Hoe scoor jij voordelig leuke uitjes?

Hoewel ik ontzettend kan genieten van mooie dingen, geef ik mijn geld het liefst uit aan mooie ervaringen. Dat hoeven niet altijd dingen te zijn die geld kosten en meestal is het gezelschap belangrijker dan wat je doet, maar het kan elkaar natuurlijk allemaal wel versterken: iets bijzonders doen in goed gezelschap, dat vind ik niet gek klinken 🙂

Nu heb ik vorig jaar best regelmatig wat leuks gedaan via Vakantieveilingen. De laatste tijd kijk ik daar niet zo heel vaak meer, omdat het aanbod steeds een beetje hetzelfde lijkt te zijn. Bovendien betaal je altijd €5 aan extra kosten, wat natuurlijk ook minder aantrekkelijk is. En ik vind het vooral handig voor bijzondere activiteiten (zoals het vliegen dat ik eerder gedaan heb), want bijvoorbeeld voor een weekendje in een leuk hotel kun je ook goed slagen via zo’n mysterydeal.

Social Deal

Een vriendin van mij scoort heel vaak leuke dingen via Social Deal. Dat is volgens mij vooral handig als je in (of naast) de stad woont; je geeft namelijk aan waar je woont en krijgt dan leuke aanbiedingen te zien. Soms zijn het weekendjes weg, soms is het een sportieve activiteit en soms gaat het om lekker eten. Helaas zitten de meeste dingen onder de grens van Zwolle, dus niet echt in de buurt. Voor een hotelletje is dat prima, maar voor dingen die gewoon een dag of een dagdeel duren is dat weer minder praktisch.

Groupon

Dan heb je ook nog Groupon. Ik heb me daar ooit eens voor ingeschreven, maar werd echt he-le-maal gek van al die mailtjes die ik kreeg. Maar: ik heb laatst juist ook weer een ontzettend leuk uitje gehad, waarvan ik later hoorde dat het echt een goeie deal was via die site. Dus toch maar weer ingeschreven, maar dit keer alleen voor mijn provincie.

Ook voor eten en hotels

Voor mezelf is het vooral wel leuk om ook te kijken naar eten en hotels. Normaal gesproken zou ik daar namelijk niet zo snel aan denken. Hotels boek ik meestal via Booking.com en eten gaat meestal meer spontaan en bij wat in de buurt is. Maar het is natuurlijk veel leuker om ook eens een keer buiten de buurt te kijken, helemaal als je er dan nog een leuke korting op krijgt. Wat voor mij dan wel een uitdaging is, is het goed opletten wat er allemaal bij zit. Of misschien beter gezegd: wat er niet bij zit. Tot nu toe zijn mijn ervaringen echter wel goed, met acties die anderen dan ‘ingekocht’ hebben en waar ik aan mee heb gedaan, dus wat dat betreft lijkt het op zich wel positief uit te kunnen pakken.

Hoe scoren jullie voordelig leuke uitjes, buiten natuurlijk de bekende dingen die geen geld hoeven te kosten? En hebben jullie nog bepaalde ervaringen met bijvoorbeeld kleine lettertjes?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Besparen op pedicure met elektrische vijl/rasp?
Voorjaarsschoonmaak


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Hier via vakantieveilingen.nl wel eerst kijken wat het kost als je het niet via hun doet, want er komt 5,- en extra kosten nog er bij, tenminste voor weekendjes weg etc.

 2. Via Travelbird krijg ik ook (elke dag, da's wel weer minder) leuke aanbiedingen binnen. Ik heb er nog geen gebruik van gemaakt, maar aanlokkelijk is het wel.

 3. Ik koop regelmatig iets via de ING, daar krijg je rentepunten over je spaargeld. Een paar jaar geleden heb ik mijn neefje (+man+schoonzus+zwager) meegenomen naar een oefeninterland voetbalwedstrijd, tickets waren ongeveer €11 per persoon. Ook bieden ze museumbezoek of korting op pretparken (heb ik zelf nog niet gebruikt). Ik kijk er ook regelmatig voor cadeautjes, er kunnen best leuke ideeën bij staan.

  Verder via free-for-one acties (vaak op levensmiddelen) met korting naar de sauna. Een jaar of twee geleden was bij 2 Limonadeflessen van een bepaald merk het eten voor de 2e persoon gratis bij geselecteerde restaurants. Wij hebben toen een leuk kiprestaurant gekozen, waarbij uiteindelijk de hele rekening door de helft ging..!!

  Mijn airmiles (die toch steeds meer worden, maar zelden gebruikt zijn) onlangs ingezet bij een hotelboeking. Gaf ook een leuke korting.

  Tja, en zo sparen we wat, en rommelen we lekker aan met uitjes. En als we iets zien wat we echt heel graag willen, maar zonder korting, dan doen we dat soms ook gewoon, als het kan ;-).
  Bevalt ons goed! 🙂

  Groetjes, Tineke

  1. Leuke tips! Ik werd trouwens even getriggered door de airmiles: volgens mij kunnen die tegenwoordig vervallen! Mijn saldo was laatst ineens 0, terwijl ik toch zeker weet dat ik ze niet heb uitgegeven. Misschien even in de gaten houden, voor je zelf ook een keer misgrijpt. Ik heb vorig jaar een gratis kaartje voor de Efteling geregeld via de Airmiles en ik gebruik ze soms ook om bij Bol.com te betalen.

  2. Ja klopt. Airmiles kunnen tegenwoordig vervallen. Volgens mij is destijds (jaar geleden, of twee??) besloten dat het saldo aan airmiles (tot dan toe gespaard) 5 jaar geldig is, maar wel als eerste afgeschreven wordt. De nieuwe Miles vanaf die datum zijn nog maar 2 jaar geldig. Als je op 0 stond zou dat inhouden dat je de afgelopen 2 jaar geen nieuwe miles meer gespaard hebt. Kan dat wel kloppen? Even in de gaten houden dus :-S . Of je hebt alles besteed via B.O.L 😉

   Ik vind je blog trouwens erg fijn om te lezen en informatief. Lees sinds enige tijd mee, en probeer sinds kort af en toe te reageren.

   Groetjes, Tineke

 4. Ik doe niet aan uitjes. Zo af en toe een verjaardag. Heeeeel soms uit eten. En dan is dat zo goedkoop dat Groupon er niets mee kan. Ik ga alleen van mezelf uit. Niet van welke aanbieding dan ook. Op vakantie dan weer wel, maar dat is één maal per jaar. Als de vakantie thuis is geef ik niets uit. Dan heb ik tenminste tijd om zelf wat te maken. Kortom, al die deals laten mij koud. Als het aan mij ligt kom ik nooit meer in en restaurant, maar ja, vriendin wil af en toe wel een etentje en dat doen we dan ook. Wie weet word ik dat zuinig doen wel een keer zat. Voor nu ben ik super gemotiveerd om gewoon niets uit te geven, als ik daar geen voordeel aan heb in de zin van lastenverlichting.

  1. Ja, dat geloof ik wel. Ik vind het voor met z'n tweetjes soms al achterlijk duur, zeker als je naar een park gaat ofzo. Voor de Efteling ben je inclusief parkeren en een frietje al snel €100 kwijt voor 2 personen, en dan heb ik het nog niet eens over de brandstof die je verrijdt, die kant op.

 5. Ik heb me bewust niet aangemeld bij groupon en social deal (en dat soort sites). Iedere keer als er een mail binnenkomt zou ik gaan kijken of er iets leuks bijzit, terwijl ik misschien wel helemaal niet in gedachten heb om daarheen te gaan. Dus eigenlijk zou ik door de mail extra gaan uitgeven wat ik anders niet zou doen.
  Als we ergens heen willen, kijk ik altijd even bij anwb of via internet of er korting te krijgen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.