Krassen, loten, winnen?

Onlangs kreeg ik een uitnodiging voor een onderzoek over loterijen. Ik moest wat vragen beantwoorden over wat ik van loterijen vond, of ik ze spannend vond, of ik wel eens meedeed, of ik de kans om te winnen groot vond, enzovoorts. Ook werd er gevraagd of ik loten een leuk cadeau vond om te geven. Dat in combinatie met het ‘spannende’ zette me aan het denken.

Ja, ik vind loterijen wel spannend. Daarom doe ik soms ook mee met de oudejaarsloterij. Je zou die 30 miljoen maar winnen! Als dat geen goed begin van het nieuwe jaar is?! Maar als ik elke maand mee zou doen, dan zou dat spannende er denk ik snel af zijn. En dat terwijl je welk elke maand moet betalen. Dat gaat dan denk zo ongemerkt, dat je er ook niet snel aan denkt om het op te zeggen.

En dan het cadeau geven… Daar heb ik ‘nee’ op geantwoord. Een lot is misschien wel een stukje spanning dat je doorgeeft, maar wat als de ontvanger niet wint? Dan is het cadeautje ook weg. En wint diegene wel een dikke prijs, dan had je het lot misschien liever zelf gehouden 😉 Of is dat weer niet netjes om te denken?

Al met al denk ik maar dat ik het gewoon houd bij wat ik nu doe: af en toe een keer meespelen met de oudejaarsloterij, tegen beter weten in, en verder liever voor het zekere gaan. Of ik moet een keer iets tegenkomen dat me écht ontzettend aanspreekt, maar dan wil ik het wel bewust doen. Voor nu beantwoord ik wel vragen over loterijen, waarna ik zeker wat bijgeschreven krijg op mijn saldo 😉

Doe jij mee aan loterijen? En waarom wel of niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

De boekhouding
5 manieren om je leven direct te vereenvoudigen


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Ik ook af toe, zoals vorige maand toen je 10000 euro maandelijks kon winnen voor 30 jaar. Dat zou ik leuker vinden dan het gehele bedrag ineens. Oudejaarsloterij soms maar ook niet ieder jaar. Uiteindelijk is het toch altijd zonfe van je geld.

  2. Voor mijn verjaardag (eind november) krijg ik wel eens zo'n kerstkraslot. Verder doe ik nergens aan mee. Omdat je elke dag een vakje openkrast heb je er best lang plezier van.

  3. Voor mijn verjaardag (eind november) krijg ik wel eens zo'n kerstkraslot. Verder doe ik nergens aan mee. Omdat je elke dag een vakje openkrast heb je er best lang plezier van.

  4. Nooit. Als je weet hoe loterijen werken, dan zal geen enkel rationeel mens meedoen. Zelfs het argument dat je bijdraagt aan goede doelen is een farse: het is vele malen effectiever om rechtstreeks te geven. 🙂

  5. Ja ik speel maandelijks samen met een van mijn kids mee, niet dat we de illusie hebben een groot geld bedrag te winnen maar het is gewoon leuk om mee te doen en we hebben al best eens wat kleine maar leuke prijsjes gewonnen.

  6. Zelf geef ik nooit geld aan loten uit, maar van mijn ouders krijgen we elk jaar een oudejaarslot als kerstkado. Ik vind zo'n cadeau krijgen juist wel weer leuk, want ze weten toch niet wat ze moeten geven. En dan is het idee van de mogelijkheid op zo'n grote prijs juist wel weer leuk. En als we dan iets zouden winnen, dan zou ik ze er wel in willen laten delen. Maar verder dan een tientje zijn we er nooit mee gekomen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.