Op jezelf richten: wat een uitdaging!

Wat kan het soms een uitdaging zijn om je op jezelf te richten, in plaats van op een ander. Als er geen ander in de buurt is, is het makkelijk. Tenminste, dan is er niet zoveel afleiding. Maar als er andere mensen bij komen kijken, dan merk ik dat ik het weer niet zo gemakkelijk vind. Dan laat ik me snel meeslepen in hun dingen, wil ik graag helpen en merk ik dat m’n hoofd soms binnen een mum van tijd weer vol is. Of dat ik met mijn eigen dingen (werk, verbouwing, gezond eten, voldoende slapen, huishouden, etc.) helemaal niet opschiet, omdat ik in mijn hoofd te veel bezig ben met (de dingen van) die ander of anderen.

Maar: nu heb ik het weer gemerkt en probeer ik mezelf weer wat bij te sturen. Want laten we eerlijk zijn: als ik die ander écht zo graag wil helpen, dan kan ik maar beter de beste versie van mezelf daarvoor meebrengen. En aangezien die versie ook het beste is voor mezelf, lijken me dat twee vliegen in één klap. Ik houd er rekening mee dat het iets met vallen en opstaan is, maar me hier steeds meer bewust van worden lijkt me al een goede stap. Nu nog een goede manier vinden om de balans erin te houden.

Is dit voor iemand herkenbaar? En hoe gaan jullie daar dan mee om?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Afleiding, hoe doe je dat?
Wasmiddel zelf maken: the end


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
 1. Zo herkenbaar. Mensen willen graag helpen, dus we zijn er allemaal een beetje mee behept.
  Ik ben als ik mezelf niet in toom hou, een grote bemoeial.

  Daarom wat in de praktijk met vallen en opstaan geleerde uitgangspunten.
  – Niet helpen als het niet gevraagd wordt. Men leert vaak het best van eigen fouten, ook al zie ik al van te voren waar alles fout in kan gaan…..
  – Leren om bij jezelf te blijven.
  – Niet zo direct reageren. Dit is een levensles, die ik nu al mijn leven lang nog niet onder controle heb.

 2. De beste versie van jezelf meenemen. Dat klinkt echt stoer!
  maar je hebt zeker gelijk. Soms is dat echt moeilijk, ondat het blijkbaar normaal is tegenwoordig dat iedereen zich met iedereen moet bemoeien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback