Weer wat concreter sparen

Van het sparen kwam de afgelopen tijd niet heel veel terecht. En als je het dan een beetje laat gaan, natuurlijk nog minder. Daarom bedacht ik vanmorgen in de auto dat het wel goed was – zeker met oog op dat er nog wat binnenkomt – om toch even iets te doen. De buffer blijft voorlopig nog het belangrijkst, die moet gewoon weer boven die €10.000 komen. Daarnaast wil ik ook het vakantiepotje graag vullen. Normaal gesproken misschien niet de eerste prioriteit, maar ik had bedacht dat als ik daar even een maand of twee wat extra op inzet, hij dan vol genoeg zit om in het najaar nog een keer te gaan. Of niet, maar dan kan het. En dan kan ik me daarna – naast de buffer – weer op andere dingen richten. Zolang de buffer nog het belangrijkst is, schiet het toch niet zo hard op, dus dan heb ik liever een overzichtelijk potje dat direct gevuld wordt.

Concreet wil ik de komende tijd, in ieder geval tot eind juli, 20% van de extra inkomsten in de vakantiepot stoppen, de overige 80% gaat naar de buffer. Ik weet niet precies wat er tot die tijd nog binnenkomt, maar als de Marktplaats-verkopen ook een beetje aantrekken en ik verder een klein beetje oplet, dan moet ik in ieder geval een mooie stap kunnen maken. Ik denk dat dan na het vakantiepotje de verbouwingspot aan de beurt is, voor wat kleine dingen als verf en straks eventuele opstartkosten bij de makelaar. Daar hoeft ook geen fortuin in te zitten, maar b.v. €500 ofzo zou wel even lekker zijn. Maar goed, zo ver is het nog niet, eerst maar eens dit doorzetten!

Waar sparen jullie op dit moment voor?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Inzicht in wat je eet
Nog meer makelaars


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. een koophuis.. (en dan niet de aankoopsprijs 😉 maar alle bijkomende kosten, evt keuken vervangen of gewoon t sauzen, behangen enz, en evt een deel aankoopsprijs omdat we naar onze zin niet heel veel hypotheek kunnen krijgen voor de huizen die we willen.. (randstad.. zelfs in een dorp nog duur nl)

 2. Wij sparen enkel ( en fanatiek) voor de aflossing van de hypotheek,en vroegen we ons in 2009 nog af of we hier wel konden blijven wonen, nu lijkt het erop dat we 10 jaar later bijna hypotheek vrij kunnen zijn.

 3. Voor een verduisterend en zonwerend rolgordijn aan de voorkant van ons huis.
  Zeker deze warme dagen maken dat we er weer fanatiek voor gaan :).
  Hij is overigens al besteld…

 4. Concrete spaardoelen… ik zit in de luxe situatie dat ik die niet heb. Ik heb een buffer. Die vol is. En nog een extra potje voor uitgaven waarvoor ik de buffer niet wil aanspreken, namelijk de vakantie, uitjes, kadootjes, leuke dingen.

  En verder… hoop ik nog lekker wat hypotheek af te kunnen lossen dit jaar!

 5. Aanvulling buffer zodat er weer een mooi getal met 5 cijfers staat want zojuist een aflossing van 2500 euri's voor de hypotheek gedaan. Daarnaast spaar ik voor een andere eettafel.

 6. Hier sparen we nog maar even door, badkamer willen we graag laten vervangen. Ik schrik toch steeds van de bedragen die ik dan hoor.

 7. Hoe doen jullie het met die potjes eigenlijk? Hebben jullie fictieve potjes in een excelletje, of hebben jullie daadwerkelijk 2 of meerdere spaarrekeningen?

 8. Vakantie ook inderdaad, wil nog met manlief en hond weg, ga begin juli met mijn vader fietsen en in augustus wil ik naar zweden op paardentocht. Dus nog even heel hard sparen, en minder uitgeven 😉

 9. Wij sparen ook continu. En hoewel we al een buffer hebben, mag daar altijd nog wat bij. 😉 Ook plannen om de hypotheek te verlagen zijn we aan het uitbroeden. En een van de opties is inderdaad ook verhuizen. Net als jij.
  Tineke

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback