Drukte en zomertijd

Het was hier op het blog de afgelopen dagen even heel rustig, vooral omdat het buiten het blog totaal niet rustig was! Qua werk was het nogal eens een race tegen de klok, die zich niet echt hield aan gewone kantoortijden. In de familie waren er behoorlijk wat verjaardagen, dus dat betekende ook heel wat avondjes weg.

Daarnaast is afgelopen weekend natuurlijk de klok een uur vooruit gegaan en ik merk dat ik daar eigenlijk altijd wel een beetje last van heb. Ik val supervroeg in slaap, word dan weer wakker en lig vervolgens de halve nacht wakker. Je kunt waarschijnlijk wel raden hoe dat dan overdag gaat… Vreemd genoeg heb ik er vooral last van als ik een uur moet inleveren. Een uur extra gaat beter. Maar van mij mag die zomertijd wel afgeschaft worden.

Net voor het weekend heb ik nog een paar dingetjes verkocht, maar ik geloof dat ik blij mag zijn als ik daar de helft van overhoud om te sparen. Beter dan niets, dat wel, dus zo bekijk ik het dan ook maar even.

Deze week wordt ook een drukke week; het is de aanloop naar de Open Huizendag, de week is natuurlijk soort een dag ‘korter’ en ik moet mijn administratie helemaal rondmaken. Vooral dat laatste is nogal een karwei, dus ik heb me voorgenomen – en nu is het even de vraag in hoever ik dat waar kan maken – dat ik deze week dus even geen extra werk met een deadline in deze week aanneem. Hopelijk komen er nu ook even iets minder aanvragen, want als het erop aan komt, vind ik het toch altijd lastig om ‘nee’ te zeggen. De inkomsten zijn immers ook altijd welkom.

Hoe was jullie paasweekend? En hebben jullie ook ‘last’ van de zomertijd?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Plannen voor april
Rente


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
 1. Ik heb al dertig jaar onregelmatige diensttijden. Avond dag en nachtdiensten weekenden feestdagen enz.
  Ik moet dan ook stiekem lachen om het geneuzel rondom zomer en wintertijd en jetlags.

  1. Haha, ja, zo kun je het ook zien! Hoewel ik wel moet zeggen dat ik onregelmatig werken wel iets anders vind dan bijvoorbeeld een uur inleveren, een uur teveel of naar de andere kant van de wereld vliegen en daardoor in jouw nacht eigenlijk een dag hebben. Dat zijn dingen die niet de hele tijd voorkomen en waar je dus ook geen regelmaat van kunt maken, terwijl structurele onregelmatigheid op een bepaalde manier ook regelmaat oplevert. Ik heb ook wel in ploegendienst gewerkt en kon daar op zich prima mee omgaan.

 2. Ik dacht dat je een leuk weekend met partner had. Als ik jou was, zou ik die Marktplaats verkopen naar de Kringloop brengen en een zakelijk opdracht meepakken.
  Het levert meer op en als je nee verkoopt aan een zakelijke klant kan dat problemen geven op de continuïteit van je bedrijf.

  1. Klopt hoor, daar heb ik een leuk (maar druk!) weekend mee gehad. En die Marktplaats-verkopen hebben op dit moment (of ooit) natuurlijk geen prioriteit boven werkopdrachten. Maar mijn administratie moet natuurlijk wel en die kan nu niet langer vooruitgeschoven worden.

 3. Ik had een heerlijk Paasweekend met een uitgebreide Paasbrunch die ik voor mijn familie organiseerde. Met 23 mensen aan de brunch. Heel geslaagd en volgend jaar weer. Een traditie is het al na twee keer.
  De zomertijd is weer gebonnen en ik heb ook dit keer weer helemaal geen erg gehad in het tijdsverschil. Ik merk er nooit iets aan, aan dat verzetten van de klok.
  Fijne dag vandaag,
  liefs,
  Mirjam

 4. Het paasweekeinde was rustig en gezellig. Fijn thuis met het gezin.

  Van die klok heb ik altijd wel last. Ook ik heb onregelmatig gewerkt, maar dit is toch anders .Ik heb namelijk een heel goed gevoel van tijd. En dat wordt compleet verstoord door het verzetten van die klok.

  Dit keer valt het mee, maar met een kind heb je ook meer last van de overgang naar de wintertijd. Kinderen slapen namelijk niet opeens een uur langer…

 5. Even ter overweging: als (en ik hoop het niet) de zomertijd zou worden afgeschaft, bedenk dan dat het in de zomer al om 3.00 uur(!) licht wordt.

 6. Mijn paasweekend stond in het teken van opruimen, wegdoen en uitzoeken! Heerlijk, ik ben extra vrij van mijn werk geweest, dus heerlijk rustig aan gedaan met de kinderen, zij hebben ook van alles uitgezocht, en verder geen verplichtingen! Mag van mij nog wel zo'n weekend zijn….

  Gr. Boukje

 7. man heeft vooral veel geklust in t nieuwe huis. ik wou zaterdag naar blijdorp, maar dochter had scouting tot 12u, daarna waren alle parkeerplaatsen vol en ik ken de weg niet zo goed door rotterdam en de maastunnen was afgesloten dus nog ruim half u /3 kwartier door rotterdam gereden.. uiteindelijk dus weer terug bij af.. de kinderboerderij, nog net niet naast scouting 😉 ach leuk gehad.
  1e paasdag bij schoonouders gegourmet en 2e paasdag rustig aan gedaan door geen energie.
  kids weinig last van zomertijd, ik helaas wel.. kan al moeilijk in slaap komen nu dus "nog later" en dus nog kortere nachten 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback