Een gokje wagen, iets voor jou?

Nee, wees niet bevreesd: dit wordt geen massale uitnodiging voor een pyramidespel 😉 Maar waar ik wel benieuwd naar ben: waag jij wel eens een gokje? Zelf ben ik echt totaal geen gokker, tenminste, niet als het om geld gaat. Hoewel het soms wel aantrekkelijk klinkt om bijvoorbeeld de loterij te winnen, om met een gemakkelijke weddenschap je inleg te verdubbelen, enzovoorts, kom ik er eigenlijk nooit toe. Het is sowieso niet iets dat in mijn systeem zit en daardoor lang genoeg blijft hangen om er mee bezig te zijn. Om het geld hoef ik het niet per se te laten; je hoeft immers niet direct voor een loterij-abonnement te gaan, maar kunt ook gewoon één bedrag apart zetten (al is het twee tientjes) en daar wat mee uitvogelen.

Voor mij valt gokken een beetje in dezelfde categorie als beleggen; ik ben er bepaald niet van overtuigd dat ik er een natuurlijke aanleg voor heb en ben – ja, ik zeg het eerlijk – te lui om me er dusdanig in te verdiepen, dat ik gefundeerde beslissingen kan nemen qua inzet/keuzes. Bovendien heb ik liever zekerheid, als het om mijn geld gaat.

En eigenlijk niet alleen als het om mijn geld gaat, ik weet over het algemeen gewoon liever wat ik doe, wat ik kan verwachten en wat risico’s of gevolgen zijn. Niet dat ik dat tot in het oneindige hoef te analyseren, maar als ik honger heb, kies ik iets dat ik lekker vind en ga ik niet voor een verrassingsmenu. En als ik toe ben aan zon en vakantie, dan ga ik geen verrassingsreis boeken. Dan wil ik gewoon waar ik aan toe ben. Klaar.

Toch lijkt het me ook wel weer eens leuk. Vooral als je wint natuurlijk. Nog niet leuk genoeg om een concrete stap te ondernemen er iets mee te doen, maar het maakte me wel heel nieuwsgierig naar hoe jullie wat dat betreft in het leven staan: wagen jullie wel eens een gokje? En in welke vorm? Of waarom juist niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Liever de zekerheid babbelen kleine winst cq vergoeding dan een misschien geld winnen. Gedeeld verlangen met een groep waar dan ook nog exorbitant veel aan kosten vanaf gaan. Kortom winnen is een te kleine kans

  De beurs is een zenuwen kkller Beter direct beleggen in een onderneming. Investeren héet dat.

 2. Ja, wij gokken graag, op kleine schaal dat wel,
  We doen met verschillende loterijen mee, sommige met een abonnement
  andere alleen als de prijzenpot erg hoog staat .
  gelukkig hebben partner en ik dezelfde inslag (graag gokken , maar we weten ons te beheersen)
  Denk dat we per maand net onder de 100 euro blijven, samen dan.
  Dat is nog veel geld eigenlijk.
  Maar we hebben er lol aan, kunnen omdat we meedoen heerlijk fantaseren wat we met die grote bedragen zouden doen.
  Ik stoor me wel aan mensen die zeggen"ik win nooit wat"maar niet meedoen.
  We hebben nooit iets groots gewonnen ( hoogste was 200 euro)
  Besef dat de win kans klein is, maar dat fantaseren he, dat vinden we ook zo leuk.
  Ken trouwens wel iemand die de hoofdprijs gewonnen heeft.

 3. Wij doen niet meer mee aan loterijen en ook niet aan beleggen. Beleggen hebben we twee keer gedaan en twee keer geld op verloren. We zijn erachter gekomen dat we niet die stalen zenuwen hebben.
  Het is al heel wat jaren geleden dat we belegd hebben en ik vind het interessant om de beurzen en de economie te volgen. Ik zou nu niet graag instappen met beleggen. Er dreigt een zeepbel te ontstaan omdat mensen liever beleggen dan sparen. Hoe gefundeerd is dan de beurs. En als de olieprijze. Weer dalen (die kans is vrij groot) zullen er bedrijven en landen in zeer grote problemen komen.

  1. Die olieprijzen zijn volgens mij zelfs al aan het dalen. Ik heb zelf ook totaal niet de zenuwen voor beleggen en ook niet veel vertrouwen in van die dingen die dat voor je doen, van de bank enzo. Dan zou ik er echt bovenop willen zitten en proberen logica te zien of een strategie proberen te ontwikkelen, maar daar heb ik dan ook weer niet echt de tijd/belangstelling voor.

 4. Gokken word in sommige kringen ook wel "belasting voor mensen die geen wiskunde kunnen" genoemd.
  Als je het geld wat je uitgeeft aan gokken bijvoorbeeld bij BrandNewDay inlegd, heb je vele malen hogere kans op een hoog rendement.
  Tot een jaar of 5 geleden deed ik ook mee met de Staatsloterij (straatje van 1/5 van 30 Euro per maand). Maar daar ben ik mee gestopt en ben het geld opzij gaan zetten en dat is nu € 2562 waard. En zoveel heb ik nog niet gewonnen bij de Staatsloterij (met een beetje geluk de inleg terug).

