Prachtige Pinksterdagen

Ik trof het deze Pinksterdagen: ik ging een lang weekend weg én had daarna thuis ook nog eens prachtig weer. Geen noodweer, geen hagelstenen zo groot als pingpongballen en geen hoosbuien en windstoten die alles op de kop zetten. Heerlijk! Ik begin dan ook eindelijk weer een beetje mijn ‘oude’ teint terug te krijgen, met een kleur die niet vooral doet denken aan melk. Sterker nog; ik durf het nu zelfs wel aan om een wit rokje aan te trekken. ‘Vroeger’ was ik eigenlijk altijd wel behoorlijk bruin, maar weinig vakanties, (binnen)verbouwingen in de zomer en kantoorwerk gooiden roet in het eten en zorgden ervoor dat het bruin worden ineens een stuk minder werd. En ik weet dat er belangrijkere dingen zijn dan een bruin tintje, maar in de zomer vind ik het wel gezond staan en ik ben om een of andere reden doodsbenauwd voor zonnebanken en niet geschikt om gelijkmatig iets op te smeren, dus moet het wel hebben van het zonnetje.

Maar goed, vandaag dus weer aan het werk en meteen door met de goede plannen. In het weekend heb ik me ingehouden qua uitgaven, maar er is natuurlijk nog wel wat uitgegaan. Nu ben ik dat weer hard aan het terugverdienen én bij voorkeur wat meer. Gelukkig heb ik net wat opdrachten afgerond en zit er ook het één en ander in de pijplijn, waardoor ik verwacht dat ik vanaf eind juni weer echt kan gaan opbouwen. De kosten voor de tuinverbouwing gaan dan nog wel van mijn buffer/verbouwingsrekening af, maar daarna heb ik het voor het grootste deel weer meer zelf in de hand en moet ik mezelf dus ook in de hand houden.

Met ‘gezond doen’ gaat het goed. Ik doe sinds een week af en toe (laten we zeggen: 3-4x in de week) buikspieroefeningen. Te kort om al iets te merken, maar het voelt wel goed. Daarnaast combineer ik hardlopen en skeeleren. Het hardlopen heb ik zelfs tijdens mijn tripje gedaan, leuk om eens in een andere omgeving te lopen én ik merkte dat ik daarna ook een stuk beter in mijn vel zat. Ook fijn dus! Inmiddels ren ik zo ongeveer 5,5-6 kilometer. Ik zou op zich wel iets verder kunnen, denk ik, maar merk ook dat mijn tempo steeds een beetje omhoog gaat, dus als ik het tempo wat kan versnellen en de afstand eerst min of meer gelijk kan houden, ben ik eigenlijk ook al heel erg blij.

Gezond eten blijft een beetje een lastige. Ik ben er op reis bewust mee bezig geweest en heb b.v. weinig gesnoept enzo, maar merk wel dat het me steeds moeite kost. Ik overweeg om eens een poosje te proberen tussen de middag warm te eten en het dan ‘s avonds bij een salade ofzo te houden. Die volgorde schijnt gezonder te zijn en dan krijg ik mogelijk wat meer groente/fruit binnen. Uitdaging is dan om ‘s avonds niet te snacken, want ik ben zo gewend dat ik ‘s avonds warm ‘moet’ eten, dat ik daar ook echt behoefte aan heb.

Verder wordt het deze week een vrij drukke week, maar wel met een hele hoop leuke dingen. Ondanks dat feestdagen fijn zijn, heb ik er dus toch best weer zin in! Hoe was jullie weekend?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Dit is wel heel triest
Afleiding, hoe doe je dat?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Heerlijk dat je een paar dagen weg kon om weer even lekker op te laden. Nu kun je er weer lekker tegen aan.
    Wij hebben ook vol genoten van het mooie weer tijdens de pinksterdagen. We hadden een familie bbq bij mijn broer thuis en ik ben naar een heel leuke voorjaarsfair geweest…
    Ik wens je een heel fijne verdere week,
    Lieve groet,
    Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback