Salaris vergeten

Sinds ik die appjes van de bank krijg, ben ik altijd direct op de hoogte van bijschrijvingen op mijn rekening. De meeste betalingen kan ik wel plaatsen; dan weet ik dat het een factuurbedrag is (op mijn zakelijke rekening) of een incidentele betaling (privé). Maar laatst kreeg ik ineens een bericht dat ik niet kon plaatsen. Ik had natuurlijk gewoon in kunnen loggen en kunnen kijken, maar vond het blijkbaar handiger om er eerst mijn hersens over te breken.

Ik zocht wat terug in mijn mail, vond een bedrag dat daar een beetje op leek en dacht te hebben ontdekt dat een klant een oude factuur nogmaals betaald had. Daar had ik al moeten gaan twijfelen, want het ging dit keer om mijn privérekening.

Toen ik een dag of wat later wél even tijd had om te kijken, viel het kwartje: het was alweer ‘die tijd van de maand’! Kortom; geen spookbetalingen of vreemde dingen, maar ‘gewoon’ mijn salaris. En vanwege een extra declaratie was het bedrag iets anders. Heerlijk zeg! Normaal gesproken kijk ik er echt naar uit en dan duurt het zo ontzettend lang voor het weer rond de 20e is en nu was het er gewoon. Ook wel eens lekker!

Verder verwacht ik deze (financiële) maand niet zo heel veel verrassends. Heel misschien bericht over mijn aangifte van 2015, maar dan zou dat wel vlot behandeld zijn. Verder krijg ik als het goed is volgende week mijn eerste ‘bonus’ van Recyclix. Voor de uitbetaling kom ik (vanwege het bereiken van het drempelbedrag van €20) pas over nog eens twee weken in aanmerking. Dat zou dan nog een extra €23 opleveren. Die eerste drie weken zijn overigens best hard gegaan; de eerste paar dagen was ik ongeveer elke dag aan het checken hoeveel mijn voorraad waard was, maar de laatste twee weken was ik het eigenlijk min of meer vergeten. Ik heb wel besloten om dat gewoon maar los te laten; ik laat het staan, kijk gewoon hoe het loopt en zie het dan wel. En ondertussen heb ik inmiddels ook wat leesvoer bemachtigd over ‘echt’ beleggen, kan ik me daar ook eens in verdiepen.

Heb jij dat ook wel eens, dat de maand gewoon zó is omgevlogen dat je niet eens in de gaten hebt dat het alweer salaristijd is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Ik vroeg me precies hetzelfde af als Opnieuw Beginnen, maar ik lees nu dat je je eigen bedrijf combineert met een dag loondienst per week. Best een fijne combinatie, toch? Bij mij is de balans nu nog fulltime in loondienst en freelance klussen ernaast, maar ik hoop dat die snel gaat verschuiven!

  2. Ik hou het altijd nauwlettend in de gaten, mijn werkgever heeft er nog wel is een handje van te laat mijn salaris over te maken. Best wel irritant moet ik zeggen.

    Groetjes Sas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.