Vrijdag de dertiende

We treffen het wel dit jaar: in februari was er al een vrijdag de dertiende en nu in maart alweer! En voor iemand hier was het echt een ongeluksdag, te horen aan de gillende sirenes die hier vanmorgen al behoorlijk vroeg langs schoten. Zelf heb ik er niet zoveel mee of tegen. Het is een gewone dag, net als alle andere. Het kan vriezen, het kan dooien.

Meestal dooit het overigens. Vorige vrijdag de 13e had ik een gezellig etentje, deze vrijdag de 13e vond ik ineens een hoop papierwerk dat ik écht nodig had en kwijt was… Dus een ongeluksdag is het voor mij in ieder geval niet.

Volgens mij wordt er in Nederland sowieso niet zoveel waarde aan gehecht. In sommige andere landen is dat wel anders: daar wordt bijvoorbeeld standaard geen dertiende verdieping gebouwd in flats of wordt huisnummer 13 overgeslagen. Alsof bij de flats dan niet automatisch de verdieping boven de 12e (hoe je die ook noemt) de 13e is…

Hebben jullie wat met vrijdag de dertiende? En waarom wel of niet? In ieder geval hoop ik dat jullie allemaal een mooie hebben, als het zonnetje daar net zo lekker schijnt als hier, dan is het begin in ieder geval goed!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Bufferen
Geen koophuis meer als investering?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. ben niet zo bijgelovig dus heb er niet zoveel mee, al was het op mijn werk wel een pechdag,maar ja dat was het de hele week al ,want de lift is stuk en aangezien ik op 3 verdiepingen schoonmaak en zonder lift niet mijn werk kar met mijn voorraad en schoonmaakspullen die op de 1e verdieping staat ,mee kan nemen,maar telkens de trap op en af moet met allerlei spullen en na afloop met 3 volle vuilniszakken.

 2. Hou niet zo heel erg van vrijdag de 13de en ik hou niet van de tandarts. Laat nou net de tandartsafspraak van vrijdag 13 februari verzet zijn naar vrijdag de 13de maart! De tandarts was de 13de februari ziek, vandaar. Gelukkig alles weer overleefd en geen rare dingen gevonden. Ik kan er weer even tegen, maar volgende keer liever niet weer naar de tandarts op vrijdag de 13de!
  Danielle

 3. Restaurants hebben ook geen tafels 13, meestal stond dat bordje op de personeelstafel in de keuken.

  Om een of andere reden vallen afspraken bij mij vaak op de 13e, of aankopen, ben zelfs op de 13e getrouwd en echtscheiding was op de 26e,viel me gewoon op.

 4. In 1991 op vrijdag de 13e december haalde ik mijn rijbewijs. Ik was de eerste keer gezakt en had de tweede keer alleen tegen mijn moeder gezegd dat ik moest afrijden, zo nerveus was ik. Ik moest om 11.00 afrijden en haalde het. Het werd een hele gezellige dag.
  Nic

 5. In de VS is 13 een geluksgetal omdat ze met 13 staten zijn begonnen.
  Het is maar een getal net als alle andere, denk ik.
  groetjes, Marlie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback