No cure, no pay-makelaar: bestaat dat nog?

Met oog op de verkoop van het huis, ben ik zo langzamerhand een beetje om me heen aan het kijken voor een makelaar. Ik weet dat er genoeg mogelijkheden zijn om een huis zelf te verkopen, maar ik weet nog niet helemaal of ik dat zie zitten. Het is nu al best iets waar ik tegenop kijk, laat staan als ik er ook nog eens zelf flink de vaart achter moet zetten, zelf bezichtigingen moet doen, enzovoorts. Het kán wel, maar heeft op dit moment nog niet mijn eerste voorkeur.

Maar een makelaar werkt tegenwoordig ook niet echt meer zoals pakweg 10 jaar geleden, toen je gewoon je huis in de verkoop zette en een percentage met hem of haar afrekende als het huis verkocht werd. Tegenwoordig moet je vaak ‘een pakket’ kopen, waarbij je dan weliswaar een stuk minder betaalt dan wanneer je een percentage betaalt, maar waarbij je wel vooraf moet betalen, zonder enige garantie op een verkoop. Nu heb je die garantie natuurlijk nooit, maar als het geld eenmaal binnen is, is het maar de vraag in hoeverre een makelaar zich nog (extra) inspant om jouw huis te verkopen.

Nu wilde ik sowieso een paar makelaars uitnodigen om te kijken waar ik het beste gevoel bij krijg, maar het liefst ga ik eigenlijk gewoon voor een ‘ouderwetse’ no cure, no pay-makelaar. Bestaan die eigenlijk nog? En heeft er verder nog iemand tips om de verkoop van een niet-13-in-een-dozijn woning in een wat hogere prijsklasse te verkopen? Ik ben benieuwd 😀

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Nieuwe Scoupy Cashback Parade
Weer een nieuwe rentevastperiode


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Ik heb toentertijd een voorstel voor een staffel gedaan, gebaseerd op snelheid van verkopen en verkoopbedrag. Fundapakket weet je gewoon wat de kosten zijn, deze zijn op Internet te vinden. Ik vond hdt billijk dat ik dat gewoon zou betalen.
  De verkooppraatjes waren vooral gebaseerd op styling van de woning en goede fotografen. Als ik dan keek op Funda, hoe goed die foto's dan wel niet waren, was ik het daar lang niet altijd mee eens… 😉

  Tip is dus sowieso om je keuze te baseren op hoe de makelaars een huis via Funda in de etalage zrtten. En of onderhandelen over hoe prijsafspraken gemaakt worden, mogelijk is.

 2. Ik heb hier een paar makelaars over de vloer gehad om ons huis te laten taxeren. We hoefden niets te betalen voor het opstarten bij verkoop, maar pas als het huis verkocht werd. Alleen als je je huis uit de verkoop haalt zijn de kosten ongeveer 600 euro, vanwege de kosten die ze gemaakt hebben door het op funda te zetten en de tijd die ze er ingestoken hebben. komt een beetje neer op no cure no pay. ik vond het verschil in courtage echter wel heel groot. Van 0,7 tot 1,45 %

 3. Voor eventuele kopers is het belangrijk of je woonboerderij alleen woonbestemming heeft of ook agrarisch i.v.m. het verkrijgen van een hypotheek. WMT

 4. Hier in de regio zit nog wel een makelaar die zo werkt zuidholland, misschien bij jou ook! idd gewoon een paar uitnodigen. Succes
  Gr. Anne

 5. Hier in het dorp informeerde ik bij een makelaar naar de kosten voor de verkoop van mijn appartement. Ik gaf hem de sleutel om te kijken (was al verhuisd). Tot mijn verbazing hing er een te koop bord en stond het 's avonds in de krant.
  Ik nam contact op en zei dat ik dat wel snel vond. Hij had dat nog nooit meegemaakt, wel andersom dat mensen boos waren dat het niet gelijk in de krant stond.
  Ik had nog geen opdracht o.i.d. getekend. We spraken een andere courtage af, hij had namelijk al een bod binnen.
  Dus wel lekker snel verkocht. De makelaar komen we regelmatig tegen en we zijn niet boos/kwaad met elkaar.

  No cure, no pay ken ik hier in de buurt niet.

  1. Dat is dan in feite toch no cure no pay? Je hebt een courtage afgesproken en dat reken je pas af op het moment dat er verkocht wordt. Anders is er immers geen courtage te berekenen (want: dat is van de verkoopprijs).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback