Weer een week voorbij!

Afgelopen week was best wel een roerige week. Financieel gezien besloot ik de knop weer om te zetten, wat tot nu toe aardig lukt. Er moeten nog een paar dingen betaald worden, maar er zijn ook weer wat dingen verkocht en er komt nog geld aan. Bovendien staan er een paar hele grote opdrachten op de planning, die ook weer het nodige opleveren. Dat wordt overigens wel een paar weken keihard werken, maar dat is ook wel goed voor me. Ik vind makkelijker om door te werken als ik geen andere keuze heb, dan wanneer ik wat ruimer in mijn tijd zit en min of meer kan kiezen of ik iets wel of niet op dat moment doe.

Deze week kwam ook met de nodige realisaties, loslaatacties, en soms ook wel het ‘steps taken forward, and sleepwalking back again’-gevoel dat zo mooi beschreven wordt in het nummer High Hopes van Pink Floyd. Dan valt me toch op hoe makkelijk het is om je mee te laten slepen in negativiteit. Van jezelf, bijvoorbeeld door met dingen bezig te zijn waar je niets aan verandert, of er op een manier mee bezig te zijn die niets verandert, maar ook van anderen. Een beetje het idee waar ik jaren terug al eens over schreef in het blogje ‘Waarom is het zo lastig ‘goed’ te doen?‘. Op één of andere manier lijkt het soms makkelijker om bezig te zijn met bijvoorbeeld klagen of kletsen over andere mensen, in plaats van daadwerkelijk iets veranderen aan de situatie, waardoor je niets meer te klagen hebt, of die andere mensen aanspreken, waardoor daar niet meer over te kletsen is.

Ik merk wel dat ik me er al meer bewust van ben en het probeer anders te doen, of er bijvoorbeeld op terug te komen als ik me niet ‘gedragen’ heb op de manier dat ik dat graag zou willen. Dat is soms best wel lastig, maar ik denk dat het uiteindelijk veel meer geluk/vrijheid/positiviteit/groei op zal leveren. Want wat heb je aan klagen en zeuren, als je ook gewoon blij en optimistisch kunt zijn? Gelukkig ben ik van nature altijd al vrij optimistisch en vrolijk geweest en komt dat in de juiste setting ook steeds vaker weer naar boven, dus het lijkt me een mooie uitdaging om erin te slagen dat niet meer van de setting af te laten hangen, maar gewoon altijd met me mee te dragen. Niet de omgeving laten bepalen hoe ik me voel, maar daar zelf een actieve rol in gaan spelen.

Voor vandaag is daar in ieder geval alweer een stap in gezet; ik heb besloten om toch gewoon ‘ja’ te zeggen tegen iets waar ik tegenop zag en direct allerlei negatieve associaties bij kreeg, om de uitdaging aan te gaan en daar óf gewoon wat leuks van te maken, óf voor mezelf te staan en me niet mee te laten slepen, maar er gewoon iets van zeggen. Best een beetje spannend, maar ook wel een goede oefening.

En tot die tijd maar even aan het werk, alles wat nu gedaan is, hoeft later niet. Hebben jullie nog plannen voor deze – toch wat druilerige – zondag?

Volg Lekker Leven Met Minder ook op Facebook! 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Bijna €50.000!
Bevestiging rentewijziging is binnen!


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. rustige zondag gehad. wasje gedaan, vaatwasser draait, relaxte ochtend samen gehad omdat de kids bij opa en oma geslapen hebben. daarna ging oma met ze naar een binnenspeeltuin en straks komen ze hier gezellig eten. niets bijzonders in huis dus wordt het soep met stokbrood 🙂 geen concrete plannen verder. heerlijk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback