Spannend moment: de makelaar komt!

Binnenkort staat er even een spannend moment op de planning: dan komt er namelijk een makelaar langs om het huis te bekijken. De laatste keer dat dit gebeurd is, was een dikke anderhalf jaar geleden. In de tussentijd is er best het één en ander veranderd, maar in hoeverre dat een positieve (of misschien zelfs negatieve) invloed heeft, valt te bezien. En met een makelaar die er iets van zegt heb je het natuurlijk ook niet 1-2-3 meteen verkocht. Was het maar zo 😉 Hoewel… qua timing zou het op zich ook niet verkeerd zijn als ik er een koper voor vond die geen moeite had met een lange tijd tot de daadwerkelijke overdracht. Dan kan ik mooi nog even broeden op mijn toekomstplannen en kijken wat daar het slimst in is, terwijl ik toch zeker weet dat het huis verkocht is.

Aan de andere kant: zelfs met de komst van een makelaar staat het nog steeds niet al op de markt. En op dit moment speelt er zoveel, dat ik daar ook niet echt de tijd enzo voor heb, dus ik zie het maar als iets dat in ieder geval een beetje doorgaat, maar waar ik nog niet speciaal wat van verwacht. En misschien motiveert het ook wel weer extra als zo’n kerel goed nieuws heeft natuurlijk. Ik heb in ieder geval voor eentje gekozen waarvan ik weet dat hij nuchter en realistisch is, want iemand die je gouden bergen belooft heb je ook niets aan. En ‘gekozen’ tussen aanhalingstekens, want het is natuurlijk nog wel vrijblijvend. One step at a time…

Voor de meer ervaren verkopers onder ons: heb jij nog iets gedaan toen je je huis wilde verkopen? Dus juist wel opruimen, of dingen afbouwen, of was je er wel klaar mee? En heeft dat voor je idee nog geld opgeleverd of gekost?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Van het padje
Schuldgevoel en (zelf) opgelegde eisen


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Wij hebben 1,5 jaar geleden ons huis verkocht en wel het een en ander opgeknapt, de muren in de gang wit geverfd, die waren mintgroen, de trap heel goed schoongemaakt, daar zaten van die tapijttegels op, en opruimen opruimen en opruimen, scheelt heel veel.
  Huis was binnen 6 weken verkocht,vond ik al snel,maar nu gaan ze binnen een week weg!succes!

 2. Wij hadden een paar jaar geleden ons huis ook in de verkoop. Op dat moment woonden er tijdelijk mensen in met een klein kind en te weinig tijd dus als er kijkers kwamen was het altijd rommelig en donker (gordijnen dicht voor hele mooie glazen pui). Geen kopers gedurende die maanden. Na hun vertrek zonder rommel,eerlijk zeggen ook lagere prijs en toen in één week twee koperd. En dat aan het begin van de zakkende huizenmarkt. Advies dus: liever geen rommeltjes (speelgoed bij elkaar in krat?), geen hele fotoverzameling, lekker licht en opgeruimd. Zet desnoods dozen bij buren of bekenden. Succes. Ingrid (SE)

 3. Je hoeft niet alles strak afgewerkt te hebben, als het er maar afgewerkt uit ziet.

  Ook opruimen helpt enorm, want een opgeruimde woning straalt rust uit.
  En het is ook verstandig om ervoor te zorgen dat er veel licht is.

 4. Wij hadden vooraf alle muren wit geschilderd. Daarvoor waren sommige muren gekleurd en dat kan mensen afschrikken. Verder inderdaad opruimen, we hebben heel veel spullen en ook wel meubels elders opgeslagen, het huis was net een toonzaal, Maar wel binnen 6 weken verkocht in oktober 2007 dus net voor de crisis.
  Ons huis was niet duur, ik denk dat jouw huis in een andere prijsklasse valt en dat gaat denk ik minder snel.

 5. Breek me de bek niet open 😉
  Ik hoop voor je dat ie een prijs noemt waar jij mee kan leven en dat er gauw allemaal toekomstige puzzelstukjes op hun plek vallen. Heb je al een idee van waar je naartoe wil? Platteland, of meer naar de stad?

 6. Ons huis stond twee jaar te koop en wij hebben ook wat geverfd in neutralere kleuren. In het begin maakte ik samen met de hulp het hele huis spic en span en liet kaarsen branden , deed overal het licht aan enzovoorts.
  Maar het hielp geen sikkepit.
  Uiteindelijk zaten er huurders in die het huis lieten verloederen en de tuin tot een wildernis lieten schapen. Het geraakte toen verkocht nadat we ons verlies deden en het is nog altijd niet van de baan. Na 2 jaar en 1 maand zal volgende week de akte eindelijk worden getekend. Ik verhuis nooit meer !!

 7. Als makelaar kan ik je volgende punten aanbevelen:
  Opruimen staat nummer 1. Een vol huis verkoopt echt moeilijker. Ruim je ingebouwde kasten op, bv keukenkasten en badkamer. Als jij je spullen er niet in weggeborgen krijgt, hoe gaat de koper dat doen. Ideaal is er nog een schap leeg.
  Maak je huis neutraler. Geen overvloed aan foto's, speelgoed, hobby items, trofeeën, diploma's. Alles wat echt persoonsgebonden is wegdoen.
  Doe geen zware investeringen, maar alles wat je met een verfborstel en goed schrobben er beter kan laten uitzien, doen!
  Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen in je woning. Zorg dat gordijnen, luiken, etc open zijn bij een bezichtiging.
  Een strategisch geplaatste orchidee, bv in het toilet, badkamer, inkomhal, bureau, kan wonderen doen. Hetzelfde voor een plant aan de voordeur. Een fruitmand in de keuken.
  Zorg dat huisdieren niet in de woning zijn bij een bezichtiging.
  Wees heel flexibel met afspraken! Wat betekent dat je huis op 30 min spic en span moet kunnen zijn voor een bezichtiging. Een huis aankopen is een weloverwogen gevoelsbeslissing. En als makelaar moet je dat "gevoel" smeden wanneer het heet is. Ik heb heel vaak een woning verkocht, door kandidaat kopers mee te nemen van een woning naar een andere woning.
  Een huis verkoopt gemakkelijker als eigenaars weg zijn bij een bezichtiging. Hoe goed bedoeld ook, eigenaars kunnen echt een woning afbreken voor een kandidaat koper. Wat voor de één persoon de positieve punten zijn, kan voor de ander juist negatieve redenen zijn om de woning niet te kopen.
  Veel succes!

 8. 1 simpele tip:
  Zorg dat je huis eruit ziet als een hotel
  Dus net als wat eef zegt geen prulletjes en persoonlijke spullen (liefst ook geen zichtbare tandenborstels in de badkamer)

 9. Opruimen, kleed uit de woonkamer zodat het er ruimer uitzag. Het onderhoud was goed, maar de vaatwasser was bv kapot en die hebben we niet vervangen. Wel aangegeven bij de makelaar zodat mensen die het huis gingen bezichtigen dit wisten. Onze badkamer en keuken waren gedateerd. Die hebben we niet vervangen, dat zou veel meer gekost hebben dan opgeleverd en de koper kan weer een heel andere smaak hebben dan jij.
  Vlak voordat het huis in de verkoop ging, ging er een groot dakraam kapot. Was wel een boel geld zo'n Velux dakraam vervangen.
  Succes met de verkoop en hopelijk lukt het snel!

 10. Het begint eigenlijk al eerder.
  De ene makelaar is absoluut de andere niet.
  Nodig minimaal 3x en max 5x een andere makelaar uit en werk dan je lijstje met vragen af. Kies hieruit de makelaar die qua antwoorden en prijs het dichtst bij jou verwachtingen (gevoel) uitkomt.
  Ps schik niet maar er kunnen makkelijk verkoopprijs verschillen (eerste inzet) van 50.000 euro zijn voor jou type huis.

 11. Wij verkochten ons huis in 2001 en toen was het een gekkenhuis. We woonden toen in de K buurt in Amsterdam Zuidoost in een benedenwoning en keken achter op een watertje en groen. We kregen binnen 5 dagen de vraagprijs terwijl ons huis nog niet eens op de website stond. We hebben wel even goed opgeruimd voor de kijkers. Verder niets. Er was een oude keuken (wel wit) en een eenvoudige basis badkamer met alleen een douche en wasbak. De overwaarde (die was flink) hebben we direct in ons nieuwe huis gestort. Iedereen verklaarde ons voor gek. Na die tijd zijn we niet meer verhuisd en hebben ook geen plannen.
  Nic

 12. Ik heb wel veel opgeruimd en verder niet veel gedaan. Keuken en badkamer waren modern en de rest goed in de verf maar met 10 jaar oude vloerbedekking en muren. Ook de zolder was opgeruimd maar niet afgetimmerd en benadrukt dat ik dat bewust zo had gedaan om vele mogelijkheden te kunnen laten zien.

  Ik had gekozen voor zelfverkopen.nl en deed ook de rondleidingen zelf. In 2013 na 11 maanden verkocht, lage verkoopprijs geaccepteerd, dat kon door veel overwaarde gelukkig. Dat liever dan wachten tot een beter bod/koper en extra kosten dragen.

 13. Heel erg spannend voor je, als die makelaar komt. Ik ben heel benieuwd of het mee of tegen zal gaan vallen… ik hoop natuurlijk voor je dat het mee zal vallen…
  Liefs,
  Mirjam

 14. Ik heb afgelopen half jaar twee huizen verkocht. Ik heb een box gehuurd voor alle troep die ik niet weg kon doen (max cost's, kinderstoel, box, boeken, grote keukenapparaten enz), niet nodig had op dat moment, maar die wel veel ruimte vreten. Ik heb de muren gewit en verder niet zo veel. Wel voor bezichtigingen, veel opgeruimd (alle hondenspullen weg), gepoetst en gezorgd dat het lekker fris rook.

  Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback