Hoe ging het in november?

We zitten alweer aardig in december, maar hoe ging het eigenlijk in november met mijn doelen? Ik had er een paar bedacht en besloot ongeveer halverwege de maand alles te verdubbelen. Het eerste plan was:

1. Tenminste 6 keer hardlopen > werd 12x
2. Een leuk uitje doen
3. De buffer met tenminste €500 omhoog > werd €1000
4. Geen nieuwe iPhone/laptop/computer kopen
5. IETS aan de administratie doen

En hoe ging het uiteindelijk?

1. Met het hardlopen (of beter gezegd: met m’n voet) kwam het niet goed. Die doet nog steeds ontzettend zeer. Ik heb het idee dat er misschien een haarscheurtje in zit ofzo en wil hem niet overbelasten. Wel heb ik naast de 5x hardlopen die ik wél heb gedaan in november ook nog 18 keer wat anders gedaan, zoals wandelen, lessen in de sportschool of fietsen. Dus al met al ben ik over de beweging in november niet helemaal ontevreden. Het was een beetje roeien met de riemen die ik had.

2. Als uitje had ik Berlijn. Daarnaast heb ik nog een paar gezellige vriendinnenavondjes gehad en ben ik bij de Markthal in Rotterdam geweest. Dat zit dus wel goed.

3. De buffer is wel omhoog. Ik had wat teveel uitgegeven, waardoor ik er met de standaard verdeling niet helemaal kwam en omdat ik dit doel wel wilde halen, heb ik gewoon de buffer aangevuld tot die €1000 erbij was en vervolgens de rest wel weer op de gebruikelijke manier verdeeld. Aan de ene kant een beetje valsspelen, aan de andere kant vond ik b.v. de vakantie of verbouwing nu gewoon even wat minder belangrijk dan die buffer verder op peil krijgen.

4. Dat had ik gewoon even uit m’n hoofd gezet, dus ging prima. Scheelt dat die Apple-dingen praktisch nooit in de aanbieding zijn, dan is de verleiding op elk moment even groot of juist klein.

5. Hier kan ik met goed fatsoen niet zeggen dat ik er wat aan gedaan heb. Misschien een bonnetje opgeruimd ofzo, maar niets dat volgens mijn eigen maatstaven zou moeten tellen.

Conclusie: ik heb wel wat gedaan, maar heb mezelf er ook nog wat makkelijk vanaf gemaakt. De dingen die leuk/makkelijk waren heb ik wel gedaan, maar voor de rest heb ik duidelijk wat minder inspanning laten zien. Aan de andere kant; die buffer was nog best een pittige en daarin heb ik er wel voor moeten kiezen om door de maand heen wat zuiniger aan te doen en wat minder te storten in bijvoorbeeld een ‘luxepot’ als vakantie. Dus wat dat betreft had het nóg erger gekund.

Ik kan niet zeggen dat ik heel tevreden ben met dit resultaat, maar voor een ‘verloren maand‘ als november…

Morgen maar eens even nadenken over doelen voor deze maand, hoewel dat er waarschijnlijk wel iets minder zullen worden.

Heb jij in november een beetje de vooruitgang kunnen boeken die je voor ogen had?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

1.
Tenminste 6 keer hardlopen
2. Een leuk uitje doen
3. De buffer met tenminste €500 omhoog
4. Geen nieuwe iPhone/laptop/computer kopen
5. IETS aan de administratie doen – See more at:
1.
Tenminste 6 keer hardlopen
2. Een leuk uitje doen
3. De buffer met tenminste €500 omhoog
4. Geen nieuwe iPhone/laptop/computer kopen
5. IETS aan de administratie doen – See more at:
1.
Tenminste 6 keer hardlopen
2. Een leuk uitje doen
3. De buffer met tenminste €500 omhoog
4. Geen nieuwe iPhone/laptop/computer kopen
5. IETS aan de administratie doen – See more at:
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Kerstkaarten
Met wie vier jij kerst?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. 165 euro extraatje ontvangen en direct naar de buffer, alhoewel ik twee paar schoenen gekocht heb en sjieke kleding die over een paar jaar nog mooi is, wollen pak met twee extra broeken.
  Schoenen zijn duur, pak ook, maar ik doe hier jaren van.
  Goedkope shirts zitten niet goed en zijn zo weg.

 2. Wat ben je toch onaardig voor jezelf! Ik kan er ook wat van hoor, dus ik herken het direct bij jou… Als ik jouw lijst zie, denk ik WOW! Wat een prachtig mooie resultaten! Misschien moet je eens naar je eigen lijst kijken alsof het van iemand anders is… Volgens mij ben je supergoed bezig! Enne, dat je niet 12x gaat hardlopen als je een blessure hebt, is alleen maar verstandig. Je hebt 18 keer (!) iets anders aan beweging gedaan, dat lijkt me een meer dan mooie compensatie… Je mag best trots zijn op jezelf hoor!!!

  1. Ja, als je het zo zegt of ik het zou lezen bij een ander, dan zou ik ook denken: mooi zo! Dus dat ga ik nu voor mezelf ook maar denken. Met die bufferophoging ben ik sowieso erg blij en dat sporten ging ook lekker. In december zit de vaart er iets minder in, maar dat ga ik nu weer lekker oppakken!

 3. Volgens mij mag je hartstikke trots op jezelf zijn!!

  Wat betreft je voet: waar zit de pijn precies?? Mijn vader heeft een boek speciaal over hardlopen en daar staat ook een hoofdstuk in over blessures en hoe te behandelen, misschien kan ik het even voor je opzoeken wat voor tisp ze geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback