Gelukkig zijn

Gelukkig zijn, dat is best een interessant concept. Ik geloof er heilig in dat je van alles kunt doen om gelukkig te worden, maar tegelijkertijd ook dat het niet iets is dat je kunt najagen. In mijn beleving heeft het vooral te maken met tevredenheid en een soort innerlijke rust. En dat komt weer voort uit dicht bij jezelf kunnen blijven.

Als je mij een paar jaar geleden had gevraagd of ik gelukkig was, dan kon je – afhankelijk van het moment – rekenen op een ‘nee’ of op mindere dagen een tranendal. Dat had natuurlijk te maken met allerlei omstandigheden, maar ook met mezelf. Waarschijnlijk nog wel meer met mezelf dan met die omstandigheden, want juist doordat ik niet goed bij mezelf bleef, was er ruimte voor die omstandigheden. Als je me nu de vraag stelt of ik gelukkig ben, dan kan daar ‘ja’ op zeggen en dat vind ik best wel bijzonder. Hoewel mijn leven er natuurlijk wel anders uitziet, ben ik namelijk nog steeds mezelf. Of eigenlijk nog wel meer dan ik was. Maar ik denk niet dat mensen die me kennen echt vinden dat ik een schokkende transformatie heb doorgemaakt of zoiets.

Dat bewijst voor mij maar weer dat het écht in jezelf zit. In hoe je in het leven staat, in de mensen die je om je heen verzamelt, in de mate waarin je dankbaar kunt zijn voor (dagelijkse) dingen en in de mate waarin je voor jezelf zorgt. Ik woon niet anders, ik leef niet anders, ik beleef misschien wat meer, ik ben financieel niet rijker, hoewel dat soms wel zo voelt. En ik heb ook mijn mindere dagen, maar over het algemeen ben ik gewoon weer blij. Dankbaar. Niet ergens specifiek voor, maar soms kan dat gewoon een overweldigend (heerlijk!) gevoel zijn dat er ineens is. Onbetaalbaar, op alle mogelijke manieren.

Ben jij gelukkig?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Afrekenen met je smartphone
Opruimen: wat kan er weg?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Wat fijn dat je je tegenwoordig weer zo goed voelt!
  Geluk zit dan wel binnen in je, soms moet je gewoon zelf dingen aan je omgeving veranderen om écht gelukkig te kunnen worden.
  Och ja, wat is echt gelukkig? Voelen dat je leeft… voor mij. Met alle mooie en minder mooie dingen die daarbij horen.

 2. Heel gelukkig! 6 jaar geleden hebben wij het roer drastisch omgegooid, omdat ik niet gelukkig was.
  Nu 6 jaar later blijkt dat heel goed uitgepakt te zijn, na eerst veel opstart problemen/ onzekerheid zijn wij, partner en ik nu stukken gelukkiger dan daarvoor .
  Partner ging- voor mij- mee in de nieuwe levenswijze, maar is er zelf ook veel gelukkiger van geworden ( gelukkig maar:-)

 3. Ik ben wel heel dankbaar dat ik de luxe heb van mensen om mij heen en omstandigheden, waarin ik het me "kan veroorloven" om ongelukkig te zijn (lees: behoorlijke depressie) Dat zorgt voor de juiste omstandigheden om er zo snel mogelijk weer bovenop te krabbelen. En ook dat is geluk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback