Vulling of nieuwe agenda?

Ik gebruik al een aantal jaar een Filofax-agenda. Met steeds nieuwe vulling. Elk jaar lijkt het weer makkelijker om gewoon de vulling na te bestellen, ook al doe ik verder toch nooit wat met de overige tabbladen/informatie en dingen die erin zitten én kost de vulling toch ook al snel iets van €16.

Dit jaar was dat niets anders; ik bestelde – oké, vrij laat – weer een nieuwe vulling, omdat ik niet wist waar ik anders iets kon vinden met een ringband (want: makkelijk open leggen), niet teveel poespas, indeling met uren per dag, één week op twee pagina’s en mogelijk nog wat andere wensen waar ik me nu niet bewust van ben. Maar in tegenstelling tot vorige jaren, wil mijn vulling nu maar niet komen! Er is al een extra setje naar me opgestuurd, maar ook dat is nog niet aangekomen.

Ik twijfel een beetje wat ik nu zal doen, behalve straks een claim indienen bij eBay: wachten op m’n vulling of die elders bestellen, of toch voor een andere agenda gaan. Hoewel ik niet echt een consequente of trouwe agenda-gebruiker ben, is dit toch ook wel heel onhandig. Ik schrijf nu de dagen van de week op zo’n grote bureaukalender, maar daarmee kun je natuurlijk niet echt vooruit plannen. En ik wil aan de ene kant wel weer eens wat nieuws, maar ach, ik heb die hoes ook. Die op zich nog hartstikke mooi is en waar ik anders natuurlijk nooit meer wat mee ga doen. Bovendien schijnen agenda’s tegenwoordig ook vrij aan de prijs te zijn en ik wil het liefst niet teveel uitgeven.

Deze week wacht ik in ieder geval nog even af, want helemaal ben ik er nog niet uit… Wat zou jij doen? En wat voor agenda heb jij?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Mijn grote financiële misser
Mijn bucket list voor 2016


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ik heb een moleskin weekageda. Benner erg tevreden mee. Agenda staat op de linkerbladzijde en de rechterbladzijde is lijntjes papier. Handig voor to do lijstjes, boodschappen lijstjes, adres vam locaties, telefoonnummers en andere dingen die je even snel moet noteren.
  Lara

  1. Die zat ik gisteren online toevallig even te bekijken, dat leek me ook wel wat. Misschien even bij de Bee-korf kijken, want daar heb ik nog een bon voor. Dan is het uiteindelijk ms wel gratis… Als m'n vulling dan niet binnen komt.

 2. piens planner! sinds vorig jaar gebruik ik een gezinsplanner. dat had ik veel eerder moeten doen! mijn opvangkids komen elke week andere dagen en tijden. alle opvangkids schrijf ik met naam en tijden in het bovenste vak (vakje werk dus voor mij :p) daaronder per persoon een vakje, dus voor mezelf, mijn man (staat bij mij weinig in van hem hoor, alleen welke zaterdagen hij moet werken en wanneer zijn salaris en groentepakket komen) en per eigen kind een vakje met dingen als zwemles, schoolzwemmen, gymles, bijzondere dagen op school en wat ze daarvoor mee moeten. superhandig! voorheen een normale agenda dan stond er bovenaan een oppaskind waar ik als eerste het rooster van had ghad, daaronder 2 afspraken van mijn eigen kinderen en dan weer 1 of 2 oppaskids.. alles door elkaar, geen overzicht.. waardeloos. ben nu zo blij met mijn gezinsplanner! en de piensplanner is lekker groot (neem m toch nooit mee, ligt altijd op een kast in de keuken, open op de huidige week zodat ik met 1 blik kan zien hoe mn week eruit ziet, heerlijk!!!

  1. haha zeker! heel verschil.. gastouder met 4 opvangkids en 2 eigen kids of alleen een partner idd 😉 en hier lopen de zakelijke afspraken door elkaar met mij prive afspraken omdat opvangkids makkelijk mee kunnen naar afspraken

 3. Ik haal elk jaar een nieuwe agenda. Dit jaar slaagde ik bij de kruid vat voor nog geen 3 euro. Hoewel manlief echt van een digitale agenda is en op mij moppert dat ik nooit wat noteer. Vind ik het heerlijk om een papieren agenda helemaal vol te schrijven. Notities, en dergelijke.

  1. Haha, tegen mij zeggen ze ook altijd dat ik eens digitaal moet gaan! Maar met een agenda werkt dat voor mij gewoon niet. Ja, erbij misschien, maar niet als enige. Dan moet ik het gewoon kunnen zien, afstrepen, er iets bij zetten, enzovoorts.

  2. heel herkenbaar. tijdje geprobeerd, maar vind het zo'n gedoe om er elke week voor te gaan zitten om alles in te voeren.. elke week 4 opvangkids met andere dagen en tijden… nee dank je
   papieren agenda werkt voor mij ook zoveel fijner!

 4. Ik koop elk jaar een agenda bij Blokker voor een euro.Een prima agenda en voldoet aan mijn wensen, compact en geen overbodige onzin. Voor jou is deze misschien niet zo praktisch, maar ik vind hem geweldig!

 5. Ik heb dit jaar voor het eerst geen aparte agenda meer maar heb een gezinsplanner aangeschaft. Deze hangt nu in de keuken en iedereen zet er zijn/haar verplichtingen op. Echt ideaal. Deze had ik gekocht bij v en d en toen wist ik nog niet beter. Nu heb ik via via vernomen dat het kruid-vat deze jaarlijks heeft voor 1.99.
  Dus volgend jaar ga ik voor die.

 6. Ik heb jarenlang de mini versie van succes agenda gebruikt. En dan kocht ik de goedkope vulling van de boekhandel, die paste precies. Maar vorig jaar en dit jaar heb ik weer een agenda bij Hema gekocht. Gewoon omdat ik die zo gezellig vond.
  Liefs,
  Mirjam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback