Project slaapkamer: de kosten

Gisteren schreef ik al even over ‘Project Slaapkamer’, dat gestaag vordert. Maar hoe zit het met de kosten? In mei bedacht ik dat ik daar ongeveer €1000 voor kwijt zou zijn. Toen ging ik er in ieder geval vanuit dat ik de muren zou laten stuken. De vloer had ik volgens mij toen al in een wat goedkopere variant bedacht dan dat wat verder in huis ligt. Inmiddels is het plan nog iets bijgesteld: het stuken gaat niet meer door.

Van perfect naar goed genoeg
Ik denk toch met enige regelmaat over verkopen en dan wil ik het wel netjes hebben, maar vind ik het niet logisch om het ‘perfect’ te maken (volgens mijn maatstaven dan), aangezien daar meestal een wat onvriendelijk prijskaartje aan hangt. Netjes is dan ook goed genoeg. Je kunt je ziel, zaligheid en je spaargeld wel ergens ingooien, maar andere mensen kunnen dat met hetzelfde gemak weer opzij schuiven. Dat is dan je reinste kapitaalvernietiging en daar heb ik m’n portie inmiddels wel van gehad 😉

Dus: ik houd de bakstenen muren gewoon in baksteen, de muren die wit zouden moeten zijn, maak ik echt wit, het houtwerk zit inmiddels al in de zuiverwitte lak en er komt een laminaatvloer in. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dat laatste écht een grote stap was. Ik ben gewoon niet zo van het laminaat. Niet dat het er altijd gek uitziet, maar het haalt het voor mij niet bij hout. Maar goed, ik voel er niet veel voor om voor zo’n €1100 een houten vloer in een slaapkamer te leggen die er straks misschien met hetzelfde gemak weer uitgehaald wordt. Het loslaten lukt sowieso al wat makkelijker, omdat de muren ook blijven zoals ze zijn. Dus ik heb toch een relatief mooie vloer gevonden, die ook nog eens verkocht werd met meer dan de helft korting. Samen met de ondervloer en onderdelen verwacht ik dat dat totaal uitkomt op ongeveer €250. Verder heb ik ongeveer €40 uitgegeven aan kit en hout voor de vensterbanken. De verf kwam tot nu toe nog uit de voorraad. De gordijnen kocht ik een paar maanden terug tijdens een actie, ik geloof dat die samen nog geen €50 waren.

Volgens mij moet ik het met de verf sowieso wel redden. Als dat zo is, heb ik straks alleen nog de kosten voor wat afwerklatjes voor rondom één deur. Laat dat nog een keer een tientje zijn, dan houdt het echt wel op. Dat zou betekenen dat de slaapkamer dus voor zo’n €350 is veranderd in een ruimte waar het gewoon lekker wakker worden is. Best netjes, toch? In ieder geval een stuk beter dan de €2500 die het minimaal had gekost als ik het oorspronkelijke plan uitgevoerd zou hebben.

Voor de klussers onder ons: waar ga jij normaal gesproken voor: voor perfect (voor jou) of voor goed genoeg? En wat speelt een rol bij het kiezen voor het één of het ander?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Klussen... het vervolg
Tijdschriften


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Ik probeer voor zo perfect mogelijk te gaan. Dat betekent in ieder geval netjes werken, naadjes en streepjes en weet ik veel keurig op patroon, netjes verven met een goede kwaliteit verf. In de slaapkamer hoef ik geen dure vloer, mijn witte laminaatvloer voldoet prima.
  Het is nu een lichte, schone kamer (die drie keer zo groot lijkt), voor weinig geld.
  De rest van het geld heb ik gebruikt voor de andere slaapkamer, de gang en het "rommelkamertje".

  Heb je ook zo'n hekel aan die kwasten waar de haren uitvallen tijdens het verven?
  Succes! Merel

  1. Jaa!!! Wat bij mij over het algemeen wel helpt is eerst even onder de kraan en er dan een paar keer stevig aan trekken. Daarnaast steeds de haren eruit trekken als ik ze zie, dan blijft de schade beperkt. Ik heb het overigens met alle soorten kwasten gehad, goedkoop én duur.

  2. Kwast goed stevig afwrijven aan grof schuurpapier voordat je met verven begint, dat scheelt heel wat haar-ergernissen later 😉
   Overigens, bij klussen ga ik voor "goed genoeg" in materiaalkosten, maar voor perfect qua hoe gedetailleerd ik te werk ga. Maar goed, ik zit dan ook in een huurhuis dus ik wil er ook niet teveel kapitaal insteken aangezien ik dat zeker niet meer terugkrijg. Tijd heb/had ik wel genoeg, dus vandaar de keuze. Als ik eerlijk ben, veel dingen zie je niet echt meer als ik ergens echt leef. Dus ik investeer in dingen die echt het verschil maken in mijn dagelijks leven. Wel alles netjes en het zelf leuk inrichten. Zorgen dat de keuken bijv. goed op orde is. Maar een "perfecte" badkamer? Zo lang ben ik daar nu ook weer niet op een dag…

 2. Bij laminaat moet ik ook altijd even slikken. Vooral zoals jij al schreef, dat het op hout moet lijken. In ons vorige huis hadden we daarom op de slaapkamers ook laminaat maar dan wit. In dit huis hebben we eikenparket in de woonkamer, tegels in de hal en de keuken en op de slaapkamers wederom laminaat.

 3. Het lastige is dat ik het tot in de puntjes uitgevoerd wil hebben en heel kritisch ben. Nog lastiger is dat ik zelf niet in het gezondste velletje zit om heel veel zelf uit te voeren. Daarom gaat we het kluspotje eerst verder vullen zodat we ook wat hulptroepen in kunnen schakelen, hierdoor wordt het wel allemaal lange termijn planning wordt.

 4. Wij gaan voor perfect voor ons, maar wij hebben dan ook het huis gekocht waarin we oud willen worden. Nu we hier 8 jaar wonen, weten we het wel zeker, en hebben we het grote verbouwproject met een architect opgestart. Nu ben ik 33, kan er dan net zo goed lang van genieten. Moesten we klussen met oog op verkoop, zou ik gaan voor mooi en netjes, maar goedkoop. Want ik ken (bijna) niemand die zijn koophuis laat zoals het is.

  Ik vind overigens dat je knap wat werk verzet in je eentje. Ik ben maar wat blij dat ik een handige man heb en vol bewondering voor vrouwen zoals jij 🙂
  Anderzijds, met die 3 koters van me, krijg ik weinig kans om zelf mee te klussen. Word altijd opgeëist door kinders, maaltijden, was, kuisen,…

  Succes!
  Ramona

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback