Klussen… het vervolg

Van 2009 tot 2012 was het zo ongeveer doorlopend klussen. Daarna was de rek er wat uit, zowel financieel als qua energie. Eigenlijk hadden we er in 2012 al wel behoorlijk genoeg van, maar toen bleek het dak er zo beroerd aan toe te zijn, dat er echt een nieuwe op moest. In 2013 was de tuin (of eigenlijk: het terras) het grootste project. Best een aardige klus, maar qua tijd/inspanning/kosten bijna een vakantie vergeleken met de voorgaande jaren. Ik dacht dat er in 2014 nog niet zo heel veel gebeurd was, maar eigenlijk valt het nog wel mee:

– Houtwerk in de keuken is geschilderd
– Alle ramen voorzien van gordijnen
– Buitenverlichting geregeld
– Tuin is gerenoveerd
– Pelletkachel geplaatst

Wel gaat het vooral in vlagen; ik heb nu bijvoorbeeld weer even zin en ben in de slaapkamer bezig. Stopcontacten vervangen, houtwerk schilderen, sauzen, gordijnen vervangen, nieuwe vensterbanken gemaakt en geplaatst, nieuwe vloer erin. Nog niet alles is gedaan, maar met een beetje doorzetten is het wel af voor ik op vakantie ga. Best wel heel prettig, want de slaapkamer was één van die ruimtes die met een rondleiding systematisch werd overgeslagen. Nu hoef ik daar nog niet jan en alleman te hebben, maar dan ligt het daar in ieder geval niet meer aan.

Ik ben in ieder geval al vanaf het weekend bezig met het schilderen en de kleine klusjes, had gisteren even een dagje geen zin, dus alleen wat gordijntjes opgehangen en kleine dingetjes gedaan. Ondertussen onderdruk ik de neiging om overal en nergens aan de slag te gaan (zo werkt het hier meestal: heb ik even geen zin in het één, begin ik ergens anders, maar da’s niet echt rustgevend) en probeer ik me echt alleen op dit project te richten. Als ik een beetje in de flow van deze week blijf (met uitzondering van gisteren dan), dan zou ik het eigenlijk ook prima dit weekend al af kunnen hebben. Maar niet te veel en te snel willen.

En na de vakantie? Dan kan ik altijd nog door met het kantoor, dan heb ik praktisch ongemerkt toch de drie projecten die ik dit jaar min of meer op de planning had staan afgerond!

Maar goed, zo ver is het nog niet: eerst de slaapkamer af maken en de dingen waar ik het meeste tegenaan hik (vloer, sauzen) staan nog open. Stapje voor stapje dus…

Heb jij ook van die klussen die je soms ineens tóch doorpakt? En zijn er dan ook onderdelen waar je het meest tegenaan hikt, of valt dat wel weer mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Eén ding tegelijk
Project slaapkamer: de kosten


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Onze grote klussen zijn gelijk ook dure, dus het duurt nog even voor alles klaar gaat zijn. Hoewel we met 1 grote verbouwing, wel grotendeels klaar zijn. Dus sparen we gewoon door totdat het in 1 keer kan

  1. Fijn dat jullie met een grote al wel grotendeels klaar zijn dan! Ik probeer ze nu wat goedkoper aan te pakken, zodat het wel gebeurt, maar misschien hier en daar op een andere manier dan in de eerste instantie gepland. Maar daarover morgen meer 😉

 2. Wat het klussen in huis betreft maken we eigenlijk altijd wel eerst een klus af voor we aan de volgende beginnen, want ik zou gek worden van troep in alle ruimten.
  Succes met de laatste loodjes van de slaapkamer…
  Fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Een lijstje maken met de klus die je gaat aanpakken met alle deeltaken en dan afstrepen en vooral niet iets anders gaan doen, volgens mij is dat zo'n beetje onze methode om te voorkomen dat we overal en nergens bezig zijn.

  En terwijl ik dit in tik, kijk ik aan de rechterkant van je blog en zie dat je me daar gewoon bij de inspirerende blogjes hebt gezet. Hoe leuk is dat!! Fijn weekend!

 4. Nog één klein plintje verven en dan heb ik echt alles af. En juist dat ene plintje… ik heb er geen zin meer in. Mijn laatste klus was het bekleden van mijn eetkamerstoelen en die zijn superleuk geworden, ik weet niet waarom ik daar zo tegenaan gehikt heb. Na twee jaar veel avonden én bijna ieder weekend klussen doe ik deze winter niets meer! (afkloppeeehhh).
  Goed weekend, Merel

  1. Even doorzetten!! Nu spookt het waarschijnlijk nog steeds door je hoofd, terwijl je er binnen een uurtje ofzo vanaf kunt zijn! Maar heel herkenbaar hoor, als ik alles direct aanpakte wat door m'n hoofd spookte, dan zat ik er nu ook heel anders bij 😉 En ik ben heel benieuwd of je er de hele winter vanaf kunt blijven, qua klussen. Zolang er nog iets te doen was (is), kreeg ik na verloop van tijd toch eigenlijk altijd weer kriebels.

 5. Het verrast me niet dat de slaapkamer als vanzelf werd overgeslagen. Ik herinner me dat uit een van mijn samenwoonperiodes in een voor ons toendertijd nieuw huis. Twee samengeraapte eenpersoonsbedden naast elkaar gezet. We hebben het daarop ruim een jaar volgehouden. Tot het einde zeg maar. Jaren later dacht ik, die samengeraapte bedden stonden synoniem voor de relatie.

  Hup die oude herinneringen en opgelegde keuzes in de slaapkamer de deur uit!

  1. Dat is wel bijzonder! Ik ben ook ontzettend blij met de veranderingen, aan de ene kant zijn ze niet zo opvallend als bij eerdere 'echte' verbouwingen, maar het gevoel erbij is echt compleet anders. Ik ga m'n schouders nog even onder de laatste loodjes zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback