Was ik maar…

Misschien is het voor de verbouwers onder ons wel herkenbaar, maar af en toe denk ik echt: was ik maar… een timmerman, tegelzetter, schilder of beter nog: een stukadoor. Niet omdat dat zo lekker zwaar is op je rug of omdat ik een geheime voorliefde heb voor gips, maar omdat een stukadoor echt een ruimte helemaal op kan knappen. En dat dan leuk vindt, tenminste, dat idee heb ik altijd bij mensen die een vak hebben waarbij ze veel met hun handen doen. Als overal een laagje gips op zit – het bewust gesmeerde dan, niet de stof die je er helaas ook bij krijgt – ziet alles er ineens weer heel anders uit. En qua timmerwerk of schilderwerk kan ik zelf nog wel wat, wat ook wel mag na dik 5 jaar verbouwen, maar het werk van de stukadoor overnemen zou ik niet aandurven.

Ik had er van de week weer eentje in huis, voor mijn werkruimte. Dat was destijds één van de eerste ruimtes die onder handen was genomen, maar vanwege een gebrek aan in ieder geval tijd (de vloerbedekking kwam al binnen 2 dagen en er moest ook nog gestript worden), is daar toen alleen geschilderd. In nogal aanwezige kleuren. Eerlijk is eerlijk: ik vond (en vind) dat mooi, maar was er door de jaren heen wel steeds zekerder van geworden dat het tóch beter kon, meer in lijn met de rest van het huis. En nu er toch weer wat in het verbouwingspotje zat en ik mijn werkruimte tijdelijk naar de woonkamer heb verhuisd, leek het me een goed moment om dat eens aan te pakken.

Het resultaat is indrukwekkend: het was al een kamer waar je een ruimtelijk gevoel kreeg vanwege de hoge plafonds, maar nu is dat zo mogelijk nog meer. Wel zag ik dat het schilderwerk toch ook wel een beetje minder afstak én dat is ook niet in de kleuren van de rest van het huis. Ik heb dus besloten om daar nog een laagje overheen te doen. Een laagje moet wel voldoende zijn, ik heb nog verf staan en dan ziet het er weer even als nieuw uit en is het in dezelfde kleurstelling als de rest van het huis. Daar houd ik wel van, een beetje eenheid.

Nu ik dit zie begin ik er wel weer een beetje aan te twijfelen of ik er goed aan heb gedaan om de slaapkamer niet onder handen te laten nemen door de stukadoor (beetje laat, want die is nu eigenlijk net netjes). Aan de andere kant; dat is nu gewoon een hele fijne kamer, het enige is dat hij dan qua muren wat afwijkt van de rest (niet strak en wit). Sowieso is dit niet het moment om me daar druk over te maken, want het verbouwingspotje is na deze actie én een nieuwe voorraad pellets gewoon weer leeg. De komende klussen zijn dus weer klussen met materiaal dat ik al in huis heb én eigen bloed, zweet en tranen 😉

Zou jij wel eens willen dat je een ander beroep gehad had? En zo ja, wat en waarom?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Meedoen aan het CBS Budgetonderzoek
Werk jij voor weinig?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. ja. ik wist t als kind/puber al niet wat ik wou worden en nu nog steeds niet.. kon makkelijk leren, nooit geleerd om echt wat te doen voor school dusop het hbo liep ik vast. erg jammer maar het is niet anders. nu ben ik gastouder. eerst 4 jr gastouder bij een gezin thuis geweest, tot mn 2e eigen kindje geboren werd, toen was t niet meer te combineren met peuterspeelzaal en halen/brengen van eigen kids naar oma etc. dus nu gastouder vanuit mn eigen huis. geen supergoede baan, best druk, vanuit huis, dus prive en werk lopen in elkaar over.. voordelen is dat ik zelf thuis ben voor dde kids! vooral voor mn hsp dochter is dat wel fijn.. overblijven vind ze al druk nl, laat staan bso oid.. en het is natuurlijk wel heel leuk die kleintjes in huis! maar is niet mn droombaan (maar ja die heb ik dusuberhjaupt niet helaas.. zou graag een passie of droombaan hebben!)

 2. Een baan in het onderwijs. Dat had ik leuk gevonden. Maar sinds ik de eerste tien bikkeljaren in het bedrijfsleven achter de rug heb en nu voldoende kennis en kunde opgebouwd heb klaag ik niet meer. Werkte ik eerst standaard 50 tot 60 uur per week, nu is het de helft met ook nog eens superveel flexibiliteit. Dus nee, het is wel prima om een eigen bedrijf te hebben vind ik nu.

 3. Ben best tevreden, vind mijn baan nog steeds leuk en dat terwijl ik het al 38 jaar doe, jammer vind ik het dat ik het nog 12 jaar moet doen, was wel graag wat eerder gestopt want merk dat ik het lichamelijk zwaarder vind worden.
  Als ik rijk was begon ik een bedrijfje , heb best ideeën , maar durf de zekerheid van een vast salaris niet op te geven.

 4. … Wij (partner en ik) runnen 'n edelsmederij: partner is edelsmid en ik ben de telefoniste, receptioniste, boekhoudster, administratief medewerkster, inkoopster, offerte-maakster, polijster, koffiejuffrouw en ook doe ik nog de nacontrole.
  …..ik heb nooit geweten wat ik zou willen worden en dat weet ik nog niet maar ben dik tevreden met mijn huidige baan!

 5. Vroeger leek het me wel wat om kunstenaar te zijn en dan zo'n echte vakvrouw die haar materialen van haver tot gort kent.

  Helaas ben ik niet zo kunstzinnig… dus werk ik met mensen. Is trouwens ook veel creativiteit voor nodig soms, maar dan op een andere manier.

 6. Heerlijk hè, zo'n strak gestucte muur. Ik kan ook best heel veel qua verbouwen, zagen, timmeren, schilderen… alles lukt me wel, zelfs tegelen. Maar stuccen, nee dat is me toch echt te hoog gegrepen…
  Ik wens je een heel fijne dag en een heerlijk weekend,
  Liefs,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback