In de herhaling: boodschappen doen in Duitsland

Het is inmiddels écht alweer een tijd geleden dat ik in Duitsland ben gaan winkelen. De belangrijkste reden is dat de noodzaak even wat minder was. Ik maak niet zoveel meer met amandelmeel (stiekem vind ik dat toch niet zo heel lekker, waardoor de voorraad niet zo hard meer gaat) en heb nog genoeg kokos om van mezelf een makroon te maken. Ook in kokosolie kan ik nog wel 3 jaar badderen.

Toch wil ik binnenkort weer eens een ritje die kant op doen, al is het maar om die milieusticker vast een keer te gebruiken. Nu voor andere dingen. Zo kan mijn assortiment kruiden wel een uitbreiding gebruiken, mag de voorraad noten ook wel weer eens aangevuld worden en is het ook altijd leuk om te kijken of er nog mooie aanbiedingen voor groenten en fruit zijn.

Daarnaast wil ik nu ook eens voor de drogisterij-artikelen gaan. Normaal gesproken sla ik dat deel altijd over, omdat het in een aparte hoek zit, die eigenlijk niet op mijn route ligt. Slechte reden, maar dat vind ik dan meestal irritant, waardoor ik het liever oversla. Toen ik echter op wintersport was, viel het me op hoe goedkoop veel drogisterijdingen daar zijn: shampoo, maskertjes, conditioner, deo, enzovoorts.

Daarnaast kijk ik natuurlijk ook alle biologische dingetjes weer even na. Het assortiment is daar een stuk groter dan hier, terwijl de prijzen veel aantrekkelijker zijn. En even tanken natuurlijk. Ook dat scheelt weer. En dat broodje haloumi dat Valhalla aanraadde. Een mens moet toch eten!

Voor ik ga wil ik nu wel een keer een lijstje maken, anders vergeet ik ongetwijfeld weer de helft. Heb jij nog tips voor dingen die je zéker beter in Duitsland kunt halen? Of waarvan het de moeite is om er even naar te kijken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Duits brood en broodmix voor duits brood, ik hoorde dat wasmiddel veel goedkoper is, de sladressing bij de Aldi daar kost echt bijna niets en dan nog de artikelen die ze hier gewoon niet hebben; Spatzle, knodeln enz.

 2. Wijn, chocola, frisdrank, pasta, mosterd, Nederlandse groente, diepvriesvruchten, bekertjes yoghurt, noten, bakartikelen, sterke drank, bloem, diverse soorten olie, paraboiled rijst, bio jam, dikke diepvrieszakken, bio diepvries boontjes/doperwten, papieren zakdoeken, ananas in blik, aardappelen, verse kruiden in pot. Al deze artikelen koop ik bij de Duitse Aldi en het scheelt tussen de 20-25% met Nederland. En uiteraard even de tank vol benzine gooien!

 3. Amandelmeel koop ik in Dld en hazelnoten. dit jaar is het een goed hazelnootjaar gebleken, hebben we in de natuur geraapt, gratis tis alleen de moeite.
  Wat ik wel in Dld koop als wij daar zijn bij de reformwinkel is "Klare gemüsebrühe"Dat zijn groentebouillontabletten van het merk Cenovis in grootverpakking en meestal aanbieding , zonder E-nummers lactosevrij en/of gistvrij. In Nederland is alleen kleinverpakking te krijgen en tig keer duurder dan in ons buurland.

  1. Vooral bij de Netto,Kokosmelk Satori zonder E-nrs, amandelmeel, hazelnoten hele en het meel daarvan, amandelen, deze zijn op het moment bij de Aldi Nederland verkrijgbaar. Rode wijn Lieblich Dorsteiner.

 4. Laatst bij de DM geweest (drogist) en een jaarvoorraad deo, doucheschuim, gel e.d. voor ons grote gezin gekocht.Hun huismerk Alverde is erg prettig, voordelig en zonder al te veel troep.DM heeft trouwens ook vrij veel biologisch, zowel non food als food.

 5. Snoepjes voor de hond halen we er sinds kort ook. Dus als je een huisdier hebt dan zou ik zeker even de prijzen vergelijken. Vitakraft hondensnoepjes bij de dierenwinkel €2,60, bij AH €2,50 en in Duitsland bij Rewe €2,=
  Verder geen aanvullingen op alle artikelen die de anderen al genoemd hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.