Wat wil je voor je verjaardag?

Je let éven niet op en dan is het alweer hartje zomer. Nou ja, qua
datum dan, qua weer merk je er niet zoveel van. En dat betekent dat mijn
verjaardag ook alweer in de buurt komt. Mijn moeder vraagt altijd al
tenminste twee maanden van tevoren wat ik wil hebben. En naarmate de dag
dichterbij komt, komt die vraag uit steeds meer verschillende hoeken.

Vroeger
hoefde ik daar nooit lang over na te denken. Dan was er altijd wel wat
te wensen. Niet dat ik het slecht had ofzo, maar wij werden zeker niet
het hele jaar door verwend met allerlei cadeaus, dus als je wensen had,
dan moest je ze toch echt tot je verjaardag of tot sinterklaas
opsparen.

Maar goed, als ik nu die vraag krijg, dan
kan ik bijna nergens op komen. Ik vind het namelijk vooral leuk dát
mensen komen en ik zit niet echt speciaal te wachten op extra spullen.
Wat ik dan nog wel leuk vind, is bijvoorbeeld wat lekkers (dat op gaat)
of een mooie bos bloemen ofzo. En heel soms heb ik echt nog wel wat
andere dingen, zoals een bepaald boek of iets van klusgereedschap op
mijn lijstje staan, maar echt de praktische cadeaus zijn ook weer niet
zo heel leuk om te geven of om te krijgen. Je kunt natuurlijk ook altijd
nog om geld vragen, maar daar houd ik dan weer niet zo van. Niet om te
geven en niet om te krijgen. Achteraf is het natuurlijk handig, maar ik
vind het altijd zo’n gedoe met zo’n envelop. Moet je er dan in kijken?
Als het voelt of er een kaart in zit, eigenlijk wel, maar dan valt dat
geld er weer ongemakkelijk uit. En als je het zo aan de kant legt, dan
lijkt het ook weer zo ongeïnteresseerd. Dat is natuurlijk ook weer niet
de bedoeling!

Dus voor nu zeg ik maar gewoon weer tegen gasten: ik vind het leuk als je komt 🙂 En of ze wat meenemen en wat ze meenemen, dat laat ik mooi aan henzelf over.

Heb jij moeite met het bedenken van een verlanglijstje? Of schud je dat zo even uit je mouw?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

5 manieren om je leven direct te vereenvoudigen
Belasting betalen 🙁


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

18 Comments
 1. Ja hier ook lastig. Mijn tactiek sinds dit jaar: maak een lijstje (in je telefook of op papier) en schrijf daar iedere wens die je te binnen schiet op. Mocht je na een een tijdje denken: mwah dat hoef ik eigenlijkntoch niet, dan heb je m niet zelf al gekocht en hopelijk houd je toch een lijstje met dingetjes over voor gelegenheden als kerst, sinterklaas, verjaardag etc. Ditzelfde kun je ook voor anderen doen. Iedere keer dat je iemand hoort over iets wat ze leuk, lekker, handig of mooi vinden: opschrijven! Tot.nu toe werkt het voor het voor mij best aardig.
  Lara

  1. Dat doe ik inderdaad ook al een paar jaar, maar met name de laatste tijd merk ik steeds meer dat als er dan iets op dat lijstje staat en ik kijk het, bijvoorbeeld voor mijn verjaardag, weer na, een hoop dingen toch weer vervallen. Maar inderdaad, het is makkelijker dan zomaar uit het niets iets bedenken!

 2. ik vind het ook altijd moeilijk iets te bedenken maar dit jaar wist ik het wel . "Een nieuw fietszadel voor mijn fiets", alleen mijn 3jarige kleindochter zei"Oma, dat is geen kado". Dan maar geen kado ik ben er blij mee. Cisca Servie

 3. Ik zeg altijd: ik hoef niks maar als je toch perse iets wil geven: de spulletjes van rituals met de donkergroene verpakking(tao mei dao). Heerlijk en kan worden opgebruikt.

 4. Dit jaar was het een makkie, mijn telefoon stopte er nl mee 😉 dus aan iedereen een bijdrage in een envelopje gevraagd.
  Maar als ik het echt niet weet is een boekenbon altijd goed, ik ben gek op lezen spaar de bonnen meestal op tot ik opeens wat leuke boeken ziet.
  Zo heb ik nu nog steeds plezier van de kerst boeken bonnen, leverde ze vorige week in voor 3 mooie boeken.
  Ik heb nu weer een bob gekregen, verlaat verjaardag cadeautje, die bewaar ik even voor nieuwe agenda.

 5. Eigenlijk net zoals Nicole, cadeaukaart of dit van de hema of bol of douglas, daar maak je me altijd blij mee. Zelf vind ik het ook altijd leuk om te geven, vooral die van hema en bol, daar heb je voor elk wat wils.

