Herpakken en verder gaan

Als ik uit het ritme ben, dan moet ik echt even actief mezelf herpakken en weer met goede moed verder gaan, anders wordt het helemaal niets. De ‘tegenvallers’ van begin maart moet ik daarom ook maar even in perspectief zetten. Ik heb de afgelopen tijd scherp opgelet en daardoor gespaard en nu komen er even flink wat kosten. Niet fijn, maar die kosten betekenen wel dat er weer stappen gemaakt worden.

Zo is de hele autolening afbetaald en is mijn auto – zodra ik de bevestiging binnen heb – ook officieel van mij. Ook betaalde ik het laatste deel voor mijn NYC trip, waardoor ook wat dat betreft niets meer in de weg staat. Ik schakelde iemand in om voor eens en voor altijd de lekkage op te lossen. Ik heb wel een schatting van de kosten gekregen, maar moet de echte factuur nog ontvangen. Daarnaast gaat er deze maand nog geld uit naar de boekhouder (maar komt er via de BD hopelijk weer terug) en naar iemand die mijn dode boom-die-een-nogal-groot-val-op-mijn-huis-risico vormt gaat weghalen. Volgens mij is het dan met de huiskosten ook wel even gedaan. Of tenminste, dan zijn er niet echt dingen die haast hebben of noodzakelijk zijn.

Ik laat dat dus maar even los en probeer gewoon om zoveel te sparen als mogelijk is, zoveel mogelijk rekeningen te vereffenen, lekker door te gaan met opruimen en me ook weer wat te verheugen op april, als dus inderdaad mijn pensioenuitkering komt.

Hopelijk is dit het laatste restje van ‘leeglopen’ en kan er daarna weer opgebouwd worden.

Herkennen jullie dat ‘leegloop-gevoel’, en zo ja, wat doe je daaraan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Koppelverkoop hypotheek/bankrekening mag niet meer
Wat weet het BKR over jou?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. Daar zitten wij nu ook in. Het zijn geplande kosten en ik ga er gewoon mee door. Morgen met een zoon gordijnen uitzoeken. Gisteren een nieuwe bril laten opmeten. Straks naar een ijzerwarenwinkel omdat het slot van de douchedeur nu zodanig kapot is dat iemand zich onvrijwillig kan opsluiten op de douche, aanbetaling voor de vakantie gedaan. Het gaat maar door. Volgende maand beter. Ik geef geen geld uit aan hebbedingetjes of voor de afleiding.

  1. Nee, dat scheelt wel. Het is soms best een beetje zuur, maar het zijn ook de kosten die nodig zijn en waarvoor je als het goed is gespaard hebt. Dan is het beter om maar te bedenken hoe fijn het is dát je ze kunt betalen. Tenminste, dat kan ik in mijn geval het beste doen.

 2. Ik spreid grote uitgaven eigenlijk altijd dus een dergelijke leegloop heb ik eigrnlijk nooit. Wèl heb ik soms een periode van bijvoorbeeld twee maanden waarop er nauwelijk geld in komt. Het effect is hrtzelfde denk ik: je ziet je buffer verdampen….
  Daarom houd ik van flinke buffers, dat slaapt toch een stuk prettiger…!

  1. Soms komen hier dingen tegelijk omdat ik op dat moment de energie heb om de aankopen te doen. De afgelopen maanden heb ik erg veel dagen op de bank doorgebracht en mijn betere dagen had ik dan hard nodig voor de 'gewone' dagelijkse werkzaamheden.

 3. Soms zijn die dingen of reparaties echt nodig en heb je daar ook geen omkijken of zorgen meer over.
  Dat zijn nuttige uitgeef posten ook als je deze maand niet of minder kunt sparen.
  Ook hier deze maand niet sparen, tja de volgende maand dan maar weer!
  En een buffer is gewoon een must!

  1. Klopt! Hier zijn het ook eenmalige dingen die hun geld in rust allang opleveren. Steeds elke storm in spanning zitten of er niets op je huis valt of dat het niet regent in huis is ook niet lekker. En het is één keer en daarna niet weer. Dan is het fijn dat dat kan! Hopelijk nog net uit het verbouwingspotje, maar dat zal wel een beetje aan de krappe kant worden.

 4. Ja soms lijkt het wel of alles tegelijk komt, maar het is bij de meeste dingen ook gewoon lekker als je er daarna weer een poosje vanaf bent. Kwestie van omdenken; ik koop rust ipv mijn bankrekening loopt leeg 😉

 5. Wij hadden een waardeloze maand in februari wat dat betreft. Gelukkig spaar ik voor dat soort onverwachte uitgaven.

  Maar leuk is minder hoor! Hopelijk is maart een beter maand qua uitgaven.

 6. ja 😉 maar komt door het opknappen/bewoonbaar en vooral werkbaar maken van ons nieuwe huis :p en dus dubbele lasten omdat we nog in t "oude" huis wonen… geld verdampt hier dus idd :p

 7. Soms komt alles tegelijk. De ene keer door pech, de andere keer omdat ik de teugels wat losser laat. Ook al is het makkelijker nu ik budgetten heb, toch blijf ik het moeilijk vinden om buffers en potjes in no-time leeg te zien lopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback