Van Blogger naar WordPress?

Van Blogger naar WordPress?Eigenlijk wil ik al een tijdje overstappen naar WordPress, maar tot nu toe heb ik het nog niet echt aangedurfd. Ik had het idee dat ik dan al mijn posts opnieuw in zou moeten voeren en eigenlijk was die gedachte al afschrikwekkend genoeg. Toen ik echter van de week eens besloot te googlen, blijkt dat helemaal niet waar te zijn.

Daarmee valt het grootste nadeel voor mij om over te stappen op WordPress ineens weg. En de voordelen zijn volgens mij wel groot; WordPress is volgens mij sneller, je kunt er qua layout meer kanten mee op en je kunt veel makkelijker dingen implementeren als een nieuwsbrief. Hoe het precies werkt met bijvoorbeeld Google AdSense, weet ik nog niet, maar ik kan me voorstellen dat dat ook wel goed geregeld is.

Voor ik echter de overstap écht ga (proberen te) maken, ben ik wel heel benieuwd of hier mensen zijn die al eerder overgegaan zijn en wat jullie ervaring ermee is. Is het exporteren van je blog echt zo makkelijk als het lijkt? Zijn er misschien nóg beter opties dan WordPress, met name als je je blog wat professioneler wilt maken? Ik ben benieuwd!

Update mei 2017: Inmiddels heb ik de overstap gemaakt:

Van Blogger naar WordPress in 5 eenvoudige stappen

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Motorrijtuigenbelasting weer omhoog'Nee' zeggen

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

15 Comments
 1. Ik ben eerder dit jaar overgestapt. Maak gebruik van wordpress en dan door gelinkt naar mijn eigen website. De teksten waren zo overgezet met de foto's was manlief wel een hele tijd zoet. Zelf kreeg ik dat namelijk niet voor elkaar. Al met al ben ik blij met de overstap. Wel merk ik dat ik mijn lezeraantallen flink gedaald zijn. Van zo'n 1000 bezoekers per dag naar nu 100 op een goede dag. Langzaam maar zeker merk ik daarin wel een stijgende lijn.

  Ik zou zeggen waag de stap!

 2. Ik ben net (maar dan ook echt nét) overgestapt.
  De overstap vond ik een mooi moment voor een grote opruiming. Dit betekent dat ik niet alle blogberichten over ga zetten.
  Ik vind het eerlijk gezegd wel een puzzel hoe alles werkt, terwijl ik op blogger alles inmiddels zonder nadenken even kon doen.

  Ik zal ongetwijfeld af en toe bloggen over mijn geploeter… 😉
  Dus lees vooral mee zou ik zeggen!
  Groetjes van eerst-bespaarzuinig en nu- huiselijk genoegen.

 3. Ik heb een WordPress site, maar nooit op Blogger gezeten. In die zin kan ik het dus niet vergelijken. Je hebt inderdaad met WP veel meer vrijheid / mogelijkheden, door het eindeloze aantal plug-ins dat er bestaat. Ook qua vormgeving zijn er zeel veel sjablonen. Ik kan me voorstellen dat het wat meer tijd kost om vertrouwd te raken met de werking van de database, maar uiteindelijk zit daar natuurlijk ook een logica in.

  Nadeel is wel dat je later wordt gepubliceerd in de leeslijsten van Blogger sites. Bij mij zit daar zo'n twee uur tussen, waardoor je dus nooit bovenaan staat.

 4. Ik heb dat gedaan en ik kan je dat zeker aanraden. er is trouwens een plugin bij wp die je helpt om alle berichten en de meeste foto's overzet. Je moet ze dan alleen even nalopen en de enkele ontbrekende foto's er weer bij zetten. Ik ga straks even kijken welke plugin dat is.

 5. Ik vind wordpress heel ingewikkeld werken aan de achterkant. Totaal niet 'intuitief' dus het kost veel meer tijd.
  Verder heb ik er een hekel aan dat je bij wordpress altijd moet aanmelden om te reageren, en dus een berichtje in je mailbox krijgt weer erop moet klikken etc. Dat zorgt ervoor dat ik niet graag op wordpress blogs reageer.

  Maar de mogelijkheden zijn wel groter qua layout idd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP