Weer aan de bak en meer ontspannen

Hoewel ik nog niet helemaal uitgejetlagged ben (ik heb me laten vertellen dat dat voor elk uur tijdverschil een dag kost, dus met 6 uur tijdverschil heb ik nog even te gaan), moet/mag ik vandaag wel weer gewoon aan de bak. Dit weekend heb ik al een paar keer een beetje mail gekeken, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen: ik had er verder nog niet heel veel trek in. Wat dat betreft lukt het me steeds beter om gewoon kantoortijden aan te houden. Dat betekent echter wel dat ik nu dus wél wat moet doen. Het zijn immers kantoortijden 😉

Aan de ene kant merk ik nu hoe makkelijk het is om weer meegesleept te worden in de dagelijkse mallemolen, aan de andere kant kost het me moeite om daar weer aan mee te doen. Het stomme is echter dat ik juist op vakantie merkte dat ik er ook moeite mee heb om te ontspannen. Om niet na te denken over de volgende stap of actie en om gewoon langzaam te lopen, omdat sneller lopen niet nodig is.

Dat is iets dat deels bij me hoort, maar het zal ook wel deels uitvergroot zijn door het hebben van een eigen bedrijf en de spanning die zich in de jaren hiervoor heeft opgebouwd. En eigenlijk wil ik daar wel een beetje vanaf, want het is ook weer niet zo dat ik een enorme controlfreak ben. Tenminste, ik hoef niet vooraf precies te weten waar ik aan toe ben en toch ben ik ermee bezig, als dat een beetje logisch klinkt. Het is meer dat ik gewoon mijn hersenen niet kan stilzetten, ik ben altijd aan het denken. En dan is het meest logische om aan te denken natuurlijk hetgeen dat hierna gaat gebeuren. Bijvoorbeeld wat de volgende stad wordt om heen te reizen, of hoe laat ik moet vertrekken om ergens te zijn, of wat er in huis is en wat ik daarmee kan eten.

Maar hoe? Ik had voor mezelf al bedacht om het weinige telefoongebruik ook na de vakantie voort te zetten, weer meer te lezen, misschien ook wat extra vaak de buitenlucht op te zoeken, bijvoorbeeld door het hardlopen toch weer wat actiever op te pakken en door ook gewoon eens ‘nee’ te zeggen als ik ergens geen zin in heb. Zonder dat ik dan een reden heb als ‘ik kan niet’. Of dat genoeg is? Ik weet het niet, het zal wel even tijd kosten.

Hoe zitten jullie wat dat betreft in elkaar? En wie heeft er (voor een type als ik) nuttige tips om wat meer in het ‘nu’ te leven en dus gewoon niet altijd bezig te zijn met denken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. Ik kan je het boek Ontketen je brein van harte aanbevelen. Erg leerzaam over hoe hersens werken en heb geleerd bewuster informatie tot me te nemen. Voor het slapen gaan vind ik het ook fijn een youtube filmpje van Dick de Ruiter te luisteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.