  Wegschuld

 6. Wij doen ook niet aan cadeau's voor volwassenen. Uitzondering daarop is als men 30 / 40 / 50 etc wordt dan wordt er wel wat gegeven. Over het algemeen is het toch een heen en weer geven. Ik ontvang nu wat van jou en over 2 maanden ben jij jarig en krijg je het weer terug. Dus alleen voor de kinderen nog cadeautjes.
  Ingrid

 7. Ik ga mijn volgende verjaardag een donatiebox van stichting Aap neerzetten. Ik weet ook nooit wat ik moet vragen en kunnen ze anoniem doneren. 🙂

 8. ik maak op lijstje.nl een lijstje (ook voor de kids trouwens) ideaal. nu vooral leuke opvoedboeken of knutselboeken die ik als gastouder weer kan gebruiken 😉 koop zoiets niet snel maar vind het toch ook wel weer leuk om te hebben 🙂 een sauna bon oid is ook altijd welkom, lekkere douchegel (incl merk en soort op t lijstje :p) tijdschriftenbonnen (omdat ik geen abbo wil, maar een kortlopend proefabbo vind ik dan weer ideaal en superleuk!!) soms een luchtje oid, weet meestal wel wat te verzinnen.. dingen die ik zelf niet snel koop maar toch ook wel leuk vind om te krijgen 😉 of ze iets van t lijstje uitkiezen, iets anders of helemaal niets, vind het allemaal prima, t gaat erom dat ze komen idd, dat we een gezellige dag hebben

 9. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu in de uitverkoop mij eigen cadeau heb gekocht: een kleine lederen handtas/ clutch heet dat geloof ik. Ik had 'm gezien en met mijn man overlegd. Die zit voor zijn werk ergens in het buitenland, dus haalde ik het op. Het ding ligt nu netjes in de kast.
  Ik heb wel een aantal dingen die ik graag zou willen hebben, maar ze zijn meestal praktisch van aard. Maar dan eens een luxere variant, dat voelt voor mij wel echt als een cadeau.

 10. je kunt ook diensten vragen. Erg leuk, niet te koop en kost dus niks. Zo heb ik live muziek op mijn verjaardag gekregen. En een appeltaart, op te halen op nader te bepalen datum bij vriendin. Daar dus maar gelijk samen opgegeten. Paar keer koken (vind ik niet zo leuk).
  Cadeautjes weet ik ook meestal niet te verzinnen, maar diensten daarentegen…

  Groetjes, Puckie

 11. Ik herken wat je schrijft. Soms weet ik iets maar vaak ook niet. Als mensen echt iets willen weten zag ik dat ik geen spullen wil. Dat is meteen lekker duidelijk. Soms krijg ik dan een bon maar meestal betekent het dat we iets gaan doen. Niet per se iets groots maar zo loopt het feestelijke nog maanden door.
  Geniet vooral dat je weer jarige wordt!

 12. Alvast van harte!
  Ook ik ontvang (en geef) graag bonnen. Zo hebben we mijn ouders vorig jaar voor een jubileumjaar+verjaardagen een (zelfgemaakte) bon voor een ballonvaart gegeven, dit jaar een bioscoopbon. Vooral belevenissen en uitjes. Of een Ikeabon is voor veel mensen ook leuk om te krijgen. Of een bon van een kledingzaak: Hunkemöller/Livera als je een nieuwe beha ofzo nodig hebt, of Intersport/Perry als je iets voor je sport nodig hebt. Alhoewel ik die diensten ook wel een goed idee vindt. Vooral koken en die appeltaart, nomnom.. 🙂

  Veel succes met je lijstje!

  Tineke

 13. Ik vraag vaak om een bijdrage voor iets groots. Ik leg alles in een mandje. De kaarten lees ik achteraf. Het maakt me niet uit wat iemand geeft.
  Boekenbonnen, dabonnen, VVVbonnen, bonnen bij de bouwmarkt, geld, eigenlijk alles is leuk. Dit jaar heb ik muziekles en muziekboeken voor mijn verjaardag gekregen. De klusbonnen heb ik in de algemene la gelegd, het geld apart gezet.
  Zeep, luchtjes, het boeit me niet zo. Ik koop een nieuwe als de vorige leeg is. Al jaren dezelfde. De dabonnen drukken de pedicure kosten wat.
  Ook leuk om te krijgen, varen in giethoorn, bloemschikken, een picknick, uit eten bij vrienden thuis, avondje theedrinken.

  Petra

 14. Gedurende het jaar schrijf ik zaken die we willen hebben/ kopen op voor kerst of onze verjaardagen in maart en mei. De eenjarige zomerbloeiers voor in de bakken in de tuin staan daar altijd bij 😉 en verder geef ik zelf vaak een etentje uit of thuis of een gezamenlijk uitje zoals een theater bezoek of museum cadeau en dat vinden we zelf ook leuk om te krijgen. Het besteden van tijd aan elkaar en iets gezamenlijks doen is toch het mooiste cadeau wat je iemand kunt geven, je tijd en aandacht… Dt hoeft niet duur te zijn zelf koken is leuk, een try out voorstelling best te betalen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback