Goedkoop verbouwen: restjes opmaken

Ik lijk een soort patroon te vinden in mijn zin in verbouwen. In januari-maart is die meestal het grootst. Waarschijnlijk omdat het dan toch te koud/vies is om wat anders te doen en het steeds lichter wordt. Als het donker is, dan zit ik net zo lief te cocoonen, maar als de zon goed schijnt, dan lukt het me een stuk beter om mezelf even wat nuttig te maken 🙂

Bovendien stimuleert het ontzettend als er dan dingen af zijn. Ik word bijvoorbeeld gewoon elke keer dat ik nu in de slaapkamer kom helemaal vrolijk. Hoewel ik nog steeds geen nachtkastjes heb (en er ook nog niet helemaal uit ben of ik dat nu wel of niet noodzakelijk vind, is het voor de rest helemaal klaar. Het eerder gekregen lampje hangt, een antieke spiegel die ik voor een tientje op de kop wist te tikken hangt ook en de boel is mooi aangekleed met een combinatie van dingen die ik nog had en een paar nieuwe dingetjes.

Hoewel ik zoveel mogelijk met één ding tegelijk bezig wil zijn, merk ik ook wel dat dat voor mij maar tot op zekere hoogte haalbaar is. Ik begin nu dus bijvoorbeeld even niet aan nieuwe dingen, maar het kan wel zijn dat ik aan meerdere projecten tegelijk werk. Of ‘kan zijn’, dat is gewoon zo. Zo heb ik vandaag het toiletproject weer eens opgepakt. Dat toilet (qua ruimte) is helemaal van hout en was in een soort toepasselijke piskleur geschilderd. Met druipers. Door de jaren heen heb ik geschuurd, gekit en nu dus een eerste laag in een normale kleur erop. Lak moet nogal even drogen, dus ik vermoed dat ik er vandaag verder niets aan kan doen, maar dat is niet erg. Dit is maar vast gebeurd en het ziet er nu al een stuk beter uit.

Op zich kan het afmaken van het toilet volgens mij heel voordelig. Ik heb zoals ik het nu kan zien nog voldoende lak en kwasten. Een verfbakje zou handig zijn, maar het is niet noodzakelijk en ik heb ook niet zoveel zin om eruit te gaan. Aan die twee euro ga ik niet failliet, maar ik red me zo ook wel. Als het schilderwerk klaar is, wil ik er een nieuwe lamp ophangen. Die heb ik ook nog wel staan. Dan lijkt een plankje me ook wel handig. Daarvoor zou ik even de houtvoorraad na moeten kijken. Misschien dat ik nog iets van stopcontacten vervang, maar die bestel ik altijd meer dan ik nodig heb (beter gezegd: ik raak ze kwijt en moet dan opnieuw bestellen, waarna ik ze weer terug vind), dus met een beetje geluk heb ik die ook gewoon nog liggen. Het zou wel heel lekker zijn als dit project ook weer af is, dat er weer een ruimte minder is waarvan ik steeds denk: ‘Dit en dit moet ook nog’. En helemaal als het niets kost!

Overigens wil dat niet zeggen dat de verbouwingspot maar gewoon blijft groeien. Ik heb er een tijd over nagedacht, maar inmiddels min of meer besloten om toch mijn werkruimte te laten stuken. Die is voorzien van zo’n ‘prachtige’ boomschorsstructuur uit de jaren ’80 ofzo. Daarnaast is die ruimte in een hele donkere kleur geverfd. Dat overschilderen is een karwei uit hel, omdat je dus niet in die structuur terecht kan komen. Ik had dat in de slaapkamer ook, maar daar was de ondergrond nog min of meer wit. Met een donkere ondergrond is het natuurlijk een heel ander verhaal. Nu heb ik een stukadoor gevonden die de klus kan klaren voor een bedrag dat ik acceptabel vind en dat ook in de kluspot zit. Ik slaap er nog een nachtje over, maar ik denk dat ik hem morgen maar akkoord geef. Daarna kan ik de boel sauzen (met al aangeboden hulp, dus dat is super!) en heb ik straks een prachtig mooie, lichte werkruimte.

Heb jij op bepaalde momenten van het jaar meer zin om te klussen? En kun je ook zo genieten van projecten waarin je al je restjes kunt stoppen, zodat ze behalve tijd en energie niet echt wat kosten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Herstellen of vervangen?
Tv op de slaapkamer?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. lekker joh straks een fijn opgeknapte werktuimte, daar zit je heel wat uren per week, lijkt me wel fijn als dat met fijne kleuren is!
    Ik ben meer van het moet nu en snel. M. daarentegen is heel goed in het hergebruiken van alle restje hout en in mijn ogen troep bewaren. En dan tovert hij ineens weer iets tevoorschijn waar hij iets echt moois van bouwt. Ik heb dat geduld niet.

  2. Ik heb nu inderdaad ook de kluskriebels (zie blogpost van vandaag..). Maar inderdaad, zodra het buiten weer aangenamer is, verplaatsen mijn kluskriebels zich meer naar de tuin 😉
    Restjes gebruiken wordt ik steeds beter in, omdat er inmiddels meer overzicht is.
    Succes met je diverse lopende projecten, (ook heel herkenbaar!), maar je bent goed bezig!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback