Sparen werkt aanstekelijk!

Sparen werkt aanstekelijkGeld uitgeven kan aanstekelijk werken – of het nu voor jezelf is of voor anderen -, maar geld sparen blijkbaar ook! Een poosje terug schreef ik over het doel om in 2017 samen €15.000 bij elkaar te sparen. Dat zou niet een superuitdagend doel zijn (want ik twijfelde ook nog voer €20.000), maar het zou haalbaar zijn mét een beetje extra.

Wat ik echter niet had verwacht, is dat we deze maand al dik over dat bedrag komen! Vriend vond het sparen niet zo heel snel gaan en weinig motiveren en besloot een groot deel van de bonus die hij van zijn werk kreeg over te maken naar de gezamenlijke rekening. Superfijn natuurlijk! En omdat we op die rekening voor ons nieuwe huis sparen, heb ik ook nog wat overgemaakt, waardoor we nu dus bijna aan ons doelbedrag zijn. Met de salarisrun van februari gaan we er zelfs overheen.

Nu hebben we het er even over gehad en moet het volgens ons wel te doen zijn om het doel op te hogen naar €25.000. Dan is er nog wat ruimte voor eventuele onverwachte kosten e.d., maar hebben we wel iets om ons op te richten. Zoiets zet tenminste zoden aan de dijk! Als we dat elk jaar kunnen doen, dan tikt dat mooi aan 🙂 En het motiveert, want bij mezelf was er niet zoveel bijzonders te doen in januari.

Heeft januari jou nog leuke verrassingen opgeleverd voor de spaarrekening?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

'Lagom': zuinig leven als trendSpookrijder!

Adine @ LekkerLevenMetMinder

Op Lekker Leven Met Minder schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar het 'perfecte leven'.

15 Comments
  1. Voor ons is sparen op eind januari lager dan gewenst maar daarentegen hebben we al kosten gemaakt voor opstapel staande mini vakanties zoals accommodatie en vliegticket maar dat compenseert later weer. Maar had wel onverwachte meevaller met uitbetaling feestdagen van uitzendbureau over 2016.

  2. Ik vind het ook fijn, sparen. Het is gewoon een fijne gedachte dat als er iets is, ik een buffer heb.

    Ik vind het zelf fijn dat nu ik met een budget werk, er ook meer automatisch gespaard wordt. Heerlijk!

  3. Sinds we bewust geld in onze hypotheek storten vind ik sparen steeds moeilijker worden. Het jeukt gewoon als we meer dan 1000 op onze rekening hebben staan. Heb je tips? om het gewoon te laten staan op de rekening bedoel ik..

    1. Als het storten in je hypotheek meer oplevert dan sparen, is dat natuurlijk een goede optie! Wel zou ik persoonlijk 1000 euro als buffer echt te weinig vinden. Dat hangt natuurlijk wat af van je persoonlijke omstandigheden, maar in mijn beleving ben je met een huis en auto bv al heel snel door 1000 euro heen, in geval van nood. Als je dan een manier zoekt om geld op je rekening te laten staan, is het misschien een idee om bijvoorbeeld via Nibud te berekenen wat voor jullie een goede buffer is en daar dan eerst voor te sparen, voor je weer verder gaat met aflossen. Verder heb ik nooit veel geld op mijn lopende rekening, alles gaat vrijwel automatisch naar mijn spaarrekeningen bij een andere bank. Kan ik niet zomaar overboeken, zie ik het niet steeds en groeit het haast ongemerkt aan.

  4. Och leuk! Bij ons gaat er tegenwoordig meer geld weg dan dat er bijkomt 🙁 allemaal onverwachte kosten, en volgende maand komt er een hele grote verwachtte kost bij. Dus nee, die spaarrekening geraakt eerder leeg dan vol hier

  5. Oeh lekker zeg. Maakt me wel een beetje jaloers. Onze doelstelling is 13.000 euro voor het hele jaar. Meer wordt het waarschijnlijk ook niet omdat bijna alle extra inkomsten hier bij in zitten. De blog stimuleert wel even weer om nog meer te letten op het sparen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

336x280

Lekker Leven Met Minder

Online magazine over sparen, besparen, consuminderen en financiële onafhankelijkheid.

VOLG ONS OP