochten erin). Ik kan inmiddels wel doorgaan voor levende rammelaar, heb me lam staan rammelen met z’n bakjes eten, licht op de uitgangen gezet, zodat hij ze kon vinden (en nu weer uitgezet om hem niet te laten schrikken). Maar geen kik.

De enige manier die ik nog kan bedenken om erbij te komen (als hij daar dus zit), is een loodgieter te laten komen om een radiator los te koppelen. Daarachter zit namelijk ook nog een extra luikje. Maar of ik daar zelf doorheen kan, volgens mij ook niet…

Zijn jullie ook wel eens katten kwijt? En hoe lang duurt het dan in de regel voor die weer opduiken (lees: vanaf wanneer moet ik me nog meer zorgen maken)? Ik heb deze kat nog niet zo heel lang, dus hij zit echt nog in zijn wen-periode…

Loktips zijn natuurlijk ook welkom!

P.s. volg jij Lekker Leven Met Minder al op Facebook? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Ik als prioriteit
Zaterdag


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Mijn kater is 3 weken geleden 5 dagen op stap geweest. Ik dacht al dat hij niet meer terug kwam; langer dan 1 nacht was hij nog nooit van huis geweest. Verhongerd en dorstig kwam hij weer thuis; waarschijnlijk ergens opgeslagen gezeten, want hij is erg goed in muizen vangen en water stond er ook nog in de sloot. Gezien mijn 'ervaring': nog even moed houden dus!

  1. Dat is iets bemoedigender. Ik ben er wel bijna zeker van dat hij gewoon in huis zit. Ik heb hem niet naar buiten gelaten, er staat niets open en zelfs als ik zelf buiten ben en niet voor de deur sta, doe ik de deur op slot, dus het is ook niet zo dat iemand anders de deur voor hem open gedaan kan hebben. Los van dat hij sowieso alleen boven zat en dus niet eens bij de deur in de buurt kwam…

  2. Dat is vreemd. Als hij binnen is zal hij toch wel een keer honger krijgen en gaan eten. Mijn vorige kater sliep een keer in de wasmand die op de was-/droogcombinatie stond. Verder zijn alle plekjes natuurlijk denkbaar: in een kast, achter de wasmachine, ergens onder. Ik hoop echt voor je dat je hem terugvindt!

 2. Onze kat was een dike week weg. Via het balkon verdwenen en zat vast op een plek waar ze niet meer weg kon. Met heel veel flyers overall in de wijk hebben we haar teug gekregen, door iemand die midden in de nacht belde dat hij dacht dat de poes van de foto op zijn dak zat… Wat waren we blij toen ze weer thuis was! Daarna het balkon beter afgeschermt, al was dat niet echt meer nodig, want mevrouw verkiest nu toch echt binnenshuis. Sterkte!!

 3. Onze kater was een week weg. Na steeds zoeken en roepen bleek hij onder de houten vlonder bij de buren te zitten. Heb een gat gegraven aan mijn kant van de schutting en na een hoop gerammel met brokjes en geroep kwam meneer te voorschijn. Raar beest. Hij gaat nu nog zelden op stap. Ligt wel met mooi weer in de tuin en als ik aan het tuinieren ben zit hij er gezellig bij. Hopelijk vind je hem snel en heeft hij dan een lesje geleerd.Sterkte ermee. Renee

 4. Kan het zijn dat de kat ergens van geschrokken is en zich nu verstopt heeft?
  Als je zeker weet dat de kat geen enkele mogelijkheid heeft gehad om naar buiten te gaan is de enige conclusie dat hij/zij binnen zit. Ik heb zelf 2 katten en 1 daarvan is erg schuw. En zeker toen ze jonger was, als ze ergens heel erg van schrok verstopte ze zich in huis. En ik wist meestal wel waar ze zat maar het beste was gewoon haar laten zitten en laten weten dat alles goed is door bv te praten of muziek op te zetten maar wel lekker eten en drinken neer zetten en na verloop van tijd kwam ze weer tevoorschijn.
  Nog een vraagje, is het een kat die praat, die normaal gesproken wel miauwt en kletst? Want als dat zo is dan zal hij zich wel laten horen als hij vastzit of honger heeft.
  Ik hoop dat je hem snel vindt

  Thara

 5. De mijne was af en toe 'depressief' en dan verstopte hij zich tussen het matras en die spanband achtige dingen waar het matras op rust. En hij is ook eens een paar dagen weg geweest en vanzelf weer aan komen lopen. Kan hij niet via een bovenlicht, openstaand klapraam of iets naar buiten zijn gegaan, en ergens van geschrokken zijn? Want dan is het goed om s nachts als het heel stil is, te roepen en een steeds grotere cirkel om je huis te maken (en weer terug). In ons geval (platteland) was het een polderweg af en weer terug en de andere polderweg af en weer terug. Een kat schijnt dat toch heel goed te horen en zelf op je stem weer thuis te kunnen komen. Maar dat heeft natuurlijk alleen zin als hij buiten is. Weet je echt heel zeker dat hij nog binnen zit?? Als hij je vertrouwt zou hij toch op je stem reageren. Andere (rare) vraag: heeft hij een bandje om? Want dan kan het dat hij vast is komen te zitten ergens. Maar ja, dan zou je m toch ook wel horen!?! Nou heel veel sterkte ermee, hoop dattie weer snel toven water is!
  groetjes,
  yvonne

 6. O wat vervelend voor je. Wat zul je ongerust zijn. Geen tips hier. Mijn katten van 15 en 10 jaar komen ook buiten maar zijn nog nooit een dag eg geweest. Mascha.

 7. Misschien een rare gedachte, maar is er niet een aparaatje/app dat je kunt gebruiken als warmtecamera? Dan kun je misschien zien aan de warme lijfje waar hij zit.

  hoop dat poes snel opduikt. C.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.