Nieuwe week, nieuwe plannen

Ik had boven dit blogje eerst ‘Nieuwe week, nieuwe kansen’ staan. Week 1 van het nieuwe jaar liep niet helemaal zoals gepland. Sterker nog; er gebeurden een paar dingen die ik niet eens had kunnen bedenken, laat staan plannen. En ik dacht -zoals ik meestal denk-: gelukkig zijn er elke week weer nieuwe kansen. Wat zeg ik… elke seconde zijn er nieuwe kansen! Maar toen bedacht ik me ook weer: wat nou, kansen? Er zijn wel kansen, maar die komen ook niet zomaar op je af waaien, dus ik kan het beter houden op ‘nieuwe week, nieuwe plannen’. Want die plannen heb ik wel!

Ik heb de laatste tijd zoveel gelezen, dat het nog even verwerkt moet worden, maar als me iets wel duidelijk is, dan is het dat zelfs het ‘Just do it’-adagio niet voldoende is. Daarmee kom je ver, maar niet per definitie naar je doel. Dát moet je hebben. Een plan, een doel, iets waar je je steeds op kunt richten. Dit weekend las ik in een boek een wel treffend voorbeeld over dat iedereen wel iemand kent die z’n leven keihard gewerkt heeft, maar nog niet is waar hij wil zijn. Zeker niet door gebrek aan inspanning, maar wel door een gebrek aan een helder, concreet doel.

En zo’n doel vormen, is nog niet zo gemakkelijk. Met de subdoelen red ik het allemaal wel en ook nog wel met een soort ‘hoofddoel’ van Financiële Onafhankelijkheid. Dan zie ik ons wel met z’n allen zitten in ons mooie, afbetaalde huis, werk doend dat we leuk vinden en waarmee het geld binnenstroomt. Maar het is ook een beetje ‘onaf’, want wat áls we daar zitten? Wat voor werk zou dat zijn? Ook dat werk is natuurlijk niet iets dat zomaar aan komt waaien; het is wel iets waarvoor ook nu al stappen ondernomen moeten worden. Ik heb wel wat ideeën, waar ik deze week verder aan wil werken.

Straks eerst mooi even sporten, kijken of ik mijn hoofd wat leger kan maken, zodat de volgende stappen weer iets duidelijker worden. En gelukkig heb ik voor vandaag genoeg werk op de planning, dus lukt het me niet om wat te bedenken voor ‘het grotere geheel’, dan kan ik in ieder geval werken aan de financiële kant van het verhaal.

Ben jij sterk in het opstellen van doelen voor de langere termijn en het uitwerken van de stappen die ervoor nodig zijn om daar te komen? Ook als je doelen ‘huge’ zijn en soms misschien zelfs nog een beetje vaag?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!


Tegenvaller 🙁 - Maar ik laat me niet kisten!
Leren via Podcasts


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
 1. Ik begrijp wel wat je bedoelt…

  Afgelopen zaterdag had ik een "bankhangdag". Aan het einde van zo'n dag voel ik me altijd behoorlijk lamlendig en baal ik ervan er niet uitgehaald te hebben. Niet omdat dat zo zou horen, maar gewoon, omdat ik er gedeprimeerd van word.

  Toen dacht ik ook: "En ik maar investeren in een toekomst waarin ik niet zou hoeven te werken. Wat ga ik dan wel niet doen met al die tijd, als ik nu niet eens lekker een vrije zaterdag doorkom?!"

  1. Haha, precies! Bovendien is dat helemaal niet wat ik wil. Ik wil niet helemaal niets meer doen. Ik wil juist blijven groeien, op welk vlak dan ook en daar dan de ruimte voor hebben, ook financieel. Dus alleen geld is niet voldoende, dat is niet het doel, ook al maakt het er wel een belangrijk deel van uit (want zonder geld heb je toch ook minder/niet de ruimte om uit te zoeken/te doen wat je dan wél wilt).

 2. Ik heb mijn doel heel helder op mijn netvlies staan
  Ik wil aan het einde van dit jaar nog maar een kleine afbetaling hebben zodat ik aan het eind van 2018 alles afbetaald heb.
  Dat is ook het enigste doel waar ik voor ga op dit moment verder helemaal niets geen doelen.
  Ik moet dit doen.

 3. Hypotheek aflossen. Nog 5 jaar te gaan. Dan een dag minder werken want ik wil een dag in de week bij het asiel gaan werken als vrijwilliger en dat lukt niet met een wissel rooster

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback