Verhoging premie autoverzekering

Na mijn ongelukje van een paar weken terug, kreeg ik een rekening van bijna €1000 binnen, die ervoor zorgde dat de premie van mijn autoverzekering met ongeveer €20 per maand omhoog ging. Dat kwam dan weer door een terugval in schadevrije jaren. Ik ging volgens mij van 6 naar 2 jaar 😐 En dat is dan allemaal nog voorlopig, want de andere partij heeft nog geen schade ingediend. Die hadden ook niet echt wat, maar er was wel iets kapot en met kleine dingetjes aan een auto kun je er vaak op rekenen dat ze veel kosten, maar dat terzijde.

Als ik het uitreken, dan lijkt het goedkoper om de schade niet zelf te betalen. De premiekorting gaat in de eerste paar jaar harder en zelfs als ik de volledige vier jaar (om weer op die 6 te komen) die €20 meer zou moeten betalen, dan kom ik nog niet op het schadebedrag uit. Het enige nadeel is natuurlijk dat ik dan vier jaar achter blijf lopen.

Eigenlijk voel ik er niet zoveel voor om de schade zelf te betalen. Zakelijk heb ik er eigenlijk de buffer op het moment niet voor en ik heb ook zoiets van: ‘Waarom ben ik anders verzekerd?’ Aan de andere kant heb ik zoiets nog nooit gehad, dus weet ik niet of er nog andere dingen zijn om rekening mee te houden…

Wat denken jullie dat in dit geval handiger is? Zelf betalen of gewoon de premieverhoging accepteren en het op die manier alsnog enigszins betalen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. Je kunt gewoon bij je verzekering navragen wat je extra premie is over de koemnde jaren en dat naast het uiteindelijke schadebedrag leggen. Bij zelf betalen hou je ook je no-claim wat je bij eventueel overstappen naar een andere verzekering ook interessant kan zijn.

   Ik had trouwens ook ooit een verzekering waar je na lang verzekerd zijn ook wel eens een ongelukje kon hebben zonder zakken van no-claim. Ik weet niet of dat nog bestaat.

 1. €20 per maand, wordt per jaar 240. Is na 4 jaar 960. Dat is 40 minder dan je schadebedrag, maar je zegt dat de andere partij nog geen rekening ingediend heeft. Dat bedrag zal geheid meer zijn dan 40, dus lijkt betalen door de verzekering de goedkoopste optie. Ik zou het bedrag door de verzekering laten betalen.

 2. gewoon je verzekering gebruiken, behalve datie wettelijk verplicht is, is ie zo nog eens nuttig. Bij vervaldatum kan je dan verzekeringsmaatschappijen vergelijken en overstappen, of gaat dat in NL niet?

 3. Als het goed is heb je een jaar de tijd om de schade alsnog voor Eigen rekening te nemen. Dus je zou voorlopig van die 20 euro kunnen uitgaan en terzijde die "1000" kunnen sparen.
  Voor jezelf een agenda zetten in je administratie op 3/4 jaar en dan kijken wat te doen.

  Vraag wel even na of het ook klopt wat ik zeg bij je verzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.