Katten-update

Een beetje rond het begin van dit jaar was het allemaal wat spannend rond de gezondheid van mijn kat. Gelukkig trok het allemaal wat bij. Maar… ze is al dik 15 jaar en hoewel ze behoorlijk taai is, schijnt dat voor een kat ook best wel oud te zijn. Dus kakte ze weer wat in. Om geen risico te nemen, besloot ik haar maar weer mee te nemen naar de dierenarts. Dat vindt ze niet leuk, maar ze is er vrij gelaten onder, dus ik durfde het wel aan. Als het echt enorme stress op zou leveren, dan is de drempel toch wat hoger. Je wilt dan niet voor niets gaan.

Bij een dierenarts hoef je overigens natuurlijk nooit bang te zijn dat je voor ‘niets’ gaat; dit was mijn eerste keer bij een nieuwe en wat kon ik mijn oude in praktische zin weer waarderen… Waar ik daar voor een consult iets van €14 (ja, weinig) betaalde, mocht ik hier €35 afrekenen.

De dierenarts was wel heel vriendelijk, keek goed en besloot dat er weer een tandenreiniging en bloedcontrole (à nog eens €150) plaats moest vinden. De uitslag van de bloedcontrole was dat ze tóch aan de niermedicijnen moet. Nu moesten die nog besteld worden, dus ik weet niet precies wat de schade daarvan gaat zijn.

Ik hoop in ieder geval dat het probleem (ik vind af en toe bloedvlekjes en heb er ook een keertje één op haar bekje zien zitten) hiermee is opgelost en dat ze er weer een lange tijd goed tegenaan kan. Van de dierenarts kreeg ik de indruk dat ze, ondanks haar leeftijd, er toch best wel goed aan toe was. Dat is dan wel even fijn om te horen.

Ik zal er bij de dierenarts ook nog even naar vragen hoor, maar is iemand van jullie bekend met het gebruik van (vloeibare) niermedicijnen? Nog dingen waar ik op moet letten/tips om het zo goed mogelijk binnen te krijgen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Als het vloeibaar is krijg je er meestal een spuitje bij waarmee je het in het bekje kunt spuiten, die zijn wel heel handig.
  Toen ik zag katten update verwachtte ik eigenlijk een stukje over hoe het gaat met jullie 2 katten samen, hoe staat het daar mee?
  Wij krijgen binnenkort een hond en zijn benieuwd hoe onze katten daar op reageren, we denken dat de ene kat het niet leuk gaat vinden maar verwachten van onze andere kat dat hij lekker bij de hond in de mand gaat liggen als ze eenmaal gewend zijn 🙂

  1. Dat gaat heel erg goed! Sinds de vakantie kunnen ze elkaar weer wat beter hebben. Ze liggen nog niet bij elkaar ofzo en ik weet ook niet of dat komt, maar de jonge zoekt de oude nog wat meer op en de oude reageert daar redelijk nonachalant op (in plaats van weg slaan of raar mauwen).

 2. Bezoek aan de dierenarts stelde ik met mijn vorige kat (te) lang uit. Ik hoefde gelukkig niet met de auto, maar het was een ramp. Had ik maar geweten van spierverslappers en zo. Ze was 19 toen ze overleed. De dierenarts kwam daarvoor met assistent hier naar huis.

  Wat een bedragen hè. Duur ook. Gelukkig hoort jouw kat tot de inboedel dus dat zijn gedeelde kosten. Fijn dat je de kat mee kon krijgen.

  1. op zich ben ik het wel met je eens, maar de kat van mijn dochter was op een gegeven moment 19 jaar en deed niet anders dan slapen , eten werd minder en ze plaste gewoon waar ze op dat moment lag.
   Mijn dochter was stapelgek op haar en wilde haar niet kwijt, maar kon haar getob als ze probeerde te lopen ook niet meer aanzien, dus maar weer eens naar de dierenarts met de vraag of ze een spuitje kon krijgen? Nee, was het antwoord, daar was de poes te gezond voor. Wel kon ze een aromakuur voorschrijven, zodat de poes wat rustiger werd, pardon? het arme dier sliep al bijna 24 uur per dag. Dus nee laat maar, 50 euro en een illusie armer gingen we weer naar huis, gelukkig stierf het arme dier een week later in haar slaap.
   Ik snap dat je dieren niet zomaar in kunt laten slapen, maar in dit geval vond ik de reactie van de dierenarts op zijn zachtst gezegd behoorlijk dieronvriendelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.