Voorlopige aanslag 2014 is onderweg

De voorlopige aanslag voor 2014 is eindelijk onderweg! De aangifte is uiteindelijk begin augustus (van dit jaar) verzonden. Het heeft dus ongeveer anderhalve maand geduurd voordat dat ook bij de BD allemaal goed verwerkt was. Dat zou betekenen dat ik over ongeveer weer een maand de brieven voor 2015 kan verwachten.

Voor 2014 krijg ik in ieder geval geld terug; zowel mijn betaalde inkomstenbelasting als een klein deel van de premie ZVW (die je als ondernemer dus apart betaalt, maar als werknemer in loondienst via je salaris). Aan de andere kant moest ik ook nog een btw-correctie betalen (sommige btw is niet helemaal aftrekbaar, dat verwerkt de boekhouder aan het einde van het jaar. Daarnaast moet er dan nog een btw-bijtelling betaald worden over het privégebruik van de auto). Die brief was er na het indienen van de suppletie wél heel snel, dus dat heb ik vorige week al gedaan.

Waarschijnlijk zet ik het geld eerst maar weer even op de bufferrekening, om die aan te vullen. De dagtekening van de brieven was 16 september, dus het zal in de loop van komende week wel op mijn rekening verschijnen. En misschien houd ik ook wel een deel apart voor de vakantie; mijn vakantiepot staat eigenlijk ook vrijwel op nul, terwijl onze trip er straks wel aan komt. Niet dat ik dan speciaal heel veel wil uitgeven (bovendien hebben we daar ook samen al een potje voor), maar het is wel fijn om dan even wat om handen te hebben.

Ik heb overigens op basis van deze twee aangiftes en een inschatting van wat er verder dit jaar nog gespaard kan worden wel even goed naar mijn doelen gekeken en deze nog wat verder aangescherpt, tot er dan onderaan de streep een mooi rond bedrag overblijft. Maar dat is dan een beetje in de categorie van ‘wishful thinking’ en moet er niets tussendoor komen, dus ‘officieel’ houd ik gewoon mijn bestaande doelen aan. Dat was ook uitdagend genoeg!

Hoe doe jij dat eigenlijk met vakantie? Houd je dan een vast budget aan, of zorg je dat je een X bedrag beschikbaar hebt (maar niet speciaal om op te maken)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
 1. Ik zie de meerwaarde van potjes niet, dus…. zeker wanneer mensen ad hoc potjes voor andere doelen gebruiken.

  Voor vakantie heb ik een richtlijn. Maar eerlijk gezegd gaat het mij vooral om de balans tussen aflossen en leuke dingen als vakantie, waarbij ik bovendien een buffer heb waar ik gewoonweg niet aankom totdat ik echt aantoonbaar te weinig inkomsten heb gehad.

 2. Nee, geen potjes. En geen vakantie-budget, dat hangt ervan af wat ik onderweg tegenkom…
  Ik ga altijd op eigen houtje (maar wel met openbaar vervoer) op vakantie en boek zoveel mogelijk van tevoren, dat is dan al betaald (b.v. tickets), of ik weet hoeveel het is (b.v. hotels). Verder neem ik genoeg – lees: te veel – geld mee en zorg ik dat ik in noodgevallen wat kan opnemen. Klinkt luxe, niet?
  Pernille.

 3. Als wij leeg goed hebben van de flessen dan doe ik het statie geld in een apart potje.
  Het is niet veel na een jaar maar wij gaan ook op vakantie voor 4 weken net 300 euro's.
  Dat is wel een boeren camping in Nederland, maar lekker!!!
  Eten moet je thuis ook, alleen pakken we regelmatig een terrasje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.