Spaarplannen ook weer op de rit

Spaarplannen weer op de ritHet sparen ging de laatste tijd weer een stuk beter. In de afgelopen weken ben ik echter toch wat van mijn plannen afgeweken, door wat onverwachte uitgaven. In de periode van begin juli tot nu werd er ongeveer €550 niet toegevoegd aan mijn spaarsaldo, omdat ik wat onverwachte uitjes had, een barbecue kocht, slaagde voor een tasje, een bruiloft had en daar eigenlijk weer veel te veel geld aan uitgaf en mijn verjaardag vierde, wat uiteindelijk toch vaak ook een bak geld kost. Ik verdiende aan de andere kant wel weer wat geld met Marktplaats-verkopen, maar lang niet genoeg om de eerder genoemde kosten op te vangen.

Door mijn lijstje zie ik wel direct wat voor invloed dat heeft op mijn spaarplan, wat me dus motiveert om de inkomsten die nu nog in de planning staan wél zoveel mogelijk over te kunnen maken naar mijn spaarrekening. M’n buffer kan het wel gebruiken en aangezien de rest van de vakantie voor half september betaald moet worden, kan de vakantierekening het óók wel gebruiken.

Eigenlijk wil ik nog steeds het liefst rond september/oktober op mijn spaardoel voor 2015 zitten en daar dan ook tot het einde van het jaar blijven zitten. Ik ga dan in de eerste instantie even uit van een situatie mét dit huis, omdat dat toch de duurste optie is, die het minst gunstig is voor m’n spaarsaldo. Als het huis dan eerder verkocht is, dan is dat alleen maar mooi meegenomen en ziet alles er sowieso anders uit.

Merken jullie ook dat de vakantieperiode toch wat minder gunstig is voor spaarplannen en budgetten? Of hebben jullie dat wel strak onder controle?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Voortgang rondom verkoop
Kijken naar de sterren


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. wij hebben een vrij ambitueus spaardoel omdat ik van ronde bedragen hou.. dus heb bedacht dat we 10.000 willen sparen dit jaar.. maar dat is erg afhankelijk van onze inkomens en die hebben we niet 100% in de hand. natuurlijk ligt het ook aan t geld wat we te veel uitgeven 😉 helemaal haalbaar is het niet denk ik, zal al blij zijn als we 8000 halen. (maar wel een nieuwe bank gekocht van 1800 en 1000 aan mn zusje uitgeleend…dus we komen sowieso al aardig in de buurt) uiteindelijk maakt t niet zo veel uit hoeveel we sparen, maar hoe meer hoe beter ivm een huis willen kopen en nauwelijks hypotheek kunnen krijgen

  1. Hopelijk komen jullie toch tot die €10.000! En anders is €8.000 ook een mooi rond getal 😉 Ik wil aan het einde van dit jaar eigenlijk een buffer hebben van €12.500, maar heb als eerste stap €10.000. Tot nu toe gaat er echter alleen steeds vanaf, o.a. door aanslagen enzo. Van de Belastingdienst dan, gelukkig niets levensbedreigends 😉 Maar ik kijk uit naar een goede blauwe envelop, die weer zorgt voor een mooie spurt 😀

  2. zakelijk heb k geen aparte buffer nodig omdat ik nauwelijks kosten maak naast boodschappen en knutselspullen. en ik denk niet dat mn inkomsten zo hoog zijn dat het haalbaar is. ik kan geen 2000 extra toveren in maar 4 maanden.. en er zijn nog genoeg extra uitgaven zoals verjaardagen vieren, maar natuurlijk ook sinterklaas en kerst 😉

  1. Tja het liefst wil je keihard sparen, maar uiteindelijk heb je ook een doel. Dus geef je het weer uit..
   Zou natuurlijk fijn zijn als je hele wensenlijstje mogelijk was. Sparen, aflossen en de nodige aankopen allemaal tegelijk!

 2. Hier geen vakantie en geen kinderen. Wij hoeven momenteel alleen rekening te houden met het mooie weer..;) Wel een beetje in moeten teren op het gezamenlijke spaargeld. Tegels voor het toilet, paar blikkem (kwaliteits)verf, tikt lekker aan! Komt die verbouwing ooit toch echt af..;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.