Opruimen: wat kan er weg?

Vandaag weer een aardige slag geslagen met opruimen. De container wordt maandag weer geleegd, dus dat is altijd een mooi moment om weer het één en ander weg te doen. Wel merk ik dat het steeds lastiger wordt. Ik heb al heel veel weg gedaan, maar ik heb ook nog heel veel. Sommige dingen gebruik je gewoon echt, dus dat is niet moeilijk. Maar ik heb ook best een aantal dingen die ik op zich zelf na een brand ofzo niet zou missen, maar die:

 • nog verkoopbaar zijn (of lijken)
 • niet echt sentimentele waarde hebben, maar toch weer wel (lees: b.v. kleuterwerkjes van vroeger ofzo)
 • leuk zijn voor de heb, maar waar in de praktijk niets mee gedaan wordt (als in gebruik/naar kijken)
 • handig lijken (een voorraad potjes voor b.v. inmaken. Ik heb op het moment dan wel even geen groentetuin, maar dat – of een goedkope lichting tomaten om maar iets te noemen – kan altijd weer komen, wat het helemaal weg doen weer een lastige maakt)

In theorie zouden  al die dingen weg kunnen, in de praktijk vind ik het nog een beetje een lastige. Of ‘niet zo gemakkelijk’, zoals je dan eigenlijk zou moeten zeggen. Als ik dingen zie, dan probeer ik me voor te stellen of ik de moeite wil doen om het in te pakken en te verhuizen enzo, maar zelfs als dat niet het geval is, lukt het me nog niet met alles om ook echt de drempel van het wegdoen over te gaan.

Hoe pakken jullie dat aan? Gewoon volgende keer weer proberen? Of gewoon laten staan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Gelukkig zijn
Jumbo of C1000?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Word je blij van die spullen? Dan moet je ze behouden.
  Anders mogen ze wegwegweg!!! Maar schoolwerkjes van de kids vind ik lastig…. ik heb de 7 koffers (ik overdrijf graag, 🙂 het waren er maar 3 🙂 ) met 'bewaren van zoonlief' teruggebracht naar 1 klein koffertje. En dat moet kunnen, 1 'bewaardoos' waar ik jaarlijks even in kijk en soms doe ik alsnog iets weg, soms droom ik er gewoon even mee weg 🙂

 2. En wat is er tegen bewaren? Staat het in de weg? Eet het brood? Wegdoen kan toch altijd nog als het nodig is bv in geval van verhuizing? Wordt die opruimeritis hier en daar niet een tikkie overdreven? Hierover a.s. woensdag meer op het blog van MinofMeer.

 3. Toen wij gingen emigreren naar Servie heb ik al m,n Tupperware spul ingepakt en meegenomen. Manlief vond het krankzinnig"want daar kan je ook plastic dozen kopen". Wat ben ik en ook de rest van de familie blij dat ik niet naar mijn man heb geluisterd want de plastic opbergdozen zijn hier van een bagger kwaliteit. Ga op je gevoel af en zolang je nog de ruimte heb zou ik bepaalde dingen gewoon bewaren. Cisca Servie

 4. Wij zeggen altijd: bij twijfel, niet doen. Dus niet weggooien. Kun je van het kinderwerkje geen kunstwerkje maken, door het in te lijsten?
  En klussen zal ook minder gaan worden, dan kun je evt weer meer gaan tuinieren en dus de potjes gebruiken. Weggooien kan altijd nog..!
  Succes!
  Tineke

 5. Ik heb van de kinderen van ieder schooljaar de mooiste werkes bewaard en die in een ordner gedaan. Zo hebben ze hun hele basisschool in 1 map.
  Mijn eigen moeder had werkelijk alles bewaard van mijn zus en mij. Toen ze ging verhuizen zijn we weken bezig geweest met uitzoeken… 🙁
  Van grote knutselwerken van mijn kinderen heb ik foto's gemaakt voor ik het weggooide.

 6. Poe ik heb nog handwerkjes van mijn lagere school. Mooie ook – in die tijd werd er meer aandacht aan de textiele werkvormen besteed dan nu. Maar om een slabbetje, schort, gebreid babybroekje nu in te lijsten… dan kan je er niet aan voelen.
  Misschien maar eens de helft bewaren. Of toch die raffia onderzetter maar gewoon gebruiken….

 7. Lastig he weggooien.. wat ik weet van kinderknutselwerken is dat ouders dat heel trouw bewaren voor hun kinderen, voor als ze groot zijn. Ik ken bijna geen kinderen die ze wilden hebben. Mijn oude rapporten van de lagere school heb ik nog wel, mijn man ook maar eigenlijk kijken we er nooit naar. ik las een goede tip van Ipie om van ieder jaar het mooiste uit te kiezen en die te bewaren, dan kun je toch al gauw een hele boel ruimen. Wij hebben lang gedaan hoor over opruimen, maar het was dan ook spul van tientallen jaren. en nog zijn we niet klaar. Iedere keer pakken we een ruimte in het huis aan en dan wordt de eerste schifting gemaakt. Na een tijdje komt die ruimte weer aan de beurt en weet je ook wat je de vorige keer niet kwijt wilde maar in de tussentijd niet 1 keer hebt gebruikt of bekeken. het geeft mij altijd een goed gevoel dat iets wat eerst nutteloos op zolder lag echt door iemand gebruikt gaat worden. Dus verkoop ik voor een zacht prijsje, geef weg of breng naar de Kringloop…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback