Weer lid van de sportschool

Het heeft ongeveer een maandje geduurd, maar ik heb me toch weer ingeschreven voor de sportschool. Ik had het al eerder kunnen/willen doen, maar moest nog even over een drempel heen. Deze sportschool is namelijk best wat duurder dan mijn vorige sportschool, die ik al duur vond! Uiteindelijk heb ik het toch gedaan, want:

 • Je mag lessen inhalen. Ik ben nu dus (eerst) niet onbeperkt lid, maar voor 2 lessen in de week. Als ik nu een keer niet kan, kan ik een andere week 3x. Dat telt mooi op als ik bijvoorbeeld op vakantie ben. Meer dan 3x ga ik waarschijnlijk toch niet, want ik wil ook het hardlopen erin houden
 • Door bovenstaande was het iets goedkoper. Nog steeds duurder dan mijn eerdere onbeperkte abonnement (€37 vs toen €35), maar in ieder geval geen bijna €50.
 • Mijn gezondheid vind ik steeds belangrijker. Ik realiseer me steeds meer hoe waardevol het is als je gewoon gezond bent. En hoe belangrijk het is om je ervoor in te zetten dat ook te blijven
 • Je hebt best veel vrijheid qua opschorten (mag tot vier maanden, bijvoorbeeld als je weet dat je langere tijd niet kunt. Daarna de opschortperiode verlengen kan ook weer), mocht dat door omstandigheden nodig zijn
 • Ik kan wel naar een andere sportschool die goedkoper is, maar als de tijden en lessen me niet aanspreken, maak ik er dan nog minder gebruik van. Dan is het helemaal zonde van het geld

Bovendien had ik de ruimte in mijn budget, dus ik hoef hier mijn salaris niet voor te verhogen, mijn spaarbedragen niet te verlagen; het komt gewoon allemaal mooi uit. Het was dan even slikken, als het niet hoeft, geef ik het liever niet uit, maar dit is voor het goede doel. De eerste lessen zitten er inmiddels ook op, dus wat dat betreft is het ijs ook officieel gebroken 🙂

Heb jij soms ook van die uitgaven waar je dan eigenlijk geen zin in hebt, maar die er uiteindelijk tóch maar van moeten komen? Ook omdat je het resultaat (of wat je ermee kunt) toch wel heel belangrijk vindt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

Ben ik erin gestonken?: Recyclix
Voorlopige aanslag 2014 is onderweg


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
 1. Hier idem ook de spotschool, wij betalen 109 euro per jaar en kunnen met z'n tweeën sporten alleen niet gelijk.
  En zo veel als we willen, wij zitten bij basic fit.
  De sportschool is niet mijn hobby maar voor mijn gezondheid die we ook belangrijk vinden zeker nu we ouder worden.
  Ach, wij doen het gewoon.
  Goed gedaan dat je naar de sportschool gaat!

  1. Zonde dat je naar een sportschool gaat terwijl je dat niet leuk vindt. Er zijn zoveel sporten dat er vast wel iets bij zit wat je wel leuk vind. Als je namelijk de sport die je doet ook nog leuk vindt krijg je daar zoveel meer voldoening uit.

   Groetjes Sas

 2. Ik betaal 32,50 per maand. Onbeperkt sporten, maar ik doe 2x per week aquajoggen en maak 2-3 keer per week gebruik van de cross trainer en apparaten. Ik vind het erg goedkoop in verhouding wat ik betaal. Ook mag ik gebruik maken van de sauna.
  Ik ben helemaal happy met mijn abonnement.

 3. Helemaal gelijk, sporten je lichaam en geest in conditie houden is genieten. Zeker op oudere leeftijd kun je je vergelijken met leeftijdsgenoten. Mijn vriendinnen zijn uiteraard van het zelfde hout gesneden en mankeren niets behalve dat Z ouder zijn.

  Bij mij ligt de sportschool in de zomer stil. Ik ben teveel buiten moestuinieren, varen, lopen. Ik heb bovendien een hekel aan een niet airco omgeving. In de virtual Zumba staat de auto hoog. Ik ben vaak de enige deelnemer. Maar ik ga niet op de groepsleden op zaterdagochtend. Die is erg druk. Ik werk niet meer, dus ik hou van doordeweeks, bovendien wil ik er niet meer geld voor uitgeven.

 4. Ik ga niet naar de sportschool, ik vind de sportschool namelijk niet leuk.
  Ik fiets heel veel zo'n 400 km per week en ik klim, beide sporten vind ik heel erg leuk om te doen.

  Groetjes Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.