Toch weer een moestuin aanleggen?

Het was de afgelopen dagen zulk lekker weer, dat ik weer eens in de tuin aan de gang ging. Na het verplaatsen van mijn moestuin (of beter gezegd: het renoveren van de rest), had ik er niet echt meer veel aan gedaan. Er kwam van dat agressieve onkruid op dat zich enorm verspreidde, waardoor het toch niet zo erg motiveerde. Bovendien vond ik de bloemetjes die aan dat onkruid zaten op een bepaalde manier ook wel weer mooi, dus was het vrij makkelijk om me daar overheen te zetten.

Nu merkte ik echter dat dat onkruid ineens behoorlijk makkelijk uit te trekken was. Ik heb met name in het weekend even flink huisgehouden en is er een hoop weg. Nog niet alles, maar het lijkt wel weer ineens een veel beter hanteerbaar stukje. En dat bracht me op het idee om misschien toch weer een moestuin te beginnen. De tijd dat ik dat gedaan heb, had ik er echt wel veel plezier van. Zeker als je het bijhoudt, is het prima te doen en haal je er ook het meeste uit. Ik heb nog een hoop zaadjes, kan waarschijnlijk ergens wel weer mijn rabarber vandaan toveren (die overleeft elke keer weer, vraag me niet hoe) en kan vaak ook wel dingen als aardbeienplantjes regelen. Als ik die ook niet onder het onkruid weer terug vind. Het gaat dus vooral even om energie erin steken, niet speciaal kosten. Een hoop materiaal heb ik bovendien ook al, zoals rekjes, gaas, tuingereedschap, enzovoorts.

Als de rest van de maand ook zo blijft, dan ga ik in ieder geval steeds een stukje verder met het leeghalen van de plek waar de moestuin zou kunnen komen. En wie weet ga ik dan ook wel weer opbouwen. Ergens kriebelt het wel weer, ondanks het feit dat ik niet echt een tuinierster ben. Apart is dat!

Heb jij een moestuin? En zo ja, wanneer begin je dan een beetje met het inrichten enzo?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Zuinige conciërge schraapt 8 miljoen bij elkaarMeedoen aan het CBS Budgetonderzoek

Random post: laat je verrassen!

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

8 Comments
 1. Ik herken je kriebels. Ik heb die ook, ieder voorjaar. Tot juni of zo. Dan, als het groeiseizoen in alle hevigheid losbarst, haak ik af. Dus ja. Moestuin voorbereiden, onkruid verwijderen, inzaaien, bijhouden etcetera. Been there done that. Oogsten ging ook goed, tot juni dan. En daarna…

  Ik begin er dus maar niet maar aan, hoop dat jij het wél leuk blijft vinden…!

 2. Heb sinds dit jaar extra grond er bij, nu 300 m2, dus genoeg te doen in de tuin 🙂
  Als je wat minder onkruiddruk wil zou je je eens moeten verdiepen in mulchen, scheelt heel wat werk (spitten bijvoorbeeld). Heb het tot nu toe nog niet toegepast, maar ga me er ook in verdiepen.
  De eerste zaadjes zijn de grond al in, spinazie, prei en sla. Wel in de kas dan.

  1. 300 vierkante meter, daar kun je je lol mee op! Veel succes ermee 🙂 Mijn moestuin is vorig jaar helemaal gefreesd, dus de grond is op zich lekker los en luchtig. Daarom krijg ik dat onkruid er waarschijnlijk nu ook zo goed uit. Maar ik zal eens kijken naar mulchen, want ik dacht eigenlijk alleen dat dat met gras maaien te maken had? Tenminste, ik mulch m'n gras wel en dan hoef ik niet te harken.

 3. Is het niet handiger om met een klein stukje moestuin te beginnen, bijvoorbeeld in de vorm van een makkelijke moestuin bak (of twee)? Dan heb je met heel weinig werk toch een aardige oogst. Zeker als je geen tuinliefhebber bent, kan je je snel 'vertillen' aan de hoeveelheid werk die een gewone moestuin geeft.

  1. Zo'n bak werkt voor mij dus juist weer totaal niet. Ik heb er wel eens een gehad, maar ik kan beter iets hebben dat écht in de grond zit, in plaats van in een bak. Bovendien heb je hier ook veel katten in de buurt en bij m'n vorige bak heb ik er regelmatig een in zien zitten. Dan vergaat je de eetlust echt direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP