Dure maanden!

De afgelopen maanden waren duur! Mijn lopende rekening ziet er al even niet zo florissant uit en met én de feestdagen én wat andere hoge rekeningen in het vooruitzicht, is het wel even een goed moment om wat rustiger aan te doen. Het liefst natuurlijk wel op een leuke manier, dus ik heb het volgende bedacht:

– Ik ga weer eens even de kast/vriezer leeg eten. De vriezer zou ik weer eens moeten ontdooien, maar daarvoor vind ik het wel handig als hij min of meer leeg is. Daarnaast is het altijd wel leuk om dan weer eens extra creatief te eten én scheelt het in boodschappenkosten. Win-win-win.

– Huis opruimen. Met de verkoop in het vooruitzicht helemaal belangrijk. Ik vind het altijd heerlijk om te merken hoe het leger en overzichtelijker wordt. En wat ik niet meer hoef, kan ik natuurlijk weer op Marktplaats zetten. Levert het aan de andere kant ook weer wat op.

– Naar buiten! Ik las net nog dat mensen juist met dit weer snel binnen gaan zitten, maar dat dat ontzettend slecht is voor je weerstand. Nu heb ik nog genoeg buiten te doen en als ik niets wil doen, is er hier ook genoeg buiten te zien. Met een beetje geluk wapen ik me dan tegen griep en andere ongemakkelijkheden die ervoor zorgen dat ik me behoorlijk zielig kan voelen en de verleiding tot troostspullen/-voer zo groot maken.

– Niet afwijken van het spaarplan. Op dit moment (en dat wil ik eigenlijk tot en met het einde van het jaar doen) gaat 100% van extra inkomsten naar de verschillende spaarpotjes. Dat betekent dat ik echt even verschrikkelijk goed op moet letten wat ik met de rest doe, maar om één of andere reden motiveert dat altijd beter dan wanneer ik meer geld om handen heb. Het is dan toch makkelijker om mezelf af te vragen of ik ergens nu echt gelukkiger van word.

– Concentreren op werk. Dat gaat de laatste tijd al met stapjes de goede kant op en dat houd ik graag vol + meer natuurlijk! Dat zorgt dan weer voor extra inkomsten, wat ook weer prettig is.

Gewoon weer even een beetje back to basics dus. Ook wel lekker, zeker met dit weer 🙂

Zijn dit voor jullie ook dure maanden? En neem je daarvoor nog maatregelen, of zie je dat in januari wel weer?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

There's two kinds of people...
Zo onderhoud en bescherm je je gevel


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Ja, voor ons zijn het ook dure maanden; en niet alleen vanwege cadeautjes en lekker eten, maar ook omdat ik elk jaar weer voor de bijl ga om iets nieuws te kopen voor mijn kerstdorpje… 😉

  1. Nee hoor, je kan veel dingen opnieuw gebruiken, maar ik ben het elk jaar aan het uitbreiden. Dit jaar heb ik er een draaimolen bij gekocht. En ook qua poppetjes kun je jezelf jaar in, jaar uit uitleven… 😉 En dingen als mos, nepsneeuw, sneeuwkleed… die koop je wel elk jaar nieuw 😉

 2. Geen echt dure maanden hier. Alles is ingecalculeerd. Normaal hou ik over van mijn maandbudget, in Dec. gaat het ongeveer op, maar dat mag en kan. Het potje voor de betaling van een jaar zorgpolis staat al klaar en dit jaar betalen we ook de premie van de oudste studerende dochter, ook dat staat klaar. Verder doe ik altijd een (niet al te grote)bijdrage aan de actie van het glazen huis, maar dat kan van het maandbudget. Zo modderen we naar het eind van het jaar en meteen in begin januari doe ik weer een extra aflossing, dat werkt altijd heel motiverend voor ons!

 3. Hier ook een duuuurrre maand, alle drie jarig, plus twee extra verjaardagen (al zou ik voor familie die toch nooit tijd of geld heeft om te komen eigenlijk ook wel eens kunnen laten gaan, eigenlijk meteen een nadenker)
  Alle drie nog Sint cadeautjes en dan nog Kerst (heb er eigenlijk een pest hekel aan, maar oK) En dan is de middelste een dag voor oud en nieuw jarig, dus tjah.

  Maar voor de rest kan ik vanaf volgend jaar jan.ua.ri alles wat niet elke maand komt of extra is of vakantie geld, apart zetten vanaf dan, en daar ben ik zoooo blij mee! (wil je niet weten) Dan kan ik eindelijk mn goal van 2000,- gaan halen (zal voor sommige hier een lachertje zijn, maar voor ons een mijlpaal)

  Dus jah ik begrijp helemaal dat December niet ieders favo tijd is, alleen de sfeer, heeeerlijk dat dan weer wel, maar twee mensen die of hun kind of een ongeluk op hun vrachtwagen hebben gekregen met de kerstdagen, kan ik er soms wel heel schuin naar kijken, want voor hun zal het nooit meer hetzelfde zijn, en als het zo dicht bij komt voor mij ook niet, plus de kerstdagen zijn in 2009-2010-2011-2012 door twee personen verpest met loze beloftes, dus hier is het eigenlijk meer uitkijken naar het nieuwe jaar, en de verjaardagen van de drie hier.

  Ruby

  1. Wat mooi dat je straks lekker bezig kunt met je doel! Uitkijken naar het nieuwe jaar herken ik ook wel. Niet dat ik speciaal een hekel heb aan de feestdagen ofzo, maar ze doen me ook niet zoveel. En het nieuwe jaar lijkt dan echt weer zo'n fris begin, zeker in januari is en hoeft er vaak nog even helemaal niets.

 4. Soms kom je hele vreemde dingen tegen als je de vriezer gaat leegeten, en het geeft weer ruimte voor andere dingen die ook fijn zijn om in de vriezer te hebben liggen.

  heerlijk huis steeds leger en spullen verkopen, geniet er maar van van deze extra's!

  Als dat gaat extra inkomsten met werken, is dit ook mooi meegenomen, enne buiten komen is nu ook niet echt een straf ondanks dat het misschien voor vele te koud is, maar nu kun je de mooiste plaatjes schieten, hier hebben we een vlaamsche gaai, zo mooi,maar iedere keer geen fototoestel om het beestje op de foto te zetten, en dat roodborstje en dan de paarden als ze overdag toch even in de bak buiten mogen (loop ik altijd langs met rondje van de hond uitlaten) zo mooi om te zien die gekke capriolen.

  En als je alles weer bereikt hebt, geeft dat een heel fijn gevoel, dusse ik snap het helemaal! Misschien veel moeite maar moeite die veel oplevert, dus komt goed.

  sorry dat ik nu nog een keertje reageer, maar ik vergeet de helft weer eens

  Ruby

 5. Het zijn iets duurdere maanden voor ons, omdat we de meiden toch wat willen geven met kerst. Maar er wordt maar één keer wat buitensporiger gegeten voor kerst, dus dat valt zat mee… En tijdens de kerstdage zelf is Ben weer weg voor zijn werk, en dan doe ik er zelf niets bijzonders aan…
  Fijne donderdag,
  Liefs, Mirjam

 6. Ik probeer altijd al mijn online inkopen zo goedkoop mogelijk te doen.
  Ga op zoek naar acties en kortingcodes. Bestel nu vaak via Shopperkorting.nl. Hier krijg je altijd extra korting bij heel veel webshops. Alle beetjes helpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.