Tochtgordijn voordeur weer ophangen?

Sinds een jaar of drie heb ik overal in huis gordijnen, ook bij de voordeur. Dat houdt in de winter toch best wat kou buiten én het voorkomt dat je echt megaveel inkijk hebt. Oké, over het algemeen loopt hier niemand, dus met het aantal inkijkers valt het wel mee, maar voor je idee is het natuurlijk wel gezellig.

Toen ik de foto’s voor mijn huis liet maken, heb ik de gordijnen allemaal weggehaald. Van die hanggordijnen kunnen er namelijk, zeker op de foto, best een beetje rommelig uitzien. Bovendien was het toch qua temperatuur niet echt nodig. Nu het kouder wordt, twijfel ik of ik ze weer op zal hangen. Of in ieder geval de tochtgordijnen bij de voordeur en de deur aan de zijkant. In die laatste deur zit zelfs nog deels enkel glas, dus scheelt het echt wel. Het ophangen van die gordijnen is extra werk en kost wat licht, maar ik heb er wel weer wat comfort van. En zolang het toch even wat rustiger is met de kijkers, hoeft het ook daarvoor geen probleem te zijn. Ik las namelijk ergens op internet (en dan is het waar!) dat als je van die gordijnen op je Funda-foto’s hebt, er mensen zijn die direct denken dat je stookkosten enorm zijn en dus niet gaan kijken. Dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Dat is op het moment dus ook een beetje mijn dubio: wel ophangen voor mezelf, of niet ophangen voor eventuele kijkers, die net zo goed niet kunnen komen. De wintermaanden zijn volgens mij niet dé verkoopmaanden van het jaar.

Wat zouden jullie doen? Gordijnen weer ophangen, of maar even zo laten nog? En zou jij automatisch de conclusie trekken dat een huis met gordijnen voor de deur hoge stookkosten heeft?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
 1. Is het echt een heel karwei om die 2 deuren van een gordijn te voorzien. Want als dat meevalt dan zou ik ze gewoon bij kijkers even weghalen en daarna weer ophangen. Helemaal als je toch niet zoveel kijkers hebt.

 2. Wel ophangen. Kou is niet fijn.
  Kopers snappen echt wel dat gordijnen fijn voelen voor een deur. Als de foto's ze niet laten zien is dat prima eerste indruk.
  In de praktijk zullen ze zelf vast ook ophangen 😉

 3. waarom is de winter niet De verkoopperiode?
  Volgens mij is het voor alle perioden gelijk..Bovendien heb je maar 1 koper nodig toch? Als die gordijnen er niet uitzien dat zou ik ze weglaten. Als ik een huis op het oog heb dan ga ik eerst kijken / gluren zonder dat ik afspraak heb.

  1. nee, lichtinval is heel belangrijk, een huis verkoopt veel makkelijker op een zonnige dag. Daarom zie je in de lente maanden altijd een piek in kijkers gevolgd door een piek in verkopen.

  2. Ik heb ook altijd in m'n hoofd gehad dat de lente (en zomer, maar vooral de lente) de betere periode was. Lichtinval klinkt wel logisch. Overigens wordt het misschien ook deels ingegeven door het feit dat ik zelf geen zin zou hebben om in de winter te verhuizen, maar dat is natuurlijk meer persoonlijk dan wetenschappelijk onderbouwd 😉

  1. De deur is daar inderdaad te dun voor. Bovendien heb ik er zelf niet extreem veel last van en doet het niet speciaal afbreuk aan het huis, dus het is niet een investering die voor mij hoog op het prioriteitenlijstje staat. Niet met dat ik er woon en zeker niet met de verkoopplannen.

 4. Ik vind over het algemeen een huis zonder gordijnen kil en ongezellig ogen. Net alsof het huis in z'n nakie staat 😀 . Als ik op funda kijk naar huizen heb ik dan ook nooit gedacht dat er bij huizen met gordijnen enorm gestookt moet worden. Zo'n huis vind ik eerder verzorgt en aangekleed (mits natuurlijk de gordijnen qua materiaal en kleur up to date zijn, want anders kan je ze beter kwijt zijn dan rijk.

  Het is voor mij zelf deels tegen inkijk (doorzonwoonkamer en een voor en achterdeur met veel glas (gelukkig overal wel dubbel glas) en in de winter tegen de kou die van het glas afstraalt. Voor de rest zijn bij mij de gordijnen overdag helemaal opzij geschoven, want ik ben een enorme lichtabsorber en kan absoluut niet tegen een donker huis.

  Ik heb dan ook geen dikke overgordijnen, maar wat dikkere kwaliteit ivoorkleurige glasgordijnen, die doen wat ik wil dat ze doen… Geen doorkijkhuis, gezellig en mooi en scheelt in kou in de winter en hitte in de zomer.

  1. Daar houd ik zelf ook totaal niet van. Ik heb ook wel overal gordijnen hoor, alleen op sommige plekken heb ik dus nog een extra set, die ik er nu voor weg heb. En voor de deur dan op het moment niets, maar volgens mij geldt dat voor veel huizen. Glasgordijnen heb ik nog nooit van gehoord, daar ga ik eens op Googlen!

 5. Ik zou ze nu ophangen( voor mijn eigen comfort ) maar voor kijkers komen weghalen, ik zou inderdaad als kijker aan de stookkosten denken, en t staat rommelig ( beetje oud bollig vind ik) een gordijn bij de voordeur.
  Ik kijk regelmatig op Funda en soms zie ik echt afknappers van gordijnen hangen
  Less is more 🙂

 6. Ik zou ze lekker ophangen. Wij hebben ook gordijnen bij de voordeur hangen en ook in het trapgat, het. Gordijn is crème in precies de zelfde kleur alsde muren in de hal. Juist als ze dicht zijn vind ik het heel netjes uitzien, en wat kou betreft ook super fijn. Staan ze wel open voegt het niet. Misschien komt dat ook wel omdat de trap en opgangen nog gerenoveerd moeten worden. Gordijn dicht en ik stoor me daar ook niet aan 😉

 7. Je woont ergens in the middle of nowhere, toch? Waarvan mensen altijd het idee hebben dat het tocht? Dan heb je maar 1 koper nodig die net als ik denkt: "oh handig, die hangen er al; zou ik ze kunnen overnemen?"

  Siebrie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.