Zaken weer op orde krijgen

Zaken weer op orde krijgenNu mijn verhuizing achter de rug is, heb ik het gevoel alsof alles weer wat beter te behappen is. Ik hoef me niet allemaal meer zo druk te maken. In de eerste plaats natuurlijk omdat vriend en ik – nu we ook echt samenwonen – ook samen dingen doen. Ik hoef niet meer alleen het huishouden te doen, me zorgen te maken over onderhoud, kosten dragen we samen en we houden beiden natuurlijk wat tijd over, omdat we nu niet meer heen en weer hoeven te rijden.

En nu alles dus wat beter te behappen is, op alle fronten, wordt het ook hoog tijd om zaken weer op orde te krijgen. Op het moment ben ik bezig met de boekhouding. Ik moest mijn aangifte voor 2014 en 2015 nog doen. Omdat ik voor 2014 zo laat was, werd mijn uitstel voor 2015 behoorlijk ingekort. 2014 moest uiteindelijk begin augustus klaar zijn (gelukt!) en 2015 moet 1 september ingeleverd zijn. Nu scheelt het ontzettend dat ik met de accountant heb afgesproken dat ik dit keer alles wel netjes aanlever, maar niets zelf inboek. Blijkbaar ben ik daar nog niet echt heel goed in en dat levert de accountant alleen maar extra werk op. Aangezien de tijd te kort is om nu nog alles goed te leren en het zelf te doen, zeker met alle regeltjes waar ik als ondernemer mee te maken heb, zit er even niets anders op dan die optie, ook al is hij behoorlijk duur.

Een van de andere dingen waar ik mee bezig ben is alles netjes opruimen, uitzoeken, opmaken, wegdoen, enzovoorts. Nu staan er natuurlijk hier en daar nog wat dozen in huis, die ik langzaam maar zeker wegwerk. Doordat alles nu ook wat duidelijker bij elkaar staat, heb ik bovendien wat beter in beeld wat ik allemaal heb. Dat scheelt hopelijk straks ook weer bij het (niet) kopen van dingen. Waar ik overigens op het moment dus totaaaaaal geen zin in heb!

Hoewel het nu dus even druk is en op sommige momenten best aanpoten, kan ik bijna niet beginnen met te vertellen hoeveel rust het met zich meebrengt dat bepaalde dingen straks eindelijk gewoon weer behapbaar zijn. Er zijn zoveel dingen die ik in de afgelopen jaren om tal van redenen heb laten liggen, die dan wel in mijn nek hijgden, maar waar ik gewoon niet de tijd/energie/geld/watdanook voor had om ze te doen. En het is zo heerlijk om daar nu wel ineens gat in te zien. Als er al niet heel veel andere redenen waren, dan is dat (voor mij) ook een ontzettend grote reden om bijvoorbeeld nooit meer een bewerkelijk huis met bewerkelijke tuin te willen!

Is dat herkenbaar, dat je soms door omstandigheden dingen op laat stapelen en op zich wel wat doet, maar toch tergend traag vooruit komt. En dat dan soms één – relatief eenvoudige – verandering zoveel positieve gevolgen met zich mee kan brengen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

15 Comments
 1. Fijn dat het wat beter gaat. En laat de accountant/boekhouder dit jaar maar het werk doen, volgend jaar kun je waarschijnlijk zelf meer oppakken, maar nu is je tijd het kostbaarst.

  1. Spannend! En leuk natuurlijk! En dat van die administratie kan ik me voorstellen. Het schijnt heel normaal te zijn en niet ingewikkeld, maar zodra die accountant zijn mond open trekt, lijken m'n hersenen het wel compleet op te geven. Terwijl die over het algemeen toch best getraind zijn…

 2. Heel herkenbaar! Omdat ik mij in de winter altijd wat minder voel stapelen de dingen zich altijd op waardoor ik in de zomer altijd even vrij moet nemen van mijn werk om het in te halen!
  Moet wel zeggen dat na jaren ruimen de noodzaak daarvoor steeds minder word, het hebben van minder spullen is gewoon veel prettiger en ik heb weinig tot geen vervelende uitzoekklusjes meer liggen!
  Dat maakt alles bijhouden wel een heel stuk makkelijker, al zie ik ook wel weer een beetje op tegen de belasting begin volgend jaar, nu 2 bedrijven onder 1 dak hier 🙂

 3. Wat heerlijk om te lezen dat je de grote stap naar rust hebt gekregen. Je hebt vrijheid en rust gekocht door af te lossen, door efficiënter te gaan wonen. Je bent meegegaan in je behoeftes. Eerst een mooi groot huis en nu toe aan makkelijker en praktisch. Die financiele vrijheid of minder kwetsbaarheid betaalt zich uit. Zo leuk te lezen jou nu ruim een jaar kennende van je blogs.

  En opruimen van spullen maakt nog meer vrij. Ik ben er wel over uit, hoe minder spullen deste vrijer je bent. Vooral ook van de emotionele spullen. Zelf heb ik nog een fiets die ik niet voor een goede prijs kwijt raak en toch maar behoud. Ik hoop daar meer van te genieten straks als ik mijn ritme weer heb gevonden en anders moet hij er alsnog uit. Het is overbodige luxe.

  1. Dat geldt voor jullie natuurlijk net zo, jullie overdracht komt toch ook al dichterbij? Is een fiets trouwens niet fijn? Ik ben heel blij dat ik nu op een plek woon waar ik hem wat makkelijker kan gebruiken, zodat ik niet steeds de auto hoef te pakken voor relatief kleine stukjes en tegelijkertijd een beetje extra lichaamsbeweging krijg!

  2. ik heb 3 fietsen:
   – sporthybride voor boodschappen, fietsvakanties, algemeen
   – racefiets voor woon-werk, sport etc
   – triathlonfiets voor sport

   Laatste kan ook vervangen worden door de racefiets, er is verschil maar het is ook luxe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.