  Dit is ook een interessant artikel:
  http://www.kennislink.nl/publicaties/weggegooid-geld

 5. Ik houd niet van gokken. Maar toegegeven ik heb vorige maand bij euroclix 100 clix ingeruild om 10 keer op de digitale gokkast te spelen. Daar won ik dus 25 clix oftewel verloor 75 clix. Besefte meteen welke gevoelens ik bij verliezen heb en waarom je mij nooit in een casino zou zien.

  Je weet dat ik sinds kort aan het onderzoeken ben met online verdienen en dat ik 20 euro eigen geld, speelgeld noem ik dat, dan kan het verlies niet zo pijnlijk zijn, heb ingelegd in een online verdienmodel van recycle. Daar zal ik op mijn blog over een paar weken nog de voortgang bloggen omdat na 5 wkn ik dan mijn eerste complete cycle het doorlopen waar ik dan 14% rendement heb. Enige wat ik daar hoef te doen in 5 wkn tijd is 2x klikken. Maar uiteraard heb ik er veel tijd ingestoken hier over te lezen en in het begin kijk je elke dag naar je groei potentieel. Het is wat dat betreft zo mooi gemaakt.
  Verder kan je met dit soort mechanismes geld verdienen als je weer mensen weet te koppelen. Daar zit je meeste verdien potentieel. Dat noemen ze passief maar je moet er wel tijd insteken tenzij je een website hebt waar mensen zelf veel klikken op je link. Net als dat mensen blogs lezen verdien jij een beetje.
  Dat 'referral' systeem is inmiddels ook bij risicoloze (lees geen geld insteken, wel levensenergie = tijd) sites zoals Euroclix, Klezzer of zelfs je energieleverancier. Iedereen beloont iedereen die klanten meebrengt.

  Dus nee ik gok niet, wel onderzoek ik en in het echte leven verder ben ik altijd iemand die veel onderzoekt en voorzichtig probeert totdat alle grote risico's zijn uitgesloten en dan met een beperkt risico stap ik in iets niets. Ik ben niet om te blijven bij het oude vertrouwde. Dat is namelijk niet altijd gezond in de persoonlijke of financiële ontwikkeling. Je moet voor je zelf bij verandering en beheersbare risico's je back up plan hebben.

  Nu ook met oriënteren naar een nieuwe woning doorloop ik alle mogelijkheden en wensen en dromen. Om uit te sluiten dat ik straks niet de verkeerde keuzes maak. Dat soort processen vind ik vaak vermoeiend maar levert me tot nu toe in mijn leven wel het juiste op.

  1. Ja, die insteek loopt ook wel wat gelijk met de mijne. Als ik eenmaal alle opties bekeken heb, kan ik wel makkelijk en snel een keuze maken. Dat voorproces kan dan warrig of uitgebreid lijken, maar uiteindelijk komt het wel allemaal samen.

 6. Nee, gokken is niets voor mij. Ooit gedaan, niks gewonnen en er ging geen trigger in mij af (gelukkig). Van beleggen heb ik geen verstand en verder probeer ik gelukkig te zijn met wat ik wel heb. Een flinke prijs zou ook om die reden weer roet in het eten gooien 😉 al zou ik een groot gewonnen bedrag graag aan mensen willen geven die het echt goed kunnen gebruiken.

 7. Zelf doen wij mee met de postcode loterij, zitten ook weer meteen goede doelen aan. Voor de rest gokken wij niet. Wel beleggen wij in onze woning (koop woning) en beleggen wij ons pensioen (via pensioen verzekering werkgevers) daarbij beleggen wij maandelijks 25% van ons spaargeld in 4 indexfondsen van Meesman. Doordat wij maandelijks kopen en breed spreiden aandelen 70%, obligaties 30% en omdat de fondsen wereldwijd beleggen (ca 2000 bedrijven en 50 landen) is het risico minder hoog dan zelf aandelen te kopen zoals Shell, Imtech en Ahold en echt te speculeren. Door dat je iedere maand koopt en niet verkoopt als de beurzen naar beneden gaan krijg je als je dit voor de lange termijn doet een gemiddeld rendement tegen een beperkt risico. Je moet natuurlijk wel een financiële buffer achter de hand hebben voor als de wasmachine of iets dergelijks kapot gaat.

  1. Nee hoor wij hebben geen beleggingshypotheek. Wij hebben voor 90% een aflossingsvrije hypotheek en voor 10% een lineaire hypotheek. Wat ik bedoel is als je een koop huis heb je in je eigen woning aan het beleggen bent Een koopwoning koop je ook voor de lange termijn. Inmiddels hebben wij 20% van onze woning afgelost. Voor het aflossingsvrije deel heb ik zelf een annuïteiten aflossingsschema opgesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.