Gezondheid in 2015

Gezondheid in 2015Van hypotheek en sparen naar ander, ook niet geheel onbelangrijk onderwerp: gezondheid. Dat zou ik niet zo zeer een doel willen noemen, maar meer een prioriteit. In 2014 ben ik al begonnen met regelmatig sporten, hardlopen en pakte ik – oké, soms ook met vlagen – het gezonde eten toch wat beter op.

In 2015 wil ik dat patroon doorzetten. Niet alleen in de zomer, als het makkelijk is om even in beweging te komen, maar juist ook in de winter. Ik betaal immers niet voor niets elke maand €40 aan de sportschool. Rond maart loopt mijn abonnement overigens af en als ik kan opzeggen als ik ga verhuizen, dan leg ik het meteen voor 2 jaar vast. Dan kan ik alsnog opzeggen als ik het huis zou verkopen, maar scheelt het me wel €5 in de maand. En als ik zie hoe vaak ik er gebruik van maak sinds ik het abonnement heb, geloof ik niet dat ik speciaal andere redenen nodig heb om op te zeggen.

Het belangrijkste ‘doel‘, voor zover je daar dus van kunt spreken, is dat ik me goed voel. In mijn hoofd, in mijn lijf en natuurlijk ook over mezelf. Ik merk dat ik daarin heel veel heb aan gezond eten en regelmatig bewegen. En: des te meer ik dat doe, des te makkelijker het ook steeds is om de ‘goede’ keuzes te maken. Van de verkeerde keuzes heb ik dan namelijk lang niet zoveel plezier meer. ‘Troep’ valt me dan zwaar op de maag, om maar een voorbeeld te noemen. En als ik me uitleef op de minder goede chocolade, zie ik dat binnen no-time terug in op mijn huid. Aan de andere kant maakt bijvoorbeeld veel water drinken dat ik er ook wakker uit zie als ik het niet echt ben. Ideaal!

Mijn streven is daarom om elke maand tenminste 20 sportactiviteiten te doen. Ik weet niet in hoeverre het (voor mij) haalbaar is om dit ook daadwerkelijk elke keer bij te houden, dus vandaar ‘streven’. Maar eigenlijk gaat het er meer om dat ik genoeg in beweging kom, om me goed te voelen. Onder sportactiviteiten versta ik overigens alle verschillende dingen: als ik één keer naar de sportschool ga, maar 2 lessen achter elkaar volg en dan ook nog even ga fietsen, dan zijn het 3 activiteiten. 20 lijkt dus veel, maar is op die manier ook te overzien.

Qua eten wil ik vooral wat meer experimenteren met ‘nieuwe’ gezonde dingen en wat meer structuur krijgen in dingen vooruit klaar maken, zodat er eigenlijk altijd wel wat gezonds voor handen is, voor elke soort trek. Of gezonder, bijvoorbeeld 20+ kaas in plaats van oude kaas, om maar wat te noemen. Het liefst weer volgens hetzelfde principe dat ik overal op toe pas: minimale inspanning/minimaal inleveren voor maximaal resultaat.

Daarnaast heb ik nog twee concrete dingen die ik wil doen:

• Sportschoolabonnement onderzoeken voor eventuele besparing
• De 7,5 kilometer achter elkaar kunnen lopen

Het liefst zou ik ook nog een keer een ‘run’ doen, maar ik probeer de doelen dit keer zo concreet mogelijk te houden, dus zolang ik nog geen run heb gezien waar ik aan mee wil doen, is dat nog even geen concreet doel, maar meer iets dat in mijn achterhoofd zit.

Ga jij van je gezondheid een prioriteit maken in 2015? En hoe pak je dat aan? Of doe je dat eigenlijk altijd al en hoef je daar niet speciaal bewust bij stil te staan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Ik heb niet echt doelen op het gebeid van gezondheid. Ik wil wel wat vaker gaan sporten, maar dat is niet nieuw 😉 Helaas is het lastiger om er tijd voor te vinden met Tobias. Vroeger ging ik vaak hardlopen als Sander naar zijn werk ging, maar dat lukt nu niet echt meer. Ik mis het wel hoor! Als Tobias naar de peuterspeelzaal gaat wil ik dat weer oppakken, maar dat duurt nog even.

  2. Hier moet ik er wel een prioriteit van maken, van mezelf maar ook mijn gezondheid,ben nog net geen diabetici maar zit er nog net een puntje onder (gelukkig)
    En ik wil niet meer dat mijn kinderen uitgelachen worden met die dikke mama, dat gevoel heb ik dan persoonlijk he

    Houd gewoon vol en het resultaat is innerlijk en uiterlijk goed in je vel komen te zitten.

    Groetjes,
    Maartje Blogt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.