Terug van een heerlijk weekje wintersport!

Dit weekend kwam ik terug van een heerlijk weekje wintersport! Het was mijn tweede keer, vorig jaar ging ik – overigens wel na wat getwijfel – voor het eerst. Vorig jaar was het al met al best een duur reisje. Hoewel ik toen mijn reis en verblijf cadeau kreeg, wist ik totaal niet wat ik verder qua kosten moest verwachten. En dat liep best op. Naast een skipas van €150 en toch vrij veel kosten aan eten, was ik ook redelijk wat kwijt aan een uitrusting. Ik had een jas, een bril en sjaal enzo, maar kocht wel een skibroek, wanten, helm, ski’s met stokken en schoenen. De ski’s en schoenen waren in de eerste instantie tweedehands, maar tijdens de wintersport bleek dat de schoenen écht niet geschikt waren voor mijn voeten. Daar kocht ik dus op locatie nog een nieuw – afgeprijsd – paar. Gelukkig kon ik de eerder aangeschafte schoenen voor hetzelfde bedrag weer verkopen, dus dat scheelde weer. Maar al met al had alles toch veel meer gekost dan ik van tevoren verwacht had.

Dit jaar moest dat toch iets anders. Ik kreeg vrijwel direct na de vorige wintersport al de vraag of ik weer mee wilde. Uiteraard moest ik dan deze keer wel het verblijf betalen, maar ik kon wel weer gewoon mee rijden. Qua uitrusting had ik deze keer alles al, dus daar was ik niets extra’s aan kwijt. De schoenen die ik vorig jaar nieuw kocht, zaten nog steeds heerlijk. De skipas was wel iets duurder, maar liefst €203! We gingen ook een dag langer, maar dan nog!

Een belangrijk voordeel van deze reis was dat we nu een appartement met een keuken hadden. Het was dus niet nodig om elke dag uit eten te gaan en dat scheelde ontzettend. Bovendien werd ik ook nog eens regelmatig getrakteerd! Uiteraard heb ik dat zelf ook wel gedaan, om het een beetje in balans te houden. En omdat het natuurlijk gewoon leuk is om ook wat terug te kunnen doen. Verder besloot ik me niet te verleiden tot de aanschaf van nieuwe skikleding; ik heb een goede broek en jas en verder maakt het eigenlijk niet uit wat je eronder hebt. Natuurlijk is het af en toe leuk om wat af te wisselen, maar aan de andere kant; om nu veel geld te betalen voor iets dat je één week in het jaar aan hebt én waarvan de kans best bestaat dat je het nooit meer draagt (ik had hiervoor immers ook 28 jaar niet op ski’s gestaan, voor hetzelfde geld duurt het straks weer 28 jaar), dat is toch ook onzin.

Als ik even grof tel, dan heeft deze wintersportvakantie me ongeveer €563 gekost. Ik was €210 kwijt aan het verblijf, €203 aan de skipas en ongeveer €150 aan eten/trakteren, een aardigheidje voor de oppas van de kat en twee flessen drank die daar de helft waren van wat ze hier zijn en die ik wel eens wilde proberen. Het had dus uiteindelijk nog wel goedkoper gekund, maar was al een stuk beter dan de zeker tegen de €1000-aanlopende trip van vorig jaar, waarbij niet eens het verblijf inbegrepen was. Mocht ik nog een keer gaan, dan heb ik me voorgenomen om ook eens goed te kijken naar de skipas; als je een dag minder neemt, scheelt het enorm. Nu ski ik meestal sowieso 1 dag niet (spierpijn!!), maar als je die dag vrij wilt kiezen, is het verschil juist weer minimaal. Een 5-dagenpas is bijvoorbeeld €40 goedkoper dan een 6-dagenpas, maar een 5 van de 6-dagenpas maar €12. Nu merkte ik dat pas later, maar dat is misschien wel iets om een volgende keer op te letten. Daarnaast blijken er ook nog wel voordeligere accommodaties te zijn, ook met keuken, dus dat is misschien ook nog iets om de kosten nog wat te drukken.

Maar goed, ik weet niet eens of ik nog een keer ga, dus dat is misschien voor de toekomst. Voor nu eerst maar eens bij komen en de inspiratie die ik daar heb opgedaan (frisse lucht! lekker bewegen! zin in gezond eten!) omzetten in acties hier. En natuurlijk: nog nagenieten van al het leuks dat we tijdens de week beleefd hebben! We hadden eigenlijk zonder uitzondering schitterend weer (af en toe wel even dikke sneeuw, maar dat was wel weer goed voor de piste), zijn op locatie nog familie tegen gekomen, waar het heel gezellig mee was en het was eigenlijk over het geheel genomen gewoon heel gezellig en geslaagd. Praktisch geen file, ook niet onbelangrijk. Gewoon mooi dus!

Wat vind jij van wintersport? En heb je zelf nog wat leuks gedaan in de voorjaarsvakantie?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Fijn hoor dat je zo genoten hebt van je vakantie.
  Ik ben nooit op wintersport geweest en het lijkt me ook niets eerlijk gezegd, denk dat ik daarvoor alles veel te eng vindt.

  Hier ging de week gewoon zoals anders, alleen manlief was jarig dus een klein feestje.

 2. Mij leek wintersport ook niets, totdat ik ging. Dit jaar zouden we voor de 3e keer. Maar het lukte niet. Ik ben zo moe dat ik het niet zag zitten. Hopelijk knap ik in 2015 echt op en kunnen we volgend seizoen.

  Qua kosten is het duur, maar dat heb ik er voor over. Als ik op vakantie ga, wil ik niet zelf moeten koken, lekker kunnen eten. Wij gaan naar een 4 sterren hotel. Daar genieten we enorm van. Sauna en zwembad om de spierpijn kwijt te raken. En een goed bed.

  Wij gaan meestal 10 dagen. Zondag = rustdag. Die valt meestal in het midden van de vakantie. Dus prima.
  Na het skiën smeer ik mijn kuiten in tegen spierpijn (in bovenbenen voel ik weinig). Dan stukje wandelen, zwemmen, sauna en dineren. Dan heerlijk slapen en de volgende dag weer genieten.

  Ik huur daar alles. Heb alleen helm en kleding van mezelf. De goede schoenen nog niet gevonden. Vind ik die, dan koop ik ze meteen. Dat is ook steeds het advies van de verhuurder. Lastige voeten/kuiten heb ik….
  Vorige keer voor het eerst de mogelijkheid om kluisje te huren onderaan de piste. Ideaal. Maar 1 trap met die schoenen aan en ski's in de hand. En lekker op eigen schoenen lopend daarheen, i.p.v. wachten op de bus. Lopen is maar klein stukje, maar met ski schoenen aan verschrikkelijk, bergopwaarts.

  O, ik mis het best wel….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.