Spookrijder!

SpookrijderIk heb al bijna 15 jaar mijn rijbewijs, maar was er gelukkig nog nooit eentje tegengekomen: een spookrijder. Tot afgelopen week! Ik zou net gaan inhalen, toen de auto’s voor me een beetje vreemd gingen doen. Het was donker en er was wat minder goed zicht, dus ik dacht: ik blijf er nog wel even achter. En net op het moment dat ik weer achter mijn voorganger schuif, zie ik twee koplampen vanuit tegengestelde richting komen. Nét wat te dichtbij om er vanuit te gaan dat die van achter de vangrail naar me toe schijnen.

Als ik nu terugdenk, zingt dat zinnetje van ‘probeer de spookrijder te waarschuwen met lichtsignalen’ door mijn hoofd, maar op dat moment deed ik eigenlijk alleen wat mijn voorgangers ook aan het doen waren: luid toeteren. Lichtsignalen hadden denk ook niet zo goed gewerkt, want er was nog maar een vrij kleine afstand tussen ons.

Nu was dit al niet echt een fijne situatie, maar een paar honderd meter eerder (en voor de spookrijder dus een paar meter verderop) ging de weg over naar een eenbaansweg. Dan zou hij dus de rijbaan moeten delen met het tegemoetkomende verkeer. Dat is natuurlijk levensgevaarlijk! Ik heb er meteen ook melding van gemaakt bij de politie (via 112, dat schijnt daar ook voor bedoeld te zijn) en hoop maar dat het verder niet tot ongelukken heeft geleid.

Als je een spookrijder tegenkomt: blijf rechts rijden, probeer de spookrijder te waarschuwen met licht- en toetersignalen, meld het bij de politie, bijvoorbeeld via 112.

Ik heb echt geen flauw idee hoe je daar in hemelsnaam op de verkeerde baan terecht hebt kunnen komen en waarom je doorrijdt, in plaats van je auto stil te zetten of proberen te keren (het was avond en niet extreem druk). Zou je dan niet doorhebben dat je op de verkeerde weghelft zit? Als je eenmaal verkeerd bent, kun je er ook niet snel meer af, zeker niet op een eenbaansweg met vangrail tussen de de ene baan en de baan in tegengestelde richting. En als je niet bekend bent op een weg, dan weet je natuurlijk ook niet dat die – zoals in dit geval – van tweebaans naar eenbaans gaat.

Ben jij wel eens een spookrijder tegengekomen? Wat heb je toen gedaan? Of ben je misschien wel eens een spookrijder geweest? In dat geval: hoe kwam dat en hoe heb je dat opgelost?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Lid worden van de Money Mind Academy

'Lagom': zuinig leven als trend
The Dumpster Dog: spaar 30.000 dollar in 8 maanden


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
 1. Dat lijkt mij een heel nare ervaring! En volgens mij heb je, binnen de mogelijkheden, goed en adequaat gehandeld.
  Zelf heb ik geen rijbewijs, dus het nog nooit meegemaakt. Ook niet als wij als gezin samen op pad zijn met de auto. En ik hoop het nooit mee te maken ook.

 2. Ik heb het een keer meegemaakt, snel naar parkeerplaats die in de buurt was, politie gebeld en eerst uitgestrest, toen verder gereden. Dat is iets waar ik nog regelmatig aan denk, ben nog nooit zo verbluft geweest als toen

 3. Vaak raken spookrijders zo gestresst dat ze niet meer helder nadenken en alleen nog maar door kunnen rijden.

  En je kent het grapje vast wel van die spookrijder die op de radio wordt omgeroepen: Eén spookrijder? Ik zie er hier wel 50!!

 4. Ik heb het een keer mee gemaakt,midden in de nacht op de snelweg. Met een snelheid van 120 km per uur een frontale aanrijding. De spookrijder was gelukkig nog niet op volle snelheid anders had ik dit niet meer kunnen navertellen. Eerlijk gezegd zit ik sindsdien minder op mijn gemak achter het stuur.

  1. Wat verschrikkelijk! Ik kan me helemaal voorstellen dat je nu wat minder lekker achter het stuur zit. Dat had ik al toen ik zelf, niet hard, op iemand anders klapte. Laat staan als je midden in de nacht ineens frontaal een spookrijder op je neus hebt, op de snelweg… Gelukkig is het goed afgelopen dan!

 5. Wow, heel goed gedaan zeg!
  Ik heb het ook wel eens meegemaakt, maar dat was een tweebaansweg en het was heel rustig. Ik heb wel lichtsignalen gegeven toen, maar dat was het wel.
  En… ik heb het ook wel eens gedaan. In een eenrichtingsverkeerstraat hier in de buurt. Soms gooien ze namelijk ineens van die borden neer, zonder waarschuwing en voor je het weet rijd je ineens spook. Ach ja. Dat doen we allemaal wel eens toch? Gelukkig mag je hier maar 30, dus dat is meestal niet echt een probleem. Het is wel irritant, want die straten zijn zo smal, als je eenmaal fout zit, kun je ook niet meer makkelijk achteruit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.