Stapje voor stapje

Met alle motiverende woorden van de afgelopen dagen in mijn achterhoofd, én het idee dat ik toch echt zelf in beweging moet komen om verandering te realiseren, ben ik inmiddels stapje voor stapje bezig met de boel klaar maken. Al is het maar elke keer een emmer, of drie meter gras maaien… elke stap is er één. En ik merk dat als ik besluit één stapje te zetten, het er al snel twee of drie worden. Daarna houdt het misschien ook weer op, maar dan is er wel vooruitgang geboekt.

Ik heb inmiddels nog wat dingen op de Weggeefhoek gezet, vooral troep die buitenom ligt en waarvan het zeker weer lekker op zal ruimen als dat weg is. Het is wel altijd even afwachten of mensen hun afspraken nakomen, maar dat zie ik vanzelf. Anders is er hopelijk wel weer iemand anders!

Of het nu het weer van de afgelopen dagen is, de stand van de maan (ja, schijnt invloed te hebben!) of gewoon alles: ik weet het niet, maar ik had soms echt zin om gewoon even flink te gillen, te janken of in een gat weg te zakken. Meestal ga ik dan ook even op Pinterest rondkijken voor wat inspiratie en motivatie en zie hier: You’re allowed to scream, you’re allowed to cry, but do not give up. Nou, als dat geen mooie is! Je hoeft echt niet alles met een enorme glimlach en tomeloze energie te doen, maar opgeven… nee, daar schiet je niets mee op!

Overigens zag ik op Funda weer een aantal nieuwe huizen in mijn woonplaats, stuk voor stuk (vind ik subjectief, maar ook objectief qua vierkante meters grond erbij) minder dan de mijne, maar qua prijsklasse wel een beetje waar ik ook in ga zitten. Hopelijk steek ik daar straks gunstig bij af. Natuurlijk zegt het niet alles, want je kunt het te koop zetten voor wat je wilt, het gaat er uiteindelijk om of er iemand voor komt en wat je ervoor krijgt, maar toch. Ik zou denken dat die mensen ook een advies krijgen rondom de vraagprijs. Maar goed, voorlopig is het nog niet zo ver, want: stapje voor stapje. We komen er wel!

Als jij wel een goede dosis motivatie kunt gebruiken, wat doe je dan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Do's en Don'ts voor je hersenen
Even een dosis vrijdag-motivatie


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
  1. Als alles echt en concreet wordt, word je vanzelf gemotiveerd, want dan moet je wel… Ik verhuis over twee weken, dus nu lekker in de tuin gaan zitten is geen optie… Aspirant-kopers krijgen alleen advies over de eventuele verkoopprijs als ze een makelaar hebben… En dan nog is het afwachten of kopers het wel KUNNEN financieren. Een hypotecaire lening is in 2015 maximaal 103% van de taxatiewaarde. Kopers moeten een huis dus eerst laten taxeren om te weten wat het maximaal te lenen hypotheekbedrag is… Als je huis lager getaxeerd wordt dan de overeengekomen verkoopprijs, loop je dus risico dat de koop toch niet door gaat op grond van de ontbindende financieringsvoorwaarde (voorbehoud financiering). Dat is wel iets om echt rekening mee te houden als verkoper, omdat je anders na een week of acht je huis opnieuw in de verkoop kunt zetten… En dat schijnt behoorlijk vaak te gebeuren momenteel…

  2. Precies zoals jij al zegt: beginnen, al is het maar een stapel handdoeken opvouwen ;-). Voor de baby er is moeten er nog best wat dingen in huis gebeuren, zodra ik thuiskom trek ik dan voor het eten mijn kluskleding aan, dat zorgt ervoor dat ik na het eten tenminste ook nog van m'n kont af kom ;-).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback