Project Slaapkamer: done!

Nou ja… bijna! Dit weekend met hulp weer even een extra sprint getrokken en de nieuwe vloer erin gelegd. Vorige week natuurlijk ook al een flinke slag geslagen en nu is het zo goed als af. Hier en daar nog een afwerklatje en nog een paar dingen voor de afwerking, maar dan herken je het niet meer terug. En het leuke ervan is dat ook nog behoorlijk van het project geleerd heb. Zo heb ik zelf nieuwe vensterbanken gemaakt, gordijnen opgehangen (dat kende ik overigens al) en laminaat gelegd. Daarnaast besloot ik om niet de makkelijkste en duurste weg te kiezen, maar iets meer verstandig na te denken over dingen zelf doen, niet alles vervangen en het beste maken van wat er is.

Daarnaast kwam ik op het lumineuze idee om hier en daar in het huis (met name in de buurt van badkamers zonder fatsoenlijke afzuiging) eens wat vochtvreters te plaatsen. Die verkopen ze gewoon bij de Action voor €1,89 (€0,55 ofzo voor een navulling) en zorgen er hopelijk voor dat vocht wat sneller uit de lucht gehaald wordt. Best handig, zeker met dat koude weer!

Nu wilde ik gisteren eigenlijk direct naar de IKEA rennen voor wat aankleeddingen voor de slaapkamer, maar tegelijkertijd wil ik er niet te veel hebben. Ik ben niet zo dol op allerlei dingen aan de kant zetten met stofzuigen, dus broed nog even op een soort ‘hangend’ nachtkastje. Een kleedje leg ik denk ik nog wel neer aan beide kanten, dan kun je met warme voeten uitstappen. Maar het is natuurlijk zonde om alle besparingen weer teniet te doen door een hele kamer te vullen met dingen die ik er eigenlijk helemaal niet in wil 😉

Wat voor nachtkastje heb jij? En ken je toevallig exemplaren die wél de nodige ruimte bieden, maar waar je niet omheen hoeft te stofzuigen (ervan uitgaande dat je te lui bent om ze steeds aan de kant te zetten)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Subsidies op inbraakbeveiliging
Winkelen helpt niet bij een slecht humeur!


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

19 Comments
 1. wauw goed bezig! benieuwd naar het resultaat… 😉 wij hebben nachtkastjes van ikea, met 2 lades. ik vond ze nog vrij duur voor het doel dat ze dienen, maar ok. heb wel een kastje nodig..vooral om mn lampje op te zetten, mn wekkerradio zodat ik de tijd kan zien (eerst telefoon aandrukken wordt ik veel te wakker van als het nog nacht isen ik door kan slapen.. :p ) een doos tissues (swinters verkouden, zomers hooikoorts) en voorheen de pil. (en nu ook nog babyfoon enz) achteraf zou een plankje genoeg zijn ipv een kastje :p maar ja ook wel heel blij mee. je zou m kunnen verschuiven om erachter stof te zuigen.. maar vind zoiets persoonlijk niet vaak nodig.. 1 a 2x per jaar? en de rest (zovaak stofzuig ik niet boven :p) kan er gewoon omheen hoor. maar is maar net wat je zelf wil

 2. Ik probeer sinds 2 jaar zo weinig mogelijk op mijn nachtkastje te bewaren. Alleen de boeken waar ik in lees of het tijdschrift waar ik in lees. In het laadje wat sierraden. Waarom zou je er veel in willen kunnen bewaren? daar heb je toch kasten voor? Bij mij staat er wel een lampje op.

 3. Wij kochten ons 35 jaar geleden een slaapkamer en ik beklaag me nog steeds dat ik er toen niet op gelet heb dat beide nachtkastjes eigenlijk totaal geen bergruimte bieden : elk nachtkastje heeft één tamelijk ondiep schuif waar ik weinig in 'kwijt' kan. Bovenop elke nachttafel staat een lampje, een wekker en veel meer of een aantal zakdoeken zit er niet in de schuiven.
  Toen mijn moeder onze slaapkamer de eerste keer zag, viel het haar onmiddellijk op dat de nachttafels zo goed als geen opbergruimte boden. Tja, in 'die' tijd waren de meeste nachtkastjes echt een klein 'kastje' met één deur waarin je toch wat kwijt kon. Onze nachttafel met één schuif, viel dan natuurlijk wel uit de toon. Ik denk dat de meeste nachttafels tegenwoordig niet veel bergruimte hebben en bij sommige slaapkamers doet een soort legplankje dienst al 'nachtkastje'…..liesbet

 4. Ik heb geen "officiële" nachtkastjes, maar simpele houten kistjes van onbehandeld hout. Deze staan gewoon op de grond en ik stofzuig er prima omheen: er kan niks onder vallen. Overigens zou je ze ook kunnen ophangen.

  Ik geloof dat ik ze ooit gevonden heb in mijn studententijd.

 5. Goed bezig geweest zeg, dat je dat allemaal zelf hebt gedaan!
  Heb geen nachtkastjes, scheelt ook met poetsen.
  Is zo'n kallax ding van ikea niks? Of is dat erg onorigineel?

  1. Dat is echt een kast, of zie ik dat verkeerd? Ik heb ook totaal niet veel ruimte nodig, het is meer dat m'n bed niet steeds vol ligt met telefoon/ipad etc. Doodnoodzakelijk is het ook weer niet, dus geen kastjes houd ik ook altijd nog als optie…

 6. Je hebt goed gewerkt. Op 14 dagen tijd dus zo goed als klaar. Wij hebben ooit eens twee houten kastjes gekocht met manden erin. Manlief heeft die kastjes toen wengé gebeitst. Maar ja, ik moet er wel omheen zuigen. 2 x 10 seconden werk.

 7. Lekker gezellig! Ik heb een houten nachtkastje met een laatje. En ja, dat moet ik wel regelmatig weghalen om te stofzuigen. Omdat ik een gruwelijk hekel heb aan uit bed stappen en gelijk op de koude vloer staan, ligt er naast mijn bed een schapenvachtje, Heerlijk zach en heerlijk warm. En ook nog eens gezellig en mooi.
  In plaats van dure vochtvangers, kun je ook een schaaltje zout neerzetten. Het zout trekt het vocht aan; als er een laagje vocht op het zout staat, vervangen. Simpel, goedkoop, doeltreffend en niet chemisch/giftig.

 8. Toen ik verhuisde naar mijn eigen gekochte hutje bleken de nachtkastjes die ik had te groot, ik heb ze verkocht en mijn badkamerkastjes gebruikte. Deze kon ik mooi ophangen en daardoor lijkt mijn kleine slaapkamertje optisch wat groter, dus kijk niet alleen naar nachtkastjes maar een andere optie is dus ook badkamermeubilair

 9. Ik heb drie oude koffers opgestapeld naast mijn bed als nachtkastje. Gewoon op rommelmarkten gekocht. Op het nachtkastje staat alleen een wekker. In de bovenste koffer zitten mijn pyjama's. In de onderste de winter,dan wel zomerkleding die niet in de kast hangt dat seizoen.

  Groet,Greet

 10. wij hebben een stapeltje boeken aan de muur als nachtkastje. opgehangen met zo'n verborgen plankje waar je het onderste boek omheen schuift. ideaal met stofzuigen en ziet er leuk uit. je kunt er geen kilo's op kwijt, maar waterflesje, telefoon, boekje (haha) gaat prima

  1. Als je zoekt op selfshelf, kom je de plankjes tegen. Erg leuke dingen, ik heb er ook een paar!

   Zo'n 30cm naast mijn bed, begint de kast. Ik heb twee plankjes aan de zijkant van de kast vastgemaakt en daar staan wat boeken op, soms een beker water, etc. Ik heb genoeg aan de ruimte (soms is er zelfs meer ruimte dan rommel!) en hoef er niet omheen te stofzuigen. Hoera!

  2. Tnx, ga ik even doen!! En herkenbaar: ik heb veel meer ruimte dan spullen, maar het doet me bijna zeer om dingen neer te zetten waar ik extra acties voor moet ondernemen bij het schoonmaken. Da's namelijk niet bepaald mijn hobby 😉 Snel met de stofzuiger ergens doorheen is een stuk prettiger dan honderd dingen aan de kant zetten!

  1. En is het een staand nachtkastje of een hangend? Ik zag bij de Action laatst ook van die soort dienbladen op pootjes, die waren ook wel leuk! Qua prijs idd niet te vergelijken met andere winkels. Geen flauw idee waarom die zo duur zijn!

 11. ik heb naast mijn bed twee glazen plaatjes op 30 cm afstand boven elkaar aan de muur geschroefd. er op liggen mijn boeken die ik lees, mijn tablet en een leesbril en 's avonds ligt mijn telefoon er ook nog bij, dan is er nog ruimte voor eventueel een glas water

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback