Eén dag tegelijk

Eén dag tegelijk. Of soms misschien maar een uur of een halve dag tegelijk. Dat werkt voor mij vaak het beste om weer op gang te komen. Gisteren was een goede dag, veel gedaan, wat spijkers met koppen geslagen, zowel met werk als privé/in huis. Vandaag ben ik ook weer goed begonnen, met een hardloopsessie. Nu al 40 minuten achter elkaar, waarmee de 5 kilometer inmiddels ruimschoots overschreden wordt. Het volgende doel van 7,5 kilometer is nog wel even een stukje weg, maar dit is al fijn. Met de andere dingen erbij denk ik dat ik in de week toch gemiddeld zo’n 4-5 keer actief bezig ben. Dat kan hardlopen zijn, maar ook skeeleren, fietsen of iets op de sportschool. Op die laatste plek kom ik nu overigens wel iets minder, omdat ik met het mooie weer liever in de natuur bezig ben, dan in de sportschool. Maar het is fijn om de optie te hebben!

Verder hoef ik vandaag qua werk niet zoveel te doen, dus ik ga weer een inhaalslag maken. Daarnaast wil ik in en om huis weer het één en ander doen. Ik heb nog wat dingen weg te geven, met een beetje geluk ben ik daar vandaag vanaf. Het blijft ongelofelijk hoeveel spullen je kunt verzamelen en hoe veel er steeds weer weg te doen is. Maar met alles wat weggaat ben ik eigenlijk wel blij. Het ene valt op, het ander niet, maar weg is weg. En wat weg is hoeft nooit meer schoongemaakt, opgeruimd, aan de kant gezet of verhuisd te worden. Best lekker! Uiteindelijk moet er wel iets van te merken zijn, toch?

Gisteren heb ik ook wat gaten in de muur dichtgemaakt. Volgens de verpakking zou de vulling wit zijn, maar dat zie ik nog niet echt. Ik hoop dat ik de plekjes subtiel wat plaatselijk bij kan werken, want de hele muur opnieuw witten heb ik eigenlijk niet zoveel zin in. Misschien dat ik daar vandaag een poging voor waag, zodat ik dat ook weer van het denkbeeldige lijstje kan strepen. Voor nu is dit overigens al fijn, want gevulde gaten vallen toch minder op dan echte gaten en ik liep er steeds langs, dus het was wel iets dat steeds opviel.

Inmiddels is door alle sportieve activiteit al een derde van de dag voorbij, dus ik ga zo eens wat doen. Als ik uiteindelijk zonder me over de kop te werken weer hetzelfde gevoel aan de dag over kan houden als gisteren, dan ben ik dik tevreden!

Qua eten moet het in ieder geval goed komen; ik heb nog sla in huis, veel soorten fruit en de chocoladetaart die er nog stond is weggewerkt. Oké, opgegeten. Maar dat betekent wel dat ik er nu niet meer aan kan zitten en de dag is nog lang genoeg om een gezonde ommekeer te maken. Het water staat dus weer klaar, straks aan de salade en dan komt het weer helemaal goed.

Wat zijn jullie plannen voor vandaag? En zijn er meer mensen die ook de tactiek van één [??] tegelijk gebruiken om weer wat op gang te komen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

De knop om
Bijna €50.000!


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Haha idd je hoeft nu niet meer aan die chocoladetaart te denken. Dat zou ik ook doen, er naar kijken heel de dag of zoals mijn man heel verstandig één stukje pakken en de rest laten verpieteren…nee dat kan ik niet over mijn hart krijgen. Staat er taart (en vooral chocolade) dan MOET ie op en is mijn probleem (op dat moment) opgelost.

    Wat goed zeg hoe je bezig bent met hardlopen! 40 minuten achter elkaar, vind ik een hele prestatie. Als ik lichamelijk weer helemaal hersteld ben dan ga ik ook maar eens aan mijn conditie werken. Ik heb vernomen dat de app Evy heeft goed werkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.