Spaarupdate

free pictures of money via Visualhunt /  CC BY

Het is alweer even geleden dat ik een spaarupdate heb geplaatst en dat komt eigenlijk omdat ik het idee heb dat het totaaaaal niet opschiet. Als ik echter realistisch kijk, is dat niet waar. Het gaat prima, ik spaar elke maand maar liefst 67,5% van mijn eigen inkomen (combinatie van privé en gezamenlijk) en zet daarna ook alles wat ik zakelijk overhoud opzij. Dat het lijkt of het niet zo hard meer gaat, komt volgens mij vooral omdat de stapjes omhoog wat minder opvallen en omdat het gewoon gestaag op verschillende rekeningen gaat. Niet in één keer een grote klapper, maar elke keer vaste bedragen.

Ik merk wel dat ik hierdoor de laatste tijd gewoon wat minder met de cijfertjes bezig ben. Ik spaar automatisch, kijk met enige regelmaat of ik meer kan overmaken, maar ik controleer niet echt vaak of ik nu al bij mijn streefbedragen ben. Het maakt op het moment ook wat minder uit. Ik heb niets af te lossen, ik heb niet speciaal wensen voor het één of het ander; het enige waar we straks geld voor nodig hebben, is een ander huis. Maar ook dat is niet acuut nu en daarvoor is het prima als we sparen zoals we dat nu doen. Met hier en daar nog wat tweaks in de – met name gezamenlijke – vaste lasten dan natuurlijk.

Op zich ook wel lekker, dat alles wat dat betreft gewoon op rolletjes loopt. Dan moet je het volgens mij ook een beetje laten en de tijd z’n werk laten doen. Prima, want dan kan ik me weer op andere dingen concentreren 🙂

Hoe loopt het sparen op het moment bij jou; gaat alles z’n gangetje en kun je het een beetje loslaten, of is het wel belangrijk dat je dit nog goed in de gaten houdt? 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Meer grip op je financiën met de Financiële Strategie-planner

Bloggers opgelet: win €250 Bol.com-tegoed
Brandt geld bij jou in de zak?


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Ik kan even niets anders dan sparen, omdat ik mijn geld liquide wil houden ivm mijn plannen. Niets aflossen en niets beleggen dus. En ik vind het saai! Ik ga braaf door hoor, maar ik vind het een stuk minder motiveren dan je geld te zien groeien of je schuld te zien dalen. Er valt volgens mij ook niet aan te monitoren. Behalve je savingsrate, maar dat doe je al.

  2. sparen op zich gaat super. mn inkomen is gemiddeld iets hoger dan vorig jaar en ook dat van mn man (jaarlijkse verhoging, nu wel reiskostenvergoeding etc) dus sparen gaat makkelijker idd. maar ik hou nog wel alles bij in excel, is een fijne gewoonte en hou van dat overzicht

  3. Bij ons gaat het heel goed. Maar we sparen voor een volgende aflossing, dus daf motiveert extra.
    Het zijn gelukkig redelijk zuinige maanden naast de geplande zaken.

  4. Sparen vast bedrag per maand, wat eigenlijk veel meer kan zijn, maar we willen ook andere leuke dingen doen. Zolder moet opgeknapt worden en de tuin is aan een opknapbeurt toe. Teren de laatste maanden dus een beetje in.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

336x280

Lekker Leven Met Minder

De gids voor geluk, vrijheid en rijkdom.

VOLG ONS OP

Krijg minimaal 150 euro cashback