Helweek: op de helft?

Je knippert even met je ogen en het is alweer woensdag. Daarmee kom ik verdacht in de buurt van de helft van een Helweek, terwijl ik er om eerlijk te zijn toch nog een beetje selectief mee aan de slag ben gegaan. Afgelopen vrijdag stond ik om 5:00 naast mijn bed en ging ik keihard aan het werk. Niet de hele dag door, want rond half 2 moest ik voor een afspraak ergens zijn. Ik had toen al het vermoeden dat bezoek ervoor zou zorgen dat het maandag met vroeg opstaan niet zoveel zou worden en dat bleek inderdaad zo te zijn. Maar dat was dinsdag hetzelfde!

Hoewel ik maandag nog ontzettend moe was van het weekend, lukte het me wel om geconcentreerd aan het werk te gaan. Op een ‘normale’ dag had ik – als ik me zo had gevoeld – echt bijna niets gedaan, dat weet ik zeker. Dinsdag overdag had ik ook bezoekjes gepland, dus was er niet veel werktijd over. Wat er echter over was, heb ik wel efficiënt gebruikt, waardoor ik weer dingen kon afstrepen. Ik ging netjes om 22:00 slapen, met de telefoon op stil. Heerlijk!

Vanmorgen ging om 5:00 de wekker en hoewel ik er meteen uit had kunnen springen, dacht ik net te lang na en heb ik dat niet gedaan. Vrijdag had ik superveel gedaan door om 5:00 op te staan, maar was ik wel ontzettend moe vanaf een uur of 1 (de 13:00-variant al!). En aangezien ik gisteren en maandag ook niet echt 100% was, besloot ik toch wat langer door te slapen. Als je van 22 tot 5 slaapt, heb je toch maar 7 uur slaap, terwijl ik liever 8 of 9 heb. Uiteindelijk was ik er 7 uur uit, heb ik een rondje huis gedaan en zit ik nu – met mijn warme water met citroensap – achter de computer. Mijn lijstje voor vandaag is helder, mijn telefoon ligt nog ergens in bed, dus voorlopig geen afleiding.

Vanavond ga ik naar de sportschool, zodat ik ook mijn uur sport kan doen. En dan misschien morgen eens kijken of ik er om 5 uur uit kan en dan direct kan gaan hardlopen. Als ik mijn kleding vast klaarleg en er gewoon wél uitspring zodra ik de wekker hoor, dan moet ik ver kunnen komen.

Voorlopig is het dus nog geen échte helweek, maar pik ik al zeker wat elementen op die me wat opleveren. Da’s uiteindelijk toch de bedoeling?

Hoeveel slaap heb jij het liefst, om een beetje goed te kunnen functioneren? En haal je dat aantal uren het liefst door uit te slapen, of ga je ook wel vroeg naar bed?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Hoi ik heb een beetje met je meegedaan, 2200 ben ik naar boven gegaan, ik lag denk ik 22.30 en ik heb elke ochtend tot 6.00 geslapen. Ik heb minimaal 6,5 liefst 7,5 uur nodig uur om goed te kunnen functioneren. Gisteren de tafel van mijn schoonouders geschuurd en geverfd en vandaag die van onszelf. Ondertussen vele huishoudelijke klussen en zoals gebruikelijk mijn afstreeplijst 🙂

    1. Ja ik blijf meedoen:) ik sta al weken op werkdagen om zes uur op, en in het weekend slaap ik uit, maar juist daar wordt ik moe van! Dit weekend eens proberen of ik me fitter voel als ik in het ritme blijf. Hoe gaat het met de verkoop van je huis? Groetjes

  2. k slaap 6u per nacht.. van 00.30 tot 6.30 ongeveer. eerder val ik gewoon niet in slaap 🙁
    sportuurtjes kom ik nu zeker niet aan toe, daaorm doe ik ook niet mee 😉 werk deze week steeds elke avond tot 23 of 23.30..
    lange dagen, niet perse heel druk of acties.. opvangkindje slaapt gelukkig, en bekaf van de lange dagen dus blij dat ik niet hoef te sporten ook 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.