Valentijnsdag

Bijna elk jaar wijd ik er wel een berichtje aan, want ik vind het gewoon op een bepaalde manier toch een leuke dag: Valentijnsdag. Niet speciaal de dag zelf, maar meer alles eromheen. En dan ook niet echt de commerciële rambam van nu, maar meer het terugdenken aan die mengeling van spanning, hoop en verrassing die vroeger om deze dag hing. Je weet wel, toen je misschien wel een oogje had op die ene jongen uit de klas en hoopte dat hij een kaart ging sturen.

Tegenwoordig lijkt het bij Valentijnsdag vooral te gaan om groot, groter grootst, waardoor veel mensen er ook weer een afkeer van krijgen.

Dat heb ik dan nog net niet, want in de basis vind ik het gewoon een mooi idee: een speciale dag om mensen van wie je houdt even in het zonnetje te zetten. Of dat nu je partner is, of je moeder of iemand anders.

Dus, hoe gaat Valentijnsdag 2016 er voor mij uitzien?

Ik weet het nog niet! Het is in ieder geval de bedoeling om er een mooie dag van te maken, misschien even ergens lekker eten, dat werk. En ik wil natuurlijk zelf ook wel iets doen. Dat hoeft niet groots te zijn, als het maar leuk en persoonlijk is. Een kaartje natuurlijk sowieso en misschien nog wat erbij. Eigenlijk weet ik het gewoon nog niet helemaal.

Hebben jullie nog leuke suggesties? En doen jullie dit jaar iets met Valentijnsdag? Of wat is je leukste herinnering aan deze dag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Heb jij meer spaargeld?
Mijn ochtendroutine en persoonlijke verzorging


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

31 Comments
 1. Wij zijn dit jaar met Valentijnsdag in ons huisje in het bos in Drenthe. dat is hoe dan ook goed. Omdat liefde bij ons door de maag gaat, eten we lekker luxe, maar toch heel simpel; aardappelrosti met gerookte zalm, gepocheerde eitjes en wasabidressing, mmmm… JIj alvast heel veel plezier!

 2. wij hebben een traditie op elk jaar naar het Ribhouse in Epe te gaan. Daar hebben ze dan speciaal valentijn en krijg je ook een foto mee naar huis. Op die manier hebben we een leuke tijdlijn. We hebben al een keer (onbewust) gehad dat we 2 jaar achter elkaar precies dezelfde outfit aan hadden..

  1. Ik dacht even waarom moet je nou toch oppassen zo eng is valentijnsdag nou ook weer niet. Tot ik me realiseerde dat je waarschijnlijk op je kleinkinderen ging passen 🙂

   Groetjes Sas

 3. Niets kopen, zelf maken. Ik ga wat rode accenten in huis aanbrengen en laat de kinderen allerlei harten knutselen. En dan proberen om het eten ook een beetje binnen het thema te maken. Veel leuker.

  Tegenwoordig is het grootste cadeau dat ik me zelf en mijn gezin kan geven een afgeloste hypotheek, dus doen we niet meer aan grote sint/kerst/verjaardagscadeaus en maken we van bijzondere dagen iets gezelligs dat binnen het thema van die dag past.

  N.

 4. Wij doen daar helemaal niets aan, ik ben de dag erop jarig en dat maakt het allemaal duurder zodat ik zeg koop maar wat na die datum!
  wij zijn wel een keer uit eten geweest en hadden geen erg in Valentijns dag, wat was het druk in het restaurant en de bediening was erg slecht……..ook dat doen we dus niet meer.
  Ik vind ; laten we het hele jaar door eens aan elkaar denken in goede zin ipv die ene dag.
  Dan zal de wereld er heel anders uitzien.

 5. hallo, wij zijn 19j geleden getrouwd op valentijn dit is een fijne winterdatum je kunt hem niet vergeten en het is een erg zuinige datum twee vliegen in een klap….
  die dag doen we niet speciaals wel extra lekker eten en extra lief zijn voor elkaar !! lieve groet Jezebelle
  19j geleden was het wel prachtig weer want we hadden foto's op strand in een super mooie jurk en pak en mijn jurk had korte mouwtjes …

 6. Nee wij doen er niets aan. Ik moet wel zeggen met pubers in huis weet je het niet hé 🙂 Vooral bij de oudste van 16 fietsen hier midden in de nacht langs en roepen ze hem (meisjes) lig ik echt in een deuk. De middelste heeft ook al een vriendje op school gehad, heb ik van horen zeggen. Maar dat was gewoon handje vast houden 😉

 7. Hier ook niks hoor, eigenlijk ook nooit wat aangedaan;)
  Mijn dochter heeft nu een half jaar verkering en die verwacht wel wat, geloof dat he hele klas het al weet, behalve zij;)

 8. Ik ben zo romantisch als een deurknop, dus heb ik niets met valentijnsdag. Ik heb op dit moment geen relatie dus daar hoef ik gelukkig ook geen rekening mee te houden.

  Groetjes Sas

 9. geen idee..wanneer is het ook alweer hahaha! Meestal doen we iets aan valentijn maar dat is meer van mijn kant. De leukste valentijnsdag is 10 jaar geleden, toen mijn (nu) man met een valentijnskaart aan kwam zetten van 1 meter bij 1 meter. (hartje hartje)
  Oh ik werk die dag 🙂 Wordt vast niet heel romantisch dan denk ik

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback