Mysteryshoppen

Ooit, toen ik nog studeerde, begon ik eens met mysteryshoppen. Destijds – met name via een Deens bureau – nog heel goed betaald. Ik weet nog wel dat ik een keer gratis met mijn OV naar Deventer afreisde, daar een stuk of drie kledingwinkels bezocht en een paar weken later €140 op mijn rekening zag verschijnen.

Door de jaren heen deed ik het steeds minder. De opdrachten werden vervelender (lees: vragen stellen die alleen door mysteryshoppers gebruikt worden, dingen kopen en meteen weer terugbrengen, enzovoorts) en de vergoedingen werden steeds lager. Bovendien moest je ook steeds vaker wel een kleine aankoop doen, die niet vergoed werd. Als je dan ook nog ergens heen moet rijden en er tijd in moet steken, dan schiet het niet echt meer op. Bovendien baalde ik er steeds van als ik me weer had ingeschreven, dus ik nam me voor het niet meer te doen.

Onlangs kwam er echter weer eentje langs die ik nog wel zag zitten. Naar een supermarkt, alleen dingen checken, voor een klein bedrag dingen mogen kopen, maar dat ook vergoed krijgen en in een plek waar ik toch wel kom. Al met al was het amper een kwartiertje werk, heb ik weer wat gratis boodschappen en word er nog een keer €7,50 op mijn rekening bijgeschreven. Niet veel, maar toch weer meegenomen. Bovendien stond het dit keer in de verhouding tot de moeite die ik ervoor moest doen!

Doe jij aan mysteryshoppen? Of heb je het wel eens gedaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Ja, ik ben mysteryshopper geweest. Als ik het omrekende in tijd, waren de verdiensten zeer laag. Ik had net als jij bezwaren tegen het kopen op eigen kosten of het meteen weer terug brengen van gekochte artikelen. Ik moest enorm veel papierwerk online invullen wat ook tijdrovend was. Ik ben er mee gestopt omdat het niet genoeg opleverde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.