Bijna alle achterstallige belastingzaken afgerond

Het mocht ook wel een keer, maar dat maakt me er niet minder blij mee: bijna alle achterstallige belastingzaken zijn afgerond. Volgens MijnOverheid krijg ik deze week nog de laatste aanslag. Vorige week betaalde ik nog een flink bedrag voor de btw suppletie. Met die aanslag krijg ik weer geld terug. En dan is het even gedaan met de lekkere ‘bonussen’. Oké, van mijn eigen geld, maar toch fijn als je het weer terugkrijgt.

Daarna ga ik toch eens zitten voor een goed, uitdagend doel. Ik kreeg op een vorige blog al veel tips, waaronder sparen voor pensioen en een bepaald rendement behalen. Gezien het feit dat ik – ook vanwege het potje dat ik overhield na de verkoop van mijn huis – straks vermogensrendementsheffing moet betalen, is dat wel een hele goede. Anders teer je er immers op in. Blijft het in mijn opinie nog een oneerlijke heffing, maar goed, je doet er ook weinig aan.

En ik wil straks ook echt eens kijken naar beleggen. Ik heb vast een kleine stap gezet met mijn Recyclix-avontuur (waarvan ik overigens nu de eerste uitbetaling heb aangevraagd én ontvangen, dus dat gaat nog steeds goed), maar ik zit ook te denken aan crowdfunding en beursbeleggen. Weet iemand van jullie trouwens toevallig of geld in dat soort dingen ook meegeteld moet worden met je vermogen, voor die VRH?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Vlooien :S
Waarom de meeste mensen niet sparen voor hun pensioen


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Beleggen telt gewoon mee, muv bepaalde groen beleggingen. Ik dacht dat je die laatste momenteel niet kun afsluiten.
  Boekentip: de schitterende eenvoud van indexbeleggen. Is te lenen bij de bieb.
  Zelf vind ik sparen veel moeilijker dan aflossen, helemaal met deze rentes.

 2. Och jeetje, ben jij er ook al ingetrapt? Recyclix is een multilevel marketing scam. Helaas zie ik vele Nederlandstalige bloggers die het enthousiast promoten, en helaas verspreidt het zich dus als een olievlek. Nou ja, totdat het omvalt, natuurlijk.

  1. Dat multi level zijn ze er net aan het uithalen. Of het een scam is kan alleen de toekomst leren. Niet veel investeren en snel op winst komen, dan maakt het uiteindelijk niet uit voor jezelf dan..

  2. Ja, prachtig. Ze hadden vele levels, dat trok mensen aan maar het klonk ook verdacht. En nu halen ze de multilevels er uit en ineens geloven de deelnemers er weer in. Goede zet van de oplichters. Het is een scam.

  3. Ik weet niet of je mijn blogje erover had gelezen, maar ik kwam de negatieve verhalen (heel handig) ná mijn investeren tegen. Nu was het sowieso een gokje wagen (ik ben normaal meer van de zekerheid van sparen), maar tot nu toe gaat het wel goed. Aankomende maandag heb ik het 5 weken en kan ik in principe al mijn geld terughalen. Dat doe ik dan eerst niet (want je product heeft een bepaalde waarde, als je je product verkoopt, dan krijg je maar 25% terug – die 25% is nu genoeg om samen met de reeds verdiende bonus mijn inleg te dekken), omdat het dan meteen een stuk minder hard met de bonus gaat. Dus ik snoep nu eerst steeds de bonus eraf en laat de rest aangroeien. Volgende week kan ik als het goed is weer een uitbetaling doen en heb ik ongeveer 30% van mijn inleg weer terug. Tot nu toe pakt het dus wel goed uit, hoewel ik het zeker ook niet allemaal zie als een gegeven zekerheid ofzo.

 3. Er zit niets anders op dan te betalen. Ik ben blij dat ik voor mijn AOW leeftijd van mijn voor 2006 afgesloten koopsompolissen kan genieten.
  Er is niemand die blij tot AOW leeftijd fulltime werkt. Er iets bij doen kan altijd wